Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Δούκα κατά Καρύδη: «Δεν θέλω να γνωρίζω τους λόγους που σε ώθησαν να γράψεις κάτι τέτοιο»

«Βρίσκω εντελώς λάθος να βάζεις στην ίδια ζυγαριά τα θύματα με τους θύτες»

Δούκα κατά Καρύδη: «Δεν θέλω να γνωρίζω τους λόγους που σε ώθησαν να γράψεις κάτι τέτοιο»
News 12.02.2021 13:12
Από Ελένη Ζουγανέλη

Όπως πολλοί καλλιτέχνες, έτσι και η Σμαράγδα Καρύδη, θέλησε να πάρει θέση μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες των τελευταίων ημερών στον χώρο του θεάτρου, με ένα μακροσκελές κείμενο στα social media. Μόλις ωστόσο, το διάβασε η Ζέτα Δούκα της απάντησε δημόσια.

Η ηθοποιός που καταγγέλλοντας τον Γιώργο Κιμούλη, στάθηκε αφορμή για να ανοίξουν πολλά στόματα, θέλησε να εκφράσει τη διαφωνία της στα όσα δήλωσε.

«Αγαπητή Σμαράγδα θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την δήλωση σου, που είναι και το πρώτο πράγμα που μου απευθύνεις και σε προσωπικό επίπεδο από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία και αποτελεί και τον μοναδικό λόγο που τοποθετούμαι αυτή τη στιγμή.

Δεν μπορώ ούτε και θέλω να γνωρίζω τους λόγους που σε ώθησαν να γράψεις κάτι τέτοιο, οι οποίοι, όπως αναφέρεις, μπορεί να είναι απόρροια των επαγγελματικών και φιλικών σχέσεων που διατηρείς με πολλά πρόσωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, όμως βρίσκω εντελώς λάθος να βάζεις στην ίδια ζυγαριά τα θέματα με τους θύτες.

Ιδίως την δεδομένη χρονική στιγμή που η πλειοψηφία των ηθοποιών επιχειρεί μια συντονισμένη και γενναία προσπάθεια να καθαρίσει το τοπίο από το ψέμα, την υποκρισία και την έπαρση που βασανίζει χρόνια τον χώρο μας και να βαδίσει στο δρόμο της αλήθειας και της εξυγίανσης.

Και μπορεί εσύ και πολλοί ακόμη συνάδελφοι, ευτυχώς, να μην έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να κατανοούν τη στάση και την ανάγκη όσων έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν χρόνιες και βαθιές πληγές που τώρα προσπαθούν να αναγνωρίσουν και – ίσως – γιατρέψουν.

Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να τους βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Και η βοήθεια περνάει από το νοιάξιμο και την αποδοχή, των ανθρώπων που αποτελούν θύματα,, ιδίως όταν ήταν ανήλικα ή νεαρά παιδιά, όχι των θυμάτων ή του θεατρικού οικοδομήματος.

Αυτή είναι η προτεραιότητα! Τα βρεγμένα ρούχα τα στεγνώνουμε αφού τελειώσει η βροχή, όχι πριν. Και τώρα βρέχει καταρρακτωδώς», έγραψε η Ζέτα Δούκα.

Δούκα κατά Καρύδη

Η ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη

«Απ τη άλλη δε μπορώ ούτε να χαρώ για την καταστροφή και τον αφανισμό των άλλων. Καταλαβαίνω ότι δε γινόταν αλλιώς και θλίβομαι πολύ για αυτούς. Λυπάμαι. Αυτό μόνο νιώθω. Λύπη. Και αμηχανία.

Με κάποιους συναντηθήκαμε, με κάποιους πορευτήκαμε παράλληλα κι άλλους τους θαύμασα για τη δουλειά τους.
Όμως το ότι ας πούμε εγώ είχα με κάποιον μια πολύ καλή συνεργασία, δεν με κάνει να αμφισβητώ έναν άλλον άνθρωπο που πέρασε μαρτυρικά κοντά του», γράφει μεταξύ άλλων στο κείμενο της η Σμαράγδα Καρύδη. Δείτε το.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ζέτα Δούκα: Το μήνυμα υποστήριξης της στις Δροσάκη, Αναστασοπούλου και Παπαχαράμπους μετά την καταγγελία τους

Το νέο δημόσιο μήνυμα της Ζέτας Δούκα μετά την καταγγελία της στον Γιώργο Κιμούλη

Share