Κουρούπη: «Θεωρούσα αυτούς τους ανθρώπους πεφτάκηδες, που τους ενδιαφέρει παραπάνω το σεξ»

«Δεν ήξερα όμως αλήθεια γι’ αυτά τα όργια και για τον πόνο που έχουν προκαλέσει»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κουρούπη: «Θεωρούσα αυτούς τους ανθρώπους πεφτάκηδες, που τους ενδιαφέρει παραπάνω το σεξ»

Η Βαλέρια Κουρούπη, μια από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς της γενιάς της, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Τηλέραμα, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο χάος που επικρατεί στο χώρο της υποκριτικής μετά τις καταγγελίες που έγιναν.

Όπως δήλωσε, με τα όσα αποκαλύφθηκαν δεν έχει πέσει από τα σύννεφα, καθώς ήξερε κάποια πράγματα, ωστόσο δεν γνώριζε λεπτομέρειες.

Τι λέτε για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό κόσμο;

Βαλέρια Κουρούπη για καταγγελίες

«Με έχουν αρρωστήσει τόσο, που για μέρες είχα χάσει τον ύπνο μου. Δεν έχω πέσει από τα σύννεφα, γιατί κάποια πράγματα τα ήξερα, αλλά όχι τέτοιες λεπτομέρειες. Θεωρούσα αυτούς τους ανθρώπους του χώρου κάπως γραφικούς, κάπως πεφτάκηδες, που τους ενδιαφέρει λίγο παραπάνω το σεξ και εκτίθενται.

Λέγαμε π.χ. “α, να ένας γραφικός που απατά τη γυναίκα του και ασχολείται μονίμως με το σεξουαλικό του πρόβλημα”. Δεν είχε πάει όμως ο νους μου σε τέτοια πράγματα. Και δεν το λέω για να βγάλω την ουρά μου απ’ έξω, γιατί όλοι οι “παρατηρητές” έχουμε ευθύνη και εγώ είμαι 25 χρόνια σε αυτή τη δουλειά και θα έπρεπε να ξέρω καλύτερα.

Δεν ήξερα όμως αλήθεια γι’ αυτά τα όργια και για τον πόνο που έχουν προκαλέσει. Ας μη θεωρήσουμε όμως το θέατρο βρόμικο χώρο».

Βαλέρια Κουρούπη: «Φρόνιμα καθόμασταν τόσα χρόνια και είδαμε που βγήκαμε»

Η Βαλέρια Κουρούπη μίλησε στο Πρωινό και μέσα σε όλα προχώρησε ένα απίστευτο ξέσπασμα κατά όλων αυτών που υποστηρίζουν το «καθίστε φρόνιμα».

Η δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε όπως ήταν αναμενόμενο στο κύμα καταγγελιών από τους συναδέλφους της για σεξουαλική παρενόχληση και βία στον χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής.

Βαλέρια Κουρούπη ξέσπασμα για καταγγελίες

Η Βαλέρια είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ όταν διάβασα το “καθίστε φρόνημα” το θεώρησα τόσο άκυρο και άκαιρο. Είναι και μια λέξη επικίνδυνη αυτή, θυμίζει μεσαίωνα, παλιές εποχές του κατηχητικού, θυμίζει “σε παρενοχλώ και μην το πεις στους γονείς σου”. Φρόνιμα καθόμασταν τόσα χρόνια και είδαμε πού βγήκαμε. Δεν είναι μόνο στη δουλειά μας, αυτό είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και θέλω να το πω.

Μου έχει συμβεί εμένα όταν ήμουν μικρή και επισκεπτόμουν το ορφανοτροφείο για να πάω βόλτα τα παιδάκια, ο παπάς να τα βιάζει. Ο παπάς που είχε ιδρύσει το ίδρυμα. Δεν μπορούν να λένε “καθίστε φρόνημα” σε μια εποχή που άνοιξαν τα στόματα. Είναι ένα θαύμα που έγινε, μήπως κάποιοι άνθρωποι εκτός δουλειάς κινητοποιηθούν και μιλήσουν. Αυτό είναι το νόημα. Εγώ γι’ αυτό χαίρομαι που άνοιξαν τα στόματα στη δουλειά μας», κατέληξε η Βαλέρια Κουρούπη, η οποία σόκαρε με τη δήλωσή της για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται.