Συγκλονίζει η Φωτεινή Τσακίρη - «Η μητέρα μου όταν με γέννησε έμεινε παράλυτη ένα χρόνο»

«Στη διάρκεια του τοκετού έπαθε ακατάσχετη αιμορραγία»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συγκλονίζει η Φωτεινή Τσακίρη - «Η μητέρα μου όταν με γέννησε έμεινε παράλυτη ένα χρόνο»

Το πρωί της Τετάρτης, η Φωτεινή Τσακίρη μίλησε στην κάμερα του «Happy Day» και την Όλγα Λαφαζάνη και μέσα σε όλα αποκάλυψε τη δύσκολη γέννα που είχε η μητέρα της, όταν την έφερε στον κόσμο.

Η γνωστή ηθοποιός, που πριν από λίγες μέρες κατήγγειλε γνωστό ηθοποιό για εργασιακό εκφοβισμό, είπε χαρακτηριστικά: «Είχα πολύ δύσκολο τοκετό. Το περιμέναμε, επειδή υπήρχε ιστορικό από τη μητέρα μου, γιατί και η δική μου γέννα ήταν επεισοδιακή. Η μητέρα μου, όταν με γέννησε, έμεινε παράλυτη έναν χρόνο και περπατήσαμε μαζί. Στη διάρκεια του τοκετού, έπαθε ακατάσχετη αιμορραγία.

Δεν μπορούσε καν να με κρατήσει στην αγκαλιά της, δεν μπορούσε να με φροντίσει, με φρόντιζε ο πατέρας μου».

Αμέσως μετά, η Φωτεινή Τσακίρη πρόσθεσε: «Εγώ είχα επιπλοκή με τον πλακούντα. Δεν έβγαινε και άρχισαν να πέφτουν οι σφυγμοί του μωρού. Μου έφυγε η μισή ζωή μέχρι να ακούσω το κλάμα του μωρού».

 Φωτεινή Τσακίρη δυσκολία στην γέννα

Λίγα λόγια για τη Φωτεινή Τσακίρη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Όφενμπαχ, ενώ τόπος καταγωγής της είναι η Ορεστιάδα. Σε ηλικία 18 ετών ήρθε στην Ελλάδα, με σκοπό να ασχοληθεί με την υποκριτική. Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος.

Το 1994, παράλληλα με τις σπουδές της, έλαβε μέρος στην ταινία μικρού μήκους «Θολή λογική». Έκανε το τηλεοπτικό ντεμπούτο της, τη σεζόν 1995-1996, στην αστυνομική σειρά «Δρόμοι της πόλης», του Μανούσου Μανουσάκη, στον ANT1. Από το 1998 μέχρι και το 2003, είχε έναν από τους βασικούς ρόλους στην καθημερινή σειρά του Mega Channel «Απαγορευμένη Αγάπη». Εκεί, υποδύθηκε τη Νόρα, έχοντας παρουσία στους πέντε πρώτους κύκλους της σειράς. Τις σεζόν 1999-2001, παράλληλα με την παρουσία της στην καθημερινή σειρά, πρωταγωνίστησε μαζί με τον Παναγιώτη Πετράκη στη νεανική σειρά «Τα παιδιά της γειτονιάς», στην ΕΤ1.

Επέστρεψε τηλεοπτικά τη σεζόν 2005-2006, έχοντας παρουσία σε δύο σειρές. Συγκεκριμένα, υποδύθηκε την Όλγα Ράλλη στον τέταρτο κύκλο της καθημερινής σειράς «Φιλοδοξίες», ενώ την ίδια σεζόν ξεκίνησε να εμφανίζεται και στην κωμική σειρά «Πενήντα Πενήντα», στο Mega Channel. Η παρουσία της στη δεύτερη σειρά, με τον ρόλο της αυστηρής Βίβιαν Σαραντινού, την κατέστησε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό.

Τη σεζόν 2006-2007, έπαιξε στον δεύτερο κύκλο του «Πενήντα Πενήντα» και στη ρομαντική κομεντί «Μόνο εσύ», στην κρατική τηλεόραση. Ακολούθησε η κωμική σειρά «Μπαμπά μην τρέχεις», την περίοδο 2007-2008, όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Φάνη Μουρατίδη, την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Κάρμεν Ρουγγέρη και τον Νίκο Ορφανό. Από το 2008 μέχρι το 2010, υποδυόταν την Τζένη στην αισθηματική σειρά «Λίτσα.com», στον ANT1, παίζοντας μαζί με το Μάριο Αθανασίου και τη Σοφία Φαραζή.