Απόστολος Λύτρας: «Ανθεί το έγκλημα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια»

«Έχω αρνηθεί υποθέσεις που αφορούν σε εγκλήματα με παιδιά»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Απόστολος Λύτρας: «Ανθεί το έγκλημα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια»

Ο Απόστολος Λύτρας, ο δικηγόρος της υπόθεσης με την επίθεση με βιτριόλι, βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή The 2night Show και μεταξύ άλλων μίλησε για την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα.

Ο γνωστός ποινικολόγος εξήγησε πως υπάρχουν ορισμένες υποθέσεις τις οποίες δεν δέχεται και έχουν να κάνουν κυρίως με εγκλήματα με παιδιά. Την ίδια στιγμή ωστόσο τόνισε πως όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα της υπεράσπισης - δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις με την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι.

Οι δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα για το έγκλημα στην Ελλάδα

«Η δουλειά μας είναι πιο δύσκολη, ξεπερνάει το κομμάτι του σόου και μπαίνουμε σε πιο βαθιά μονοπάτια. Ο οποιοσδήποτε άνθρωπος, ότι και να κάνει έχει το δικαίωμα της υπεράσπισης.

Έχω αρνηθεί πολλές φορές και έχω ένα πρόβλημα με συγκεκριμένες υποθέσεις που αφορούν σε εγκλήματα με παιδιά. Δεν θέλω.

Ανθεί το έγκλημα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα πράγμα που συνέβαινε και στο εξωτερικό και τώρα έχει έρθει εδώ. Με ανθρώπους που έρχομαι σε επαφή να τους υπερασπιστώ, πολλές φορές δεν έχουν αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται. Για να οδηγηθεί κάποιος σε έγκλημα έχει να κάνει με την προσωπικότητα , με την οικογένεια με τα βιώματα. υπάρχει ένα υπόβαθρο για να οδηγηθεί εκεί.

Απόστολος Λύτρας 2night show

Έχει γίνει έτσι η κοινωνία που δεν μιλάει κανείς. Ακούει στο διπλανό σπίτι να κακοποιούνται άνθρωποι και να μην παίρνουν πρωτοβουλία. Είναι πολλά τα περιστατικά. Κανείς δεν ξέρει τίποτα στη γειτονιά όταν γίνεται ένα έγκλημα, αλλά όλοι ξέρουν. Υπάρχει φόβος αλλά και αδιαφορία», εξήγησε ο Απόστολος Λύτρας.

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

Λίγα λόγια για τον Απόστολο Λύτρα

Ο Δικηγόρος και Ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας έχει γεννηθεί στις 5 Οκτωβρίου του 1972 στην Αθήνα. Η καταγωγή του είναι από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Σπούδασε στην Ματσεράτα της Ιταλίας. Ζει στα Βριλήσσια από το 1980 και έχει 3 κόρες, την 16χρονή Εύα, την 14χρονη Νάντια και την 5χρονη Δανάη. Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Απόστολος Λύτρας βιογραφικό