Λίνα Σακκά: «Να καθαρίσει ο χώρος, να παίζουμε με αγάπη»

Σχολίασε τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Λίνα Σακκά: «Να καθαρίσει ο χώρος, να παίζουμε με αγάπη»

Μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Λίνα Σακκά θέλησε να πάρει θέση για τις καταγγελίες που γίνονται στον χώρο του θεάτρου και έτσι μεταξύ άλλων ζήτησε να καθαρίσει ο χώρος για να παίζουν οι ηθοποιοί με αγάπη.

Η αγαπημένη ηθοποιός στάθηκε στο πλευρό των ηθοποιών που πήραν τη μεγάλη απόφαση να μοιραστούν τις ιστορίες τους, ενώ την ανάγκη να καθαρίσει ο χώρος τόνισε και η Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη.

Ο λόγος στα κορίτσια και τα αγόρια που έχουν δοκιμαστεί και έχουν ανοιχτές πληγές, εμείς οι υπόλοιποι «τυχεροί»το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας, εγώ προσωπικά τάσσομαι στο πλευρό σας!!!Ότι συνέβη σε εσάς είναι σαν να συνέβη και σε εμένα, είμαστε οικογένεια, είμαστε ένα, είμαστε όλοι μαζί !!!!Να καθαρίσει ο χώρος να παίζουμε με αγάπη!!!!», έγραψε η Λίνα Σακκά στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Λίνα Σακκά καταγγελίες

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

Πέρα από τη Λίνα Σακκά, και ο Γιώργος Καραμίχος στάθηκε στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν κάνει καταγγελίες

Σας σόκαραν αυτές οι αποκαλύψεις; Έχετε βιώσει η εσείς κάποια παρόμοια εμπειρία;

«Δεν με σόκαραν, υπό την έννοια ότι ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάποια στιγμή. Εδώ και πολλά χρόνια, είναι γνωστά σε όλους τα ονόματα κάποιων διαταραγμένων προσωπικοτήτων (που, δυστυχώς, συχνά κατέχουν και θέσεις εξουσίας) που προσπαθούν να ασκήσουν βία σε άλλους, προκειμένου να ξεφύγουν από τα άλυτα ψυχολογικά τους θέματα.

Και είναι καιρός να ξεμπροστιάσουμε τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται καταστάσεις σε οποιονδήποτε επαγγελματικό στίβο. Δεν θυμάμαι να μου έχει τύχει κάποιο αντίστοιχο, αυτής της έντασης, περιστατικό, αλλά, ναι, κάποιοι και κάποιες ηθοποιοί είχαν προσπαθήσει στο παρελθόν να κάνουν ζημιά στην καριέρα μου κινώντας νήματα εξουσίας. Είναι σαφές ότι λειτουργούσαν έτσι λόγω προσωπικών ανασφαλειών, γι' αυτό και τους έχω συγχωρήσει πλέον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πληγωνόμουν όταν συνέβαινε».

Γιώργος Καραμίχος καταγγελίες

Η Ναταλία Τσαλίκη πρόσθεσε ότι άνοιξε ο ασκοί του Αιόλου. Υπάρχουν τελικά τόσοι πολλοί αποδέκτες αντιστοίχων συμπεριφορών;

«Ναι. Και όχι μόνο στο χώρο της υποκριτικής. Στα πανεπιστήμια, στις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, όπως και μέσα στα ίδια τα σπίτια, ενδοοικογενειακά, «ευδοκιμούν» πολλά δηλητήρια και βίαιες συμπεριφορές. Το μεγαλύτερο κακό είναι ότι, πολλές φορές, όλοι τα ξέρουμε και κάνουμε τα στραβά μάτια ή, δυστυχώς, επιδεικνύουμε μια αδικαιολόγητη ανοχή»

Γιώργος Καραμίχος θέατρο

Σας λυπούν αυτά τα γεγονότα;

«Φυσικά. Και είναι καιρός να απαλλαγούμε από όλες αυτές τις ρατσιστικές ή σεξιστικές συμπεριφορές που βασίζονται κυρίως σε έναν ανομολόγητο μισογυνισμό και σε ομοφοβικές αντιλήψεις. Ας είμαστε ειλικρινείς, η διαφορετικότητα είναι κάτι που ακόμη μας φοβίζει. Και όταν βρίσκουμε κάποιον αδύναμο, προσπαθούμε να επιβληθούμε ενδίδοντας στην αδυναμία μας να τον αποδεχτούμε. Είναι καιρός, όμως, να ενηλικιωθούμε και να δείξουμε ότι όντως το πνεύμα μας ωριμάζει μέσα από την ανεκτικότητα και το σεβασμό»

Δεχτήκατε ποτέ στην επαγγελματική σας διαδρομή σεξουαλική παρενόχληση;

«Όχι. Με έχουν φλερτάρει αντι-επαγγελματικά, αλλά επειδή είμαι και λίγο αφελής δεν τα αντιλαμβανόμουν αμέσως. Μου τα έλεγαν άλλοι μετά. Απροκάλυπτα πάντως, δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε χώρο εργασίας. Τι να πω! Ίσως με φοβόντουσαν λίγο γιατί κατά βάθος είμαι βλάχος και αυτό μπορεί να τρομάζει τις πονηρές προθέσεις», λέει ο ίδιος στο 7 μέρες tv.