Λευτέρης Ζαμπέτογλου: «Ο σκηνοθέτης μου τράβηξε το μποξεράκι και μου είπε “τι έγινε όλα καλά;”»

Σοκάρει η μαρτυρία του για την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί στο παρελθόν

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Λευτέρης Ζαμπέτογλου: «Ο σκηνοθέτης μου τράβηξε το μποξεράκι και μου είπε “τι έγινε όλα καλά;”»

Το πρωί της Παρασκευής, ο Λευτέρης Ζαμπέτογλου μίλησε στην κάμερα του Ευτυχείτε και αποκάλυψε τις δύο σεξουαλικές παρενοχλήσεις που είχε δεχτεί στο παρελθόν.

Ο γνωστός ηθοποιός που τον γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τον ρόλο του στην “Απαγορευμένη αγάπη” συγκλόνισε με την περιγραφή του αναφορικά με τα περιστατικά παρενόχλησης που βίωσε.

 Λευτέρης Ζαμπέτογλου σεξουαλική παρενόχληση

Ο Λευτέρης Ζαμπέτογλου είπε χαρακτηριστικά: “Έχω να πω δυο εμπειρίες από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ο πρώτος ήταν τηλεοπτικός σκηνοθέτης. Η πρώτη μου σκηνή ήταν ερωτική και ο σκηνοθέτης μόλις τελείωσε η ερωτική σκηνή με πλησίασε, μου τράβηξε το μποξεράκι και μου είπε “τι έγινε όλα καλά;”. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης μετά μου έκανε πρόταση να είμαστε μαζί και ότι του άρεσα πολύ. Σηκώθηκα και έφυγα.

Η δεύτερη εμπειρία ήταν με έναν καταξιωμένο σκηνοθέτη του θεάτρου. Με πήρε τηλέφωνο, χωρίς να τον ξέρω και μου είπε να περάσω από τον χώρο του να του δώσω ένα βιογραφικό. Τον ρώτησα πού βρήκε το τηλέφωνό μου και μου είπε ότι οι σχολές μας ήταν δίπλα – δίπλα, με είχε δει απέξω, του άρεσα και ήθελε να του δώσω ένα βιογραφικό. Τον ρώτησα αν θέλει να του παίξω κάποιον μονόλογο και μου απάντησε ότι δεν είναι της παρούσης. Άρχισε να μου την πέφτει.

Μου είπε ότι “πρέπει να είσαι διαθέσιμος σε αυτόν τον χώρο. Θα πρέπει να πηγαίνεις με σκηνοθέτες για να πάρεις κάποιον ρόλο”. Σηκώθηκα και έφυγα και από εκεί. Μετά με έπαιρνε τηλέφωνο και με παρενοχλούσε σεξουαλικά. Αν είχα πει ναι στους σκηνοθέτες πιστεύω θα είχα κάνει μεγάλη καριέρα, θα ήμουν πρωταγωνιστής. Εγώ θα ήθελα, όμως, να κοιτάζομαι στον καθρέφτη και να μην φτύνομαι», κατέληξε ο Λευτέρης Ζαμπέτογλου. Για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στο παρελθόν από σκηνοθέτη μίλησε και ο Χρήστος Πέρρος!

Βασιλόπουλος: «Σκηνοθέτης όταν ήμουν 19 χρονών μετά το τέλος της ακρόασης μου ζήτησε να γδυθώ»

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες ηθοποιών που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή βίας. Ο Χρήστος Βασιλόπουλος μίλησε μέσω Skype στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, Πάμε Δανάη, όπου και αποκάλυψε τις δύο τραυματικές εμπειρίες που είχε βιώσει στην αρχή της καριέρας του τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση.

«Έχω μια πικρή εμπειρία και μια εμπειρία που ήταν άχαρη και “παγωτική”. Είχα μια εμπειρία με έναν σκηνοθέτη πολύ μεγάλο, ο οποίος με κάλεσε στην ακρόαση. Ήμουν 19 χρονών, πήγαινα ακόμα στη σχολή, πήγα στην ακρόαση. Έψαχναν αγόρια για τον χορό.

Ήμασταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, τελειώνει η ακρόαση και μου ζήτησε να γδυθώ, γδύνομαι και μένω με το εσώρουχο και μου λένε ότι πρέπει να γδυθείς εντελώς. Και ρωτάω γιατί και μου λέει γιατί πρέπει να δω. Ντύθηκα και έφυγα. Ένιωσα πολύ άβολα. Ο σκηνοθέτης δεν βρίσκεται πια στη ζωή οπότε δεν έχει νόημα να αναφέρω, ούτε να καταγγείλω, ούτε να πω κάτι. Όλοι έχουμε μια “παγωτική” ιστορία με κάποιος που καταχράστηκαν την εξουσία», ανέφερε αρχικά.

Χρήστος  Βασιλόπουλος σεξουαλική παρενόχληση

Και συνέχισε: «Το δεύτερο περιστατικό ήταν στην ηλικία των 23. Έχω κλείσει την πρώτη μου δουλειά στο Mega, κάνω το πρώτο επεισόδιο και φεύγει το επεισόδιο και πάει στο κανάλι. Δεν παίρνουν την έγκριση για μένα και με παίρνει ο σκηνοθέτης και μου λέει ότι δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία.

Παίρνω εγώ την παραγωγή και μιλάω με έναν παραγωγό που του λέω ότι θα πρέπει να πληρωθώ για το επεισόδιο που δούλεψα και εκείνος μου απαντά ότι δεν θα πληρωθώ γιατί δεν έχει προβληθεί το επεισόδιο και αν πας σε δικηγόρο θα φροντίσω να μην δουλέψεις ξανά στην τηλεόραση.

Προφανώς ήταν εκφοβισμός. Μετά από αυτό το περιστατικό δεν μπόρεσα να μιλήσω, δεν μπόρεσα να το μοιραστώ. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο, δεν μπορείς να το καταλάβεις».