Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η αινιγματική ανάρτηση του Γιάννη Στάνκογλου - «Λέτε να τα είχε όλα αυτά;»

Αναφέρθηκε έμμεσα στο θέμα των καταγγελιών

Η αινιγματική ανάρτηση του Γιάννη Στάνκογλου - «Λέτε να τα είχε όλα αυτά;»
News 19.02.2021 20:17
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Γιάννης Στάνκογλου αποφάσισε να κάνει μία εξαιρετικά αινιγματική ανάρτηση, αναφερόμενος στις καταγγελίες που έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες στον χώρο του θέατρου.

Ο αγαπημένος ηθοποιός δεν κατονόμασε κανέναν, απλά έκανε λόγο για την εκπαίδευση που δέχονται οι ηθοποιοί στις σχολές στις οποίες συμμετέχουν.

Εντύπωση προκάλεσε η τελευταία φράση που έβαλε στο κείμενό του, με την οποία στοχοποιούσε κάποιον άνθρωπο του χώρου, ενώ λίγο νωρίτερα, ο Τάσος Νούσιας ξέσπασε για την Λίνα Μενδώνη.

Η ανάρτηση του Γιάννη Στάνκογλου

«Η υποκριτική περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένων της αρκετά ανεπτυγμένης φαντασίας, της συναισθηματικής ευχέρειας, της έκφρασης του σώματος, της καθαρότητας του λόγου και της δυνατότητας ερμηνείας του δράματος. Η υποκριτική απαιτεί επίσης την ικανότητα του ηθοποιού να χρησιμοποιεί διαλέκτους, τόνους, αυτοσχεδιασμό, παρατήρηση και εξομοίωση καθώς και μιμητισμό.

Ηθοποιοί εκπαιδεύονται εκτεταμένα σε εξειδικευμένα προγράμματα ή σε σχολές για να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες. Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών ηθοποιών έχει λάβει μια μεγάλης διάρκειας εκπαίδευση. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ηθοποιοί έχουν συχνά αρκετούς δασκάλους και καθηγητές προκειμένου να λάβουν ένα πλήρες φάσμα εκπαίδευσης, η οποία περιλαμβάνει το τραγούδι, την σκηνική παρουσία, τις τεχνικές ακρόασης και την δράση μπροστά στην κάμερα» πρόσθεσε ο δημοφιλής πρωταγωνιστής.

Στο κλείσιμο, δε, της ανάρτησης, ο Γιάννης Στάνκογλου αναρωτήθηκε με νόημα: «Λέτε να τα είχε όλα αυτά;;;;….».

Γιάννης Στάνκογλου ανάρτηση

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

Γιάννης Στάνκογλου: «Δέχτηκα ψυχολογική παρενόχληση, ήρθα σε δύσκολες καταστάσεις με σκηνοθέτες»

Ο Γιάννης Στάνκογλου μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» για όλες τις φορές που έχει δεχτεί ψυχολογική παρενόχληση από σκηνοθέτες.

«Έχω έρθει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις κι εγώ προσωπικά με σκηνοθέτες πού να ασκείται ψυχολογική βία. Ψυχολογικά έχω παρενοχληθεί. Αλλά αυτές οι καταστάσεις με κάνουν πιο δυνατό. Είναι κάτι που αντιμετώπισα και με έκανε πιο δυνατό» τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.

Υπογράμμισε δε πώς αυτό δεν είναι θέμα φύλου και ότι ο καλλιτεχνικός χώρος είναι έντονος.

«Είμαι 20 χρόνια στο θέατρο. Δεν θέλω να μείνω στο δικό μου χώρο. Ότι ακούμε για το θέατρο ισχύουν σε πολλούς κλάδους. Πήρε έντονη μορφή και καλά κάνει. Πρέπει πρακτικά να οριοθετηθούν τα ζητήματα» σημείωσε, ζητώντας να υπάρχουν ουσιαστικές κυρώσεις σε όσους έχουν κακοποιητικές ή παρενοχλητικές συμπεριφορές. Να αρχίσουμε να λέμε πράγματα. Δεν υπάρχει γιατί τώρα. Υπάρχει γιατί πάντα.

Να μιλάμε και να επικοινωνούμε όταν μας συμβαίνει κάτι και να μην το αφήνουμε κάτω από το χαλί» δήλωσε με νόημα. Την ίδια στιγμή η ηθοποιός Τζένη Ιωακειμίδου αποκάλυψε τα περιστατικά ψυχολογικής παρενόχλησης από τον Γιώργο Κιμούλη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γιάννης Στάνκογλου: «Έχω δει πολύ λίγο από τις Άγριες Μέλισσες απ' όταν έφυγα»

Ανιψιά του Γιάννη Στάνκογλου η Στεφανία Λυμπερακάκη που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision

Share