Γιώργος Παπαπαύλου: «Έκανε μια κίνηση βίαιη και έβαλε το χέρι του μέσα από το παντελόνι μου»

«Ήταν άνθρωπος της επιτροπής Δραματικής σχολής, διορισμένος από το κράτος»

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Γιώργος Παπαπαύλου: «Έκανε μια κίνηση βίαιη και έβαλε το χέρι του μέσα από το παντελόνι μου»

Στο Καλύτερα Δεν γίνεται μίλησε η ηθοποιός Γιώργος Παπαπαύλου και αποκάλυψε τις σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε πριν μερικά χρόνια από άνθρωπο επιτροπής σε Δραματική σχολή.

Η εξομολόγηση του Γιώργου Παπαπαύλου

“Η δική μου ιστορία πάει μερικά χρόνια πίσω, όταν έδωσα πτυχιακές εξετάσεις στη Δραματική Σχολή, ένας άνθρωπος από την Επιτροπή – διορισμένος από το κράτος – ζήτησε το τηλέφωνό μου, με πρόσχημα ενός ρόλου… Πήγα στο σπίτι του, εκεί άρχισε να μου λέει κάποια πράγματα για τον ρόλο και το έργο. Στη συνέχεια άρχισε η κουβέντα να στρέφεται αλλού, σε κουβέντες που δεν με ενδιέφεραν καθόλου.

Για άλλους ηθοποιούς που ήταν εκείνη την περίοδο hot ονόματα και ότι ήταν μαζί του. Κάποια στιγμή άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι κάτι άλλο συμβαίνει, έκανε μια κίνηση βίαιη προς το μέρος μου και έβαλε το χέρι του μέσα από το παντελόνι μου. Έβαλε το χέρι του κάτω από το μπατζάκι. Σοκαρίστηκα, τραβήχτηκα, χαζογέλασα. Πάγωσα, δεν συνειδητοποιήσα τι έγινε. Πέρασε πάνω από μια βδομάδα για να καταλάβω τι είχε συμβεί. Φυσικά δεν πήγα σε αυτή την παράσταση.

παπαπαύλου γιώργος παρενόχλσηση

Γιατί τώρα; Γιατί τώρα μπορούν να μας ακούσουν! Γιατί τώρα υπάρχουν πολλοί που έχουν υποστεί αυτά που έχουν υποστεί και βγαίνουν μπροστά. Ξέρουμε ότι μια υπόθεση μπορεί να θαφτεί, ωστόσο ένα ποτάμι όμως περιπτώσεων δεν μπορεί κανείς να το ανακόψει. Πρέπει να αφήσουμε πρακτικές που ανήκουν σε άλλον αιώνα και να προχωρήσουμε μπροστά! Στέκομαι αλληλέγγυος σε όλες αυτές τις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν βγει μπροστά. Πρέπει όλοι να τους αγκαλιάσουμε.

Ήταν πολύ βίαιο… Το θύμα μπορεί να παγώσει μπροστά στον φόβο. Δεν θα δώσουμε χρονοδιάγραμμα πότε θα βγει ένα θύμα να μιλήσει. Όποτε θέλει θα μιλήσει. Ήταν γύρω στα 65, μεγάλος άνθρωπος με μεγάλη καριέρα σε κρατικά θέατρα της Ελλάδας… Άργησα να το πω στους γονείς μου, αλλά στους φίλους μου το είπα. Η δική μου περίπτωση ήταν ήπια. Τα άλλα που ακούστηκαν ήταν τερατώδη” εξομολογήθηκε ο Γιώργος Παπαπαύλου ενώ και η Ιζαμπέλλα Φούλοπ αποκάλυψε πως σκηνοθέτης σε οντισιόν της ζήτησε να μείνει με τα εσώρουχα.