Σπύρος Μπιμπίλας: «Δε μπορώ να ακούω πια γοερά κλάματα ανθρώπων»

«Νιώθω μια δυστυχία! Με παίρνουν στο τηλέφωνο να με συμβουλευτούν»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σπύρος Μπιμπίλας: «Δε μπορώ να ακούω πια γοερά κλάματα ανθρώπων»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην εκπομπή Happy Day, για τις μαζικές καταγγελίες για περιστατικά βίας και σεξουαλικών παρενοχλήσεων στον καλλιτεχνικό χώρο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ και ηθοποιός, δεν αντέχει ψυχικά όταν τον παίρνουν τηλέφωνο για να τον συμβουλευτούν να κλαίνε γοερά.

«Μέσα στον καιρό των μνημονίων έγιναν αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες κυρίως. Υπήρχε μια ανασφάλεια στον χώρο μας, είχε απαξιωθεί το επάγγελμά μας. Οι άνθρωποι δούλευαν με πάρα πολύ λίγα λεφτά. Υπήρχαν πάρα πολλοί νέοι ηθοποιοί και προσπαθούσαν να ανέβουν.

Η προσφορά μεγάλη. Άρα κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το όνειρο και την πληθώρα των πολλών επιλογών. Αυτές τις μέρες νιώθω μια δυστυχία να έχει έρθει στη ζωή μου. Δε μπορώ να ακούω πια γοερά κλάματα ανθρώπων που με παίρνουν στο τηλέφωνο να με συμβουλευτούν.

Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους δεν τολμάνε, παρότι κλαίνε στο τηλέφωνο, να έρθουν στον σωματείο. Εγώ τους παρακαλώ να έρθουν σε εμάς ή να πάνε σε έναν δικηγόρο και να ακολουθηθεί μια διαδικασία. Αν λες σε κάποιον ένα πολύ σκληρό πράγμα και μετά λες δε μπορώ να το υπογράψω ή δε θέλω να το πω, είναι σαν να μην έγινε. Φοβούνται ότι θα διαπομπευτούν. Είναι πολύ περίπλοκο αυτό που συμβαίνει» εξήγησε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Χείμαρρος ο Σπύρος Μπιμπίλας - «Αν τα αγόρια ανοίξουν το στόμα τους θα τρίξουν καρέκλες»

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Dot» και αναφέρθηκε στις παρενοχλήσεις που έχουν δεχτεί τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες στον εργασιακό τους χώρο.

Ο ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Μερικά πράγματα που ακούω με εκπλήσσουν παρότι είμαι 45 χρόνια στον χώρο, όχι επειδή δεν ήξερα αλλά γιατί νιώθω όπως και όλοι μας συνένοχος. Για κάποια γεγονότα είχα ακούσει αλλά ο φόβος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων.

Μέσα στα καμαρίνια συζητιούνται πράγματα αλλά κυριαρχεί το “μην το πούμε”. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο φόβος υποχώρησε».

Ενώ αμέσως μετά πρόσθεσε: «Κάποιοι είπαν ότι οι γυναίκες βγαίνουν για ίδιον όφελος. Αυτές που έκαναν τις καταγγελίες είναι ήδη γνωστές και δεν έχουν ανάγκη τη δημοσιότητα. Υπάρχουν όμως και άγνωστες ηθοποιοί που θέλουν να μιλήσουν αλλά φοβούνται.

Η Σοφία η Παυλίδου έχει κάνει αγωγή που δεν έχει οριστεί καν η δικάσιμος. Το σωματείο μπορεί να βοηθήσει νομικά κάποιον και να καθοδηγήσει τους ηθοποιούς να μην κάνουν νομικά λάθη. Λάθος μέγα η κατάργηση της άδειας των ηθοποιών.

Οι ίδιοι ψήφισαν για αυτό. Μπορεί να το επαναφέρουμε. Παλιά αφαιρούνταν η άδεια και δεν μπορούσες να δουλέψεις. Οι ηθοποιοί που κατηγορούνται έχουν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό. Αυτά που έρχονται στα αυτιά μας είναι πολύ σοβαρά και επικίνδυνα. Οι άνθρωποι που έκαναν λάθος πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από όλη την κοινωνία. Νιώθω θλίψη με τις αντιδράσεις όσων κατηγορούνται. Οι παθόντες ήρθαν όλοι προς εμάς, οι φερόμενοι ως θύτες όχι. Αν τα αγόρια ανοίξουν το στόμα τους θα τρίξουν καρέκλες» κατέληξε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σπύρος Μπιμπίλας για καταγγελίες