Δημήτρης Λιγνάδης: «Βρίσκομαι στη δίνη ενός λαϊκού δικαστηρίου»

«Έχω όλο αυτό τον κυκλώνα από φήμες που μου προσάπτονται σχεδόν από μια ολόκληρη χώρα»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δημήτρης Λιγνάδης: «Βρίσκομαι στη δίνη ενός λαϊκού δικαστηρίου»

Στις κατηγορίες, που τον βαραίνουν εσχάτως, απαντά ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, κάνοντας πολλάκις λόγο για λαϊκά δικαστήρια, ενώ εγγυήθηκε να πει περισσότερα τις επόμενες μέρες.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης απαντά στην Υπουργό Πολιτισμού που τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο», ενώ δηλώνει πως είναι ολομόναχος σε αυτή την υπόθεση.

Η εξομολόγηση του Δημήτρη Λιγνάδη για τις καταγγελίες

-Σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού σας χαρακτήρισε επικίνδυνο άνθρωπο και δήλωσε μάλιστα ότι την εξαπατήσατε με βαθιά υποκριτική τέχνη, προσπαθώντας να την πείσετε ότι δεν είχατε καμία σχέση για όλα αυτά που σας κατηγορούν. Θα θέλαμε την δική σας απάντηση κύριε Λιγνάδη.

«Εάν πραγματικά η Υπουργός Πολιτισμού έκανε αυτήν τη διατύπωση για εμένα ,έχω να απαντήσω πως την επικινδυνότητα ενός ανθρώπου στη ζωή του, πολλω δε μάλλον στην δουλειά του ,δηλαδή στη δουλειά που μου είχε ανατεθεί νομίζω πως πρέπει να την κρίνουνε τα ανάλογα θεσμικά όργανα. Μια επικινδυνότητα ούτε προδικάζεται, ούτε προκρίνεται. Την αποφασίζουν το εάν κάποιος είναι επικίνδυνος άνθρωπος ή όχι,το αποφασίζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα. Περιορίζομαι σε αυτό.Τώρα στο θέμα της εξαπάτησης δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να γίνει κάποια τέτοια εξαπάτηση.Μου είπατε εσείς ότι υπήρξαν κάποιες κατηγορίες.

Μέχρι στιγμής που μιλάμε δεν έχω στα χέρια μου καμία κατηγορία. Έχω όλο αυτό τον κυκλώνα από φήμες, λεγόμενα που λέγονται και που μου προσάπτονται σχεδόν από μια ολόκληρη χώρα στα media και στον τύπο… αυτό έχω να πω και βρίσκομαι στη δίνη ενός ας το πούμε ενός λαϊκού δικαστηρίου χωρίς ακόμα να έχω κάτι χειροπιαστό στα χέρια μου και παλεύω με αυτό. Δεν νομίζω πως εξαπάτησα κανέναν και επίσης εντάξει η δουλειά μου αυτόν τον ενάμισι χρόνο στο Εθνικό ας κριθεί από την ιστορία. Αυτό θα ήθελα να πω».

Δημήτρης Λιγνάδης καταγγελίες

-Πως σκέφτεστε πλέον να αντιμετωπίσετε τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εις βάρος σας για συγκεκριμένα βαριά αδικήματα. Έχουν βάσει οι καταγγελίες; Ποια είναι η δική σας αλήθεια;

«Θα κινηθώ ανάλογα με αυτό που θα πάρω στα χέρια μου. Να ξέρω τι έχω απέναντι μου και θα προσπαθήσω πάντοτε μέσα σε θεσμικά πλαίσια ,με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια και με όση ψυχραιμία μπορώ να διαθέσω.»

-Έχετε τελικά εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη;

«Φυσικά όλοι μας πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη. Φυσικά. Εννοείται όταν λέω λαϊκό δικαστήριο εννοώ ότι ακούω και εγώ πράγματα, διαβάζω πράγματα με ενημερώνουνε για πράγματα που δεν το πίστευα ποτέ ότι θα τα ακούσω και αυτό φτιάχνει ένα κλίμα, ξέρετε και ένα κλίμα τεράστιο απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ουσιαστικά μόνος του. Εγώ δεν έχω μια στρατιά από πίσω μου».

-Αυτό το λαϊκό δικαστήριο που λέτε είναι και αυτό που σας στεναχωρεί περισσότερο αυτή τη στιγμή;

«Ακούστε δεν θέλω ούτε να κρίνω κανέναν αυτή τη στιγμή. Αλλά όπως δεν θέλω να κρίνω κανέναν έτσι και εγώ δεν πρέπει να κρίνομαι .Καταλάβατε ο καθένας ας κρίνεται από τα αρμόδια όργανα και τους αρμόδιους φορείς .Δεν θέλω να πω ούτε τα συναισθήματα μου, ούτε να αδικήσω κανέναν, ούτε να κάνω καμία ανάλυση,καμία κριτική. Τίποτα…Τίποτα… Ας περιοριστούμε σε αυτές τις απαντήσεις μου και δεσμεύομαι στο πολύ εγγύς μέλλον θα βγω να πω περισσότερα».

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

Δημήτρης Λιγνάδης: Κάτοικοι του Μεταξουργείου μαζεύουν υπογραφές ώστε να τον διώξουν από την περιοχή

Με μορφή χιονοστιβάδας έρχονται οι καταγγελίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, μάλιστα η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Μετά την αποχώρησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, και τις περιγραφές για όργια με νεαρούς σε διαμερίσματα, μια άλλη πτυχή έρχεται στο φως.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γείτονες του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο έχουν παγώσει από τις εξελίξεις. Κάποιοι μάλιστα, στο άκουσμα των φοβερών καταγγελιών σε βάρος του, είναι οργισμένοι και θα ήθελαν την απομάκρυνση του ηθοποιού και σκηνοθέτη από τη γειτονιά τους.

Έτσι λέγεται πως μαζεύονται υπογραφές ώστε να διώξουν το συγκεκριμένο άτομο.

λιγνάδης υπογραφές να φύγει απο γειτονιά