Έξαλλη έγινε η Σίσσυ Χρηστίδου, μόλις έμαθε πως τέθηκε στο αρχείο η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για το βιασμό της από παράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας.
Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός, αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης καθώς τα αδικήματα τα οποία καταγγέλλει έχουν πλέον παραγραφεί, αφού ο χρόνος τέλεσης τους ήταν πριν από 23 χρόνια.
Αυτή είναι η ανάρτηση της Χρηστίδου για την Μπεκατώρου
Η Σίσσυ Χρηστίδου στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, ξέσπασε με ένα κείμενο μετά την είδηση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.
«Στο αρχείο. Η καταγγελία που προσπάθησε να αλλάξει αυτή τη χώρα. Μετά ζητάτε δικαιοσύνη, ησυχία, φρονιμάδα.. Αυτό όμως που πραγματικά ζητάτε, είναι πίσω από κλειστές πόρτες, να σας επιτραπεί με την ησυχία σας να αρχειοθετηθείτε. Και στη συνέχεια αμόλυντοι να συνεχίσετε. #μπεκατώρου»,
Όσα είχε αποκαλύψει η Σοφία Μπεκατώρου
Πολλοί ήταν αυτοί που αφού το δημοσιοποίησε, σχολίασαν πως έπρεπε να το κάνει νωρίτερα και όχι τώρα, η Σοφία απάντησε σε αυτούς.
«Καταρχήν, καταλαβαίνεις ότι ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση. Γιατί το τραύμα που είχα υποστεί ήταν τόσο βαθύ και είχα απωθήσει αυτό το συμβάν τόσο βαθιά μέσα μου, που ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια δεν μπορούσα να το σκέφτομαι, γιατί δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω καθόλου. Συνειδητοποίησα ότι και να έβγαινα να μιλήσω δεν θα μπορούσα να το αποδείξω.
Οπότε φοβόμουν κατά κάποιο τρόπο τις συνέπειες αυτού του πράγματος. Υπήρχε μία ομερτά στην Ομοσπονδία. Δεν μπορούσαμε να εισακουστούμε. Όποτε διαμαρτυρόμασταν για το οτιδήποτε, υπήρχε μία σημαντική αποσιώπηση των γεγονότων, οπότε αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να μιλήσω. Μέχρι που υπήρξε αυτό το συναίσθημα της δυσφορίας και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ.
Άκουσα κάποια σχόλια από κάποιον πατέρα, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποπλανεί παιδιά. Ούσα μητέρα ένιωσα ότι έχω μεγάλη ευθύνη και αποφάσισα να μιλήσω. Επίσης, με αφορμή την αγωγή που έγινε του Νίκου Κακλαμανάκη, ένιωσα ότι ο ένας στήριξε τον άλλον και βρήκα το θάρρος.
Όσοι γνωρίζουν για κακοποίηση καταλαβαίνουν ότι το τραύμα είναι μεγάλο και δεν μπορείς να μιλήσεις. Νιώθω έστω ικανοποιημένη που βρήκα τη δύναμη. Και τη δύναμη τη βρήκα για να βοηθήσω άλλους. Όσο σκεφτόμουν τι συνέβη σε μένα, δεν έβρισκα τη δύναμη. Δεν έχω στόχο να γίνω Ευρωβουλευτής ούτε έχω στόχο να βοηθήσω την εκλογή κανενός και καμίας παράταξης στην Ομοσπονδία.
Όταν ένας άνθρωπος έχει αναπτύξει μαζί σου μια σχέση εμπιστοσύνης, τη στιγμή που σε πολεμάει όλη η Ομοσπονδία και βγαίνει μπροστά και αρχίζει και λύνει θέματα, τότε κερδίζει έδαφος. Ήμασταν ενθουσιασμένες όταν μάθαμε ότι θα έρθει μαζί μας στον αγώνα για την πρόκριση. Οι άνθρωποι που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, είναι αυτοί που ήδη έχουν αναπτύξει κάποια οικειότητα με το θύμα. Είναι τα άτομα που λέμε, δεν το περίμενα ποτέ από αυτόν.
Τώρα που γνωρίζω ακριβώς και το νομικό κομμάτι της υπόθεσης, γιατί τότε δεν ήξερα, βλέπω ότι δυστυχώς μέχρι στιγμής η νομοθεσία λειτουργεί υπέρ του θύτη. Και ότι υπάρχει συγκεκριμένος, χρόνος για τον οποίο μπορείς να μιλήσεις. Σίγουρα το θύμα πρέπει να μιλήσει άμεσα. Πιστεύω σίγουρα ότι πρέπει να δοθεί περισσότερο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνουν οι παραγραφές. Το λένε οι επιστήμονες, ότι τα θύματα δεν μπορούν να μιλήσουν άμεσα. Υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία. Κι εμένα μου πήρε τόσα χρόνια για να συνειδητοποιήσω τι μου έχει συμβεί», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Σοφία Μπεκατώρου.
Να σημειώσουμε πως ο άνθρωπος που την βίασε, είναι ο κουνιάδος της Χριστίνας Λαμπίρη.