Νεκτάριος Κυρκόπουλος: "Την περίοδο της οικονομικής κρίσης έτρωγα πρωινό δίπλα στην Κριστίν Λαγκάρντ"

"Και μην ακούσω κανέναν να με αποκαλεί προνομιούχο"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νεκτάριος Κυρκόπουλος:

Έχοντας στο βιογραφικό του πολλά catwalks, φωτογραφίσεις και συνεργασίες με διεθνείς οίκους μόδας, ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος αυτό το διάστημα χαλαρώνει αναγκαστικά, λόγω καραντίνας, στην Ελλάδα και προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του. Το μοντέλο με την πολύχρονη καριέρα στο εξωτερικό μιλάει στο YOU για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της διαδρομής του μέχρι την κορυφή, πολεμώντας τις τρικλοποδιές, την πίεση και τα πισώπλατα μαχαιρώματα.

Σπάνιες οι φορές που θα τον πετύχεις στην πατρίδα του, οι δουλειές δεν τον αφήνουν να χαλαρώσει καθόλου αλλά και αυτός από μόνος του είναι μόνιμα στην πρίζα... Ο Νεκτάριος είναι η χαρά της ζωής, όταν βρίσκεται μαζί με τους δικούς του ανθρώπους, του λείπει αφάνταστα η οικογένειά του αλλά και το κορίτσι του, και νοσταλγεί τη στιγμή που θα απολαμβάνει επιτέλους, στο μέλλον, τα οφέλη της σκληρής δουλειάς του.

Από την Τζώρτζια Συρίχα για το περιοδικό You

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Νεκτάριου Κυρκόπουλου

Νεκτάριος Κυρκόπουλος

Βλέποντας, μεγαλώνοντας, ότι είσαι ωραίο αγόρι, αποφασίζεις αμέσως να γίνεις μοντέλο;

Όχι, ούτε καν... Όταν ήμουνα δόκιμος αξιωματικός στον στρατό, υπηρετούσαμε μαζί και ήταν μάγειρας ο σεφ Βασίλης Καλίδης. Μόλις αποστρατευτήκαμε, επειδή εκείνος δούλευε σε μια γκαλερί στη Μύκονο, μου πρότεινε να τον ακολουθήσω. Εκεί πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια... Έπιασα δουλειά στο μαγαζί του Λάκη Γαβαλά, όπου εκεί ερχόταν καλός κόσμος και, μεταξύ πολλών, γνώρισα κάποιους που μου έκαναν πρόταση να πάω στην Κωνσταντινούπολη, για να δουλέψω ως μοντέλο, όπως και έγινε. Ηθελα να ανοίξω τα φτερά μου. Ο Γαβαλάς -ένας ευφυέστατος επιχειρηματίας-, μόλις έφυγα, εκνευρίστηκε, δεν μου μιλούσε για 4 χρόνια, αλλά εγώ δεν μπορούσα να αρνηθώ, γιατί τα λεφτά που μου προσέφεραν ήταν πολύ καλά και, φυσικά, ήθελα να εξελιχτώ και να αποκτήσω νέες εμπειρίες.

Γυρνάς όλο τον κόσμο με τη δουλειά σου, σωστά;

Ναι, εδώ και πολλά χρόνια είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι, ειδικά τα τελευταία είμαι on - off σε Ασία, Σανγκάη, Ινδία, σε αυτόν τον τόπο ειδικά αναπαύεται η ψυχή μου, μου αρέσει πολύ. Φυσικά, δούλεψα αρκετά και στην Κωνσταντινούπολη αν και δεν πιστεύω να ξαναπάω εκεί, παρ' όλο που έχω αρκετούς φίλους.

Φαντάζομαι ότι αυτό σχετίζεται με την άσεμνη χειρονομία του Τζαν Γιαμάν που έκανε όταν ήρθε στην Ελλάδα και κάθισε μπροστά στην ελληνική σημαία, στη συνέχεια όμως εσύ στάθηκες μπροστά στην τουρκική και περιπαικτικά έκανες κάτι ανάλογο. Επειτα από αυτό, δέχτηκες απειλές για τη ζωή σου;

Δέχτηκα κάποια ανώνυμα τηλεφωνήματα και θορυβήθηκα. Δεν πήγα στην Κωνσταντινούπολη από τότε, γιατί το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Ό,τι έκανα, το έκανα εν βρασμώ ψυχής... Εκνευρίστηκα, όμως, πολύ με τη χειρονομία του και ακόμα περισσότερο με ενόχλησε η αλαζονική συμπεριφορά του, όταν βγήκε στην εκπομπή του Μουτσινά. Πολλοί βέβαια θα αναρωτηθούν ποιος είμαι εγώ τώρα που θα σώσω τον κόσμο... Δεν πειράζει... Είμαι ένας άνθρωπος με αρχές και παιδεία, που ξέρω να σέβομαι...

Ζωή παραμυθένια, πασπαλισμένη με μπόλικη χρυσόσκονη. Την απόλαυσες;

Εγώ όχι, γιατί είχα κάνει focus στη δουλειά, οι φίλοι μου όμως, όταν έρχονταν να με δουν, πάθαιναν πλάκα από τον τρόπο ζωής μου. Έπαιρνα το πρωινό μου σε ένα ξενοδοχείο, την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, και δίπλα μου έτρωγε η Κριστίν Λαγκάρντ -η πιο αριστοκρατική, λαμπερή και σικάτη γυναίκα που έχω δει- και η Μισέλ Ομπάμα. Πήγαινα σε πάρτι και συναντούσα τη Νικόλ Κίντμαν, τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, τον Άντι Γκαρσία, με τον οποίο δουλέψαμε μαζί, επίσης συνεργάστηκα με την παραγωγό και ηθοποιό Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, κορίτσι του Τζέιμς Μπόντ και Μις Ιταλία...

Καλάμι καβάλησες;

Ποτέ... Με προσγείωναν πάντα η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Φυσιολογικές απαιτήσεις στη δουλειά μπορεί να είχα, όμως τρέλες και παραλογισμούς δεν έκανα ποτέ, είμαι ισορροπημένος.

Έχεις παίξει και σε ταινίες στο Bollywood....

Έχω κάνει 2 ταινίες στην Κίνα και διαφημιστικά, όλα στο πλαίσιο του modelling, νομίζω όμως ότι δεν θα έπειθα ως ηθοποιός. Στην Ινδία συνεργάστηκα με την Γκάουρι Χαν, τη μεγαλύτερη παραγωγό του Bollywood. Στην Ελλάδα, όμως, όταν μου πρότειναν να παίξω, αρνήθηκα γιατί δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να φανταστώ τον εαυτό μου ηθοποιό και μάλιστα σε θέατρο.

Δείτε εδώ backstage βίντεο από τη συνέντευξή του!

Περισσότερα στο περιοδικό YOU που κυκλοφορεί*