Σάγια: «Ιδιοκτήτης μαγαζιού που δούλευα ήθελε να με προωθήσει σε θαμώνες»

Συγκλονίζει με την εξομολόγηση της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σάγια: «Ιδιοκτήτης μαγαζιού που δούλευα ήθελε να με προωθήσει σε θαμώνες»

Η τραγουδίστρια, Σάγια, μίλησε στην εκπομπή Ευτυχείτε όπου αναφέρθηκε στην δική της εμπειρία, μετά τις καταγγελίες που έγιναν περί σεξουαλικής παρενόχλησης από ηθοποιούς κατά επίσης ηθοποιών και σκηνοθετών.

Χαρακτηριστικά η Σάγια δήλωσε:

«Σεξουαλική παρενόχληση έχω αντιμετωπίσει μια φορά. Άρχισε να με πιάνει ο άλλος σε ένα live λες και νόμιζε ότι ήμασταν φίλοι. Ότι θα μπορούσε να με ακουμπήσει όπου θέλει. Και η αλήθεια είναι ότι η κίνηση μου ήταν να βγάλω το τακούνι μου να το πιάσει στο χέρι και να πω φύγε τώρα μην φωνάξω την αστυνομία», είπε αρχικά.

«Πιο παλιά ακόμη, υπήρχαν επιχειρηματίες που μου έλεγαν πήγαινε κάτσε με αυτόν γιατί είναι καλός πελάτης. Βγες και αύριο για φαγητό μαζί του. Έχει συμβεί σε εμένα», συνέχισε.

Ποια είναι η Σάγια - Λίγα λόγια για την Καριέρα της

Το 2001, η Shaya κυκλοφορεί το πρώτο της τραγούδι ως σόλο καλλιτέχνης με τίτλο "Ελευθερώστε με" και αυτό προωθείται σε όλη την Ευρώπη. Μεταξύ του 2001 και του 2003, τραγούδησε σε πολλά κλαμπ στη Θεσσαλονίκη, ώσπου με ενθάρρυνση ενός φίλου, το 2003, πηγαίνει στην Αθήνα, για να πάρει μέρος στην ελληνική εκδοχή του σόου ταλέντων "Popstars".

Εκεί, η Shaya κερδίζει την πρώτη θέση και μια θέση στο γυναικείο συγκρότημα Hi-5. Tα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, ήταν η Μαρλέν Αγγελίδου, η Ειρήνη Ψυχράμη, η Φρόσω Παπαχαραλάμπους και η Νάνσυ Στεργιοπούλου. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, το συγκρότημα κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ, κάνοντας μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα. Το 2005, τα μέλη του συγκροτήματος αποφασίζουν από κοινού τη διάλυση του γκρουπ, έπειτα από τη λήξη του συμβολαίου, της συνεργασίας τους.

Mετά απο την απόφαση των Hi-5 να χωρίσουν ως συγκρότημα, η Shaya παίρνει την απόφαση να ακολουθήσει solo καριέρα. Το 2008, η Shaya και ο Κώστας Μαρτάκης, επιλέγονται για να τραγουδήσουν την ελληνική εκδοχή του soundtrack της ταινίας της Disney, High School Musical 3: Senior Year. Το τραγούδι τους, με τίτλο "Μικροί Θεοί" έκανε μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα και εξωτερικό κάνοντας τους, γνωστούς.

Το 2009, η Shaya σε συνεργασία με τους Stavento κυκλοφορούν το τραγούδι "Πριν σε γνωρίσω" και έρχονται υποψήφιοι στη κατηγορία "Καλύτερο Hip-Hop Video Clip της Χρονιάς" στα Mad Video Music Awards. Την ίδια χρονιά, η Shaya συνεργάζεται με τον ράπερ Stereo Mike για το τραγούδι "Εσύ και Εγώ".

Σάγια σεξουαλική παρενόχληση

Το 2010, η Shaya υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία "Sony Music" της Ελλάδας και το Μάιο του ίδιου έτους, κυκλοφορεί το single "Παίζεις". Ton Ioύνιο του 2010, συνεργάζεται με τον Mark F. Angelo για το τραγούδι "Far From Everything" και αργότερα κυκλοφορούν και άλλα τραγούδια της, μέσα απο το άλμπουμ "Ανάσταση". Το 2011, επιλέγεται με τον Mark Angelo να ανοίξουν τη συναυλία του παγκοσμίου φήμης τραγουδιστή-ράπερ, Νταβίντ Γκετά, η οποία έγινε στο Μαυροβούνιο.

Την ίδια χρονιά, Shaya & Mark Angelo κερδίζουν αρκετά βραβεία ενώ η Shaya, συμμετέχει και στο ελληνικό show Dancing On Ice όπου κατακτά την 5η θέση.

Μέχρι το 2013, κυκλοφορεί κι άλλα τραγούδια ώσπου έρχεται κάτι διαφορετικό στην καριέρα της. Συμμετέχει και μάλιστα με πρωταγωνιστικό ρόλο στο musical "Priscilla" δίπλα στη Demy και την Μελίνα Μακρή. Το μιούζικαλ έδωσε παραστάσεις στο θέατρο Badminton στην Αθήνα ενώ το καλοκαίρι έκαναν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2014, η Shaya επισκέφθηκε τη Δανία προκειμένου να ηχογραφήσει δύο από τα τραγούδια του νέου album και να δώσει συναυλίες στο φεστιβάλ μιας εβδομάδας, στο Koge Festuge, κοντά στη Κοπεγχάγη.

Tο Φεβρουάριο του 2015, επιλέχθηκε από τον ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΝΕΡΙΤ να διαγωνιστεί ως μια από τις 5 ελληνικές συμμετοχές στη Eurovsion, εκπροσωπόντας την Ελλάδα με το τραγούδι "Sunshine". Αν και αρχικά όλοι πίστευαν ότι η εκπρόσωπος της χώρας μας, θα είναι η Shaya, τελικά κατάφερε να κατακτήσει τη 3η θέση στον Ελληνικό τελικό, ο οποίος έγινε στις 4 Μαρτίου.

Νικήτρια και εκπρόσωπος της Ελλάδας, αναδείχθηκε η Μαρία Έλενα Κυριάκου ενώ η Shaya υπέγραψε με τη δισκογραφική εταιρεία Planetworks και δήλωσε πως στο μέλλον ίσως λαβεί ξανά μέρος στη Eurovision.