Μαριλένα Παναγιωτοπούλου: «Ο παιδεραστής είναι παιδεραστής! Δεν μας ενδιαφέρει το βιογραφικό του»

Ξέσπασε με αφορμή τον καταιγισμό καταγγελιών

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαριλένα Παναγιωτοπούλου: «Ο παιδεραστής είναι παιδεραστής! Δεν μας ενδιαφέρει το βιογραφικό του»

Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που έχουν ξεσπάσει με αφορμή τον καταιγισμό καταγγελιών στο χώρο του θεάτρου. Ανάμεσα τους και η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου, η οποία βρίσκεται χρόνια στο χώρο.

Μέσα από τον λογαριασμό που διατηρεί στο facebook, θέλησε να υπερασπιστεί τα θύματα λεκτικής, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ παροτρύνει όσους έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες να μιλήσουν.

Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου έκανε μια ανάρτηση ξεσπώντας, μετά την καταγγελία που έκανε ο 40χρονος σήμερα Βασίλης, ο οποίος έπεσε θύμα αποπλάνησης και κακοποίησης στην ηλικά των 15 ετών από γνωστό ηθοποιό - σκηνοθέτη.

«Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ είναι ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ. Δεν είναι ούτε σκηνοθέτης, ούτε ηθοποιός, ούτε πολιτικός, ούτε καθηγητής, ούτε αθλητικός παράγοντας. Και δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το βιογραφικό του», έγραψε.

Μαριλένα Παναγιωτοπούλου facebook

Λίγα λόγια για την Μαρινέλα Παναγιωτοπούλου

Υπάρχουν δύο Μαριλένες, εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους, στα όρια του σουρεαλισμού, του παραλόγου ή ίσως μιας ιδιόμορφης θεατρικής παράστασης με πρωταγωνίστρια την ίδια.

Από τη μία είναι η Μαριλένα που μεγάλωσε στο Παλαιό Ψυχικό, παππούς της ήταν ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Κονιαβίτης, πατέρας της ο εμπορικός αντιπρόσωπος Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και πατριός της ο Παύλος Ιωαννίδης, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, στενός φίλος και συνεργάτης του Ελληνα κροίσου.

Είναι η ίδια Μαριλένα που πέρασε κάποια από τα καλοκαίρια της στον Σκορπιό, που αρίστευσε στις σπουδές της στο UCL, στην Aγγλική Φιλολογία, αλλά και στις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Νέα Υόρκη στην Κριτική Λογοτεχνία και στην Ιστορία του Θεάτρου και που θυμάται ακόμη αποσπάσματα από Τζέιν Οστιν, Σαίξπηρ και Ελιοτ.

Μαριλένα Παναγιωτοπούλου βιογραφικό

Εκείνη που υπήρξε φίλη με τον Κέβιν Κλάιν και τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ -ανέβασαν μάλιστα μαζί στη Νέα Υόρκη τη «Silvia»-, ενώ σε αυτήν επίσης οφείλεται το γεγονός ότι το «Proof» έγινε αργότερα ταινία με την Γκουίνεθ Πάλτροου, αφού η Μαριλένα το είχε ξεχωρίσει, ως «σπουδαίο θεατρικό έργο», από τους πάκους των δαχτυλογραφημένων σελίδων στο «Manhattan Theater Club» όπου εργαζόταν για ένα διάστημα.

Είναι επίσης η δραματολόγος που όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα είχε συνεργαστεί με τους Θωμά Μοσχόπουλο, Νικαίτη Κοντούρη, Γιάννη Χουβαρδά, Δημήτρη Μαυρίκιο και η οποία το προηγούμενο βράδυ της συνέντευξής μας είχε συναντηθεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη που της πρότεινε να συνεργαστούν πάλι, να θυμηθούν την πρώτη τους συνεργασία στον «Συλλέκτη», με πρωταγωνιστή τότε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη που έσπασε ταμεία, γράφει το Protothema.gr.