Ελένη Φιλίνη: «Όταν βλέπεις κάποιους να εκτοξεύονται απότομα εκεί κάτι τρέχει, πρέπει να αναρωτιόμαστε»

Το σχόλιο της για τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ελένη Φιλίνη: «Όταν βλέπεις κάποιους να εκτοξεύονται απότομα εκεί κάτι τρέχει, πρέπει να αναρωτιόμαστε»

Στην Κατερίνα Γιατζόγλου και το TheCaller WEB TV για την εκπομπή «Εxperts» μίλησε η Ελένη Φιλίνη, η οποία μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο τσουνάμι καταγγελιών των τελευταίων ημερών.

Η γνωστή και καταξιωμένη ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Βλέπεις κάποια πράγματα σήμερα και λες, “παιδιά δεν ανακαλύψαμε την Αμερική”. Πάντα υπήρχε σε όλους τους χώρους, αλλά να μιλήσουμε για τον χώρο μας.

Ελένη Φιλίνη για καταγγελίες

Πάντα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Βλέπεις ανθρώπους ταλαντούχους που φτάνουν μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Όταν βλέπεις κάποιους να εκτοξεύονται απότομα εκεί κάτι τρέχει, πρέπει να αναρωτιόμαστε.

Η εκτόξευση δε γίνεται έτσι απλά. Παλεύω και δουλεύω από τα 15, φτάνεις μέχρι ένα σημείο. Δεν υπάρχει αξιοκρατία. Μια ταινία που έκανε πριν 20 χρόνια, η “Μέδουσα” πήρε τρίτο βραβείο στην Αμερική και εδώ πέρασε στα ψηλά. Και πριν τρία χρόνια μια άλλη ταινία πήραμε δεύτερο βραβείο πάλι στην Αμερική, την αγόρασαν στην Αμερική και εδώ δεν παίχτηκε πουθενά..” κατέληξε λέγοντας η Ελένη Φιλίνη η οποία πριν λίγες μέρες αναφέρθηκε και στο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε δεχτεί στο παρελθόν.

Ελένη Φιλίνη: «Εγώ μίλησα γι’ αυτά το 2000. Δεν ασχολήθηκε κανείς, ειρωνεύονταν»

Η Ελένη Φιλίνη μίλησε στην εκπομπή T-Live το μεσημέρι της Δευτέρας και ξέσπασε όσον αφορά τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών ενώ νωρίτερα το πρωί έγινε μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη.

«Είχα μιλήσει για περιστατικά, για δουλειές που έχασα, για ευκαιρίες… Δεν το έβαλα, όμως, κάτω, μπορεί να μην πήγα εκεί, πήγα παρακάτω… Μου έχει τύχε να τα μαζέψω και να φύγω σε τζενεράλε θεατρικής παράστασης επειδή μου έκοψαν το κείμενό μου. Ήμουν ήδη ηθοποιός 10 χρόνια. Σηκώθηκα και έφυγα.

Μου είχε πει ο υπεύθυνος ταινιών, πως αν δεν πάω μαζί του, δε θα πάρω τον ρόλο. Που γι’ αυτόν τον ρόλο με είχε επιλέξει ακόμα και η μητέρα της ηρωίδας που θα έκανα. Εν ψυχρώ. Δεν πήρα τον ρόλο. Εγώ μίλησα γι’ αυτά το 2000. Δεν ασχολήθηκε κανείς και, μάλιστα, είχαν βγει την επόμενη ημέρα κάποιοι και ειρωνεύονταν τα όσα είχα πει για τη σεξουαλική παρενόχληση.

Δεν είναι μόνο η σεξουαλική παρενόχληση. Έχω κλείσει δουλειά, σίριαλ, κανάλι, με πήρε ο σκηνοθέτης, μίλησα με την παραγωγή, τα βρήκαμε στα οικονομικά, τα κάναμε όλα, έχω πάρει τα κείμενα και ξεκινάμε γυρίσματα. Και παίρνω τηλέφωνο γιατί δεν με ειδοποίησαν για το που θα γίνει το γύρισμα και μου λένε από την παραγωγή ότι το κανάλι επέλεξε κάποια άλλη γι’ αυτόν τον ρόλο. Τι είναι όλα αυτά; Που είναι η αξιοκρατία που έχουμε; Όλα αυτά είναι θέμα εξουσίας» εξομολογήθηκε η Ελένη Φιλίνη.

ελένη φιλίνη πατρενόχληση