Ιωάννα Παππά: «Γνωρίζω περιστατικά, για τα οποία όμως δεν μπορώ να μιλήσω»

«Θεωρώ πως η Ζέτα έκανε αυτό που έπρεπε»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ιωάννα Παππά: «Γνωρίζω περιστατικά, για τα οποία όμως δεν μπορώ να μιλήσω»

Συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και στη δημοσιογράφο Λόλα Αγραφιώτη παραχώρησε η Ιωάννα Παππά, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφαση της Ζέτας Δούκα να μιλήσει δημόσια για τη βία που βίωσε.

Ενώ, η ίδια αποκάλυψε αν της έχει συμβεί κάτι ανάλογο, όπως λεκτική βία ή σεξουαλική παρενόχληση.

«Δεν έχω υποστεί κάτι ανάλογο, να ξεπεραστεί δηλαδή όριο λεκτικό ή να υποστώ σωματική βία. Φυσικά υπάρχει τάση σε ορισμένες περιπτώσεις για κατάχρηση εξουσίας και γνωρίζω περιστατικά, για τα οποία όμως δεν μπορώ να μιλήσω, εφόσον δεν ήμουν παρούσα.

Θεωρώ πως η Ζέτα έκανε αυτό που έπρεπε και θεωρώ ότι είναι μια καλή αφορμή για να αρχίσουμε όλοι να αντιμετωπίζουμε και τον εαυτό μας και τους άλλους με σεβασμό και επαγγελματισμό», ανέφερε η Ιωάννα Παππά.

Ιωάννα Παππά παρενόχληση

Λίγα λόγια για την προσωπική ζωή και την καριέρα της ηθοποιού, Ιωάννας Παππά

Γεννήθηκε στη Βοστώνη στις 11 Μαρτίου 1977. Έχει σπουδάσει υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην πετυχημένη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Κλείσε τα μάτια.

Το 2014 κέρδισε το Θεατρικό Βραβείο Κοινού για το ρόλο της στην παράσταση Αλεπούδες και το 2016 το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη από κοινού με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη για την παράσταση Οδός Πολυδούρη, στην οποία υποδύθηκε την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη.

Το 2018 βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου στα βραβεία all4fun για την παράσταση Το μόνον της ζωής του ταξίδιον και με το 3ο βραβείο γυναικείας ερμηνείας στα θεατρικά βραβεία Αθηνοράματος για την παράσταση Άμλετ.

Τη σεζόν 2016-2017 δίδασκε υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ανδρέας Βουτσινάς.

Είναι ζευγάρι με τον Κώστα Πάντο με τον οποίο έχουν αποκτήσει ένα γιο που γεννήθηκε στης 2 Αυγούστου του 2019.