Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 | Επικοινωνία

Δημήτρης Άνθης: «Το φερόμενο ως θύμα στην ιστορία του 19χρονου με κακοποίησε»

«Έχω υποστεί και κακοποίηση από συγγενικό μου πρόσωπο στα 10 μου»

Δημήτρης Άνθης: «Το φερόμενο ως θύμα στην ιστορία του 19χρονου με κακοποίησε»
News 13.02.2021 11:12
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο Δημήτρης Άνθης βρέθηκε στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα και μεταξύ άλλων αποκάλυψε στην Σίσσυ Χρηστίδου, πως αυτός που παρουσιάζεται ως θύμα στην ιστορία του 19χρονου που βιάστηκε από σκηνοθέτη, ήταν ο δικός του κακοποιητής.

Πριν από μερικές μέρες κατατέθηκε μήνυση κατά σκηνοθέτη από έναν νεαρό - δείτε εδώ αναλυτικά την υπόθεση.

Ο Δημήτρης Άνθης διάβασε την υπόθεση και κατάλαβε πως παρουσιάζει αρκετά κοινά στοιχεία με τη δική του και έτσι επικοινώνησε τόσο με τον δικό του δικηγόρο όσο και με τον δικηγόρο αυτού που έκανε την καταγγελία.

Τότε κατάλαβε πως το θύμα ήταν ο θύτης στην δική του ιστορία και με τα λόγια του στο Έλα Χαμογέλα, σόκαρε.

Η εξομολόγηση του Δημήτρη Άνθη στο Έλα Χαμογέλα

«Δεν θυμάμαι πώς βρέθηκα σπίτι του. Πρέπει να ήμασταν για κάποια γιορτή και τον περίμενα να φύγουμε μαζί. Στο μαγαζί που δούλευε ο αδερφός μου έγινε γιορτή και μετά με τη συναίνεσή μου φύγαμε μαζί. Μου επιτέθηκε, σάστισα, τρόμαξα και απλά θυμάμαι, μη μπορώντας να κάνω κάτι βρέθηκα ακινητοποιημένος και κακοποιημένος σεξουαλικά. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο.

Βρήκα κοινά σημεία με την εμπειρία του 19χρονου Νίκου Σ. Στη δική μου ιστορία ήταν ο θύτης. Προσπάθησα να αντισταθώ όσο μπορούσα, αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν έβρισκα δύναμη να κάνω κάτι. Στάθηκα τυχερός γιατί χτύπησε το τηλέφωνό του και έτσι σηκώθηκε από το κρεβάτι. Γλίτωσα από τα χειρότερα.

Σίσσυ Χρηστίδου Έλα χαμογέλα

Από ό,τι κατάλαβα από το τηλεφώνημα, με περίμεναν κι άλλα. Αν έμενα εκεί, θα είχα υποστεί χειρότερα. Ήταν η πρώτη μου σεξουαλική επαφή με άνθρωπο. Προσπάθησα να το θάψω, να το ξεπεράσω και να ξεκινήσω από την αρχή. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί φοβόμουν. Ήταν η πρώτη μου επαφή σεξουαλικά με άνθρωπο. Έκτοτε προσπάθησα να το ξεπεράσω. Ακόμη δε μπορώ να το αντιμετωπίσω. Είναι και ο λόγος που είμαι 38 χρονών και δεν έχω κάνει οικογένεια.

Δεν ήταν μόνο αυτό το γεγονός που με στιγμάτισε. Και τα παιδικά μου χρόνια ήταν δύσκολα. Έψαχνα κάποιον να με αγαπήσει, χωρίς να με μειώσει. Δεν μίλησα ποτέ γι’ αυτήν την εμπειρία, γιατί οι γονείς μου δεν θα ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάτι τέτοιο. Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών, έχω φάει αρκετό μπούλινγκ στο σχολείο, προσπάθησα να φαίνομαι στους άλλους ότι είμαι καλά και γι’ αυτό δεν τους είπα τίποτα. Ξέρω ότι θα το δουν αυτή τη στιγμή γιατί δεν το γνωρίζουν…….

Τον ξανασυνάντησα αυτόν τον άνθρωπο δυο τρεις φορές, όταν ξαναπήγα στο μαγαζί. Με αντιμετώπισε λες και είχα συναινέσει σε όλο αυτό. Ευχαριστώ τον 19χρονο που μίλησε, μου έδωσε θάρρος. Για πολλά χρόνια με καθόριζε ο φόβος. Μυικά δε μπορούσα να αντισταθώ και ψυχικά δε μπορούσα να αντεπεξέλθω.

Δημήτρης Άνθης κακοποίηση

Η κακοποίηση σε κάνει και μικραίνεις… και μικραίνεις… και μικραίνεις… Ώσπου πιάνεις πάτο. Έχω υποστεί και κακοποίηση από συγγενικό μου πρόσωπο, όλα αυτά με έκαναν να φοβάμαι. Δεν είχα ποτέ στήριξη από κανέναν, όσο κι αν οι δικοί μου προσπάθησαν. Η κακοποίηση ήταν σεξουαλικής φύσης. Ήμουν 10 ετών τότε.

Τι εικόνες να είχα… Ένα χωριατόπουλο ήμουν. Εκείνη τη στιγμή που γινόταν , δεν καταλάβαινα τίποτα. Μετέπειτα κατάλαβα… Αναγκαζόμουν να συναντάω αυτό το πρόσωπο μεγαλώνοντας. Είναι άσχημο πράγμα να φοβάσαι… Πλέον ό,τι ήταν να κάνω το έκανα. Η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους. Κανένας δεν αξίζει την κακοποίηση, τη βαναυσότητα. Κάτι πρέπει να αλλάξει σε αυτήν την κοινωνία για να γίνει καλύτερη» είπε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Άνθης.

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δέσποινα Μοίρου: «Ασέλγησαν επάνω μας, μας έπιαναν το στήθος, ήταν κάτι το αηδιαστικό»

Δούκα κατά Καρύδη: «Δεν θέλω να γνωρίζω τους λόγους που σε ώθησαν να γράψεις κάτι τέτοιο»

Share