Λάκης Γαβαλάς: «Πέρασα πολύ άσχημα στη φυλακή! Δεν χρειαζόταν αυτού τους είδους η τιμωρία»

«Θα μπορούσα να έχω πέσει σε κατάθλιψη»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Λάκης Γαβαλάς: «Πέρασα πολύ άσχημα στη φυλακή! Δεν χρειαζόταν αυτού τους είδους η τιμωρία»

Ο Λάκης Γαβαλάς παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Προσωπικά, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τις δυσκολίες που έχει περάσει όταν μπήκε στη φυλακή, αλλά και για τα παιδικά του χρόνια.

Ο αγαπημένος σχεδιαστής πήγε με την παρουσιάστρια, Έλενα Κατρίτση στον Κορυδαλλό, στη γειτονιά όπου μεγάλωσε και θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια, το κατηχητικό, τις βόλτες που έκανε, το ραφτάδικο που έφτιαχνε τα πρώτα του ρούχα και τα λεωφορεία που έπαιρνε για να φτάσει στο Σύνταγμα.

Οι δύσκολες στιγμές του Λάκη Γαβαλά μέσα στην φυλακή

«Υπήρχε μια κυρία η οποία μας έφερνε στο εκκλησάκι της φυλακής, όπου γινόταν κάθε Κυριακή ο εκκλησιασμός, εικονίτσες και τις μοίραζε. Μια Κυριακή πρωί μού δίνει μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου και εγώ άρχισα να κλαίω κοιτώντας την, γιατί ήρθαν στη θύμησή μου τα παιδικά μου χρόνια» εξομολογήθηκε ο Λάκης Γαβαλάς.

«Έχω αγαπήσει, έχω αγαπηθεί παραπάνω από ό,τι πρέπει και μου έχουν έρθει ευνοϊκά τα πράγματα. Και θα σου πω τι είναι ευνοϊκό… Ευνοϊκό είναι ότι δεν τρελάθηκα μετά τη φυλακή. Πέρασα πολύ άσχημα και δεν χρειαζόταν αυτού τους είδους η τιμωρία.Θα μπορούσα να έχω πέσει σε κατάθλιψη», αποκάλυψε, ενώ είχε και ένα επεισόδιο με την αστυνομία στην Πάτρα, πρόσφατα μάλιστα.

Λάκης Γαβαλάς συνέντευξη Προσωπικά

Ο Λάκης Γαβαλάς συνελήφθη 7 φορές σε διάστημα 5 χρόνων, συγκεκριμένα:

  • Στις 3 Δεκεμβρίου του 2011 συνελήφθη για οφειλή προς το Δημόσιο 1.480.000 ευρώ.
  • Στις 26 και 27 Ιανουαρίου του 2012 συνελήφθη δύο φορές σε ένα 24ωρο, (την πρώτη για χρέη άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο και τη δεύτερη για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 145.000 ευρώ). Είχε μάλιστα «προλάβει» να οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου έμεινε λίγες ημέρες πριν βγει με εγγύηση και περιοριστικούς όρους. Στη συνέχεια ωστόσο, θα επισκεπτόταν τον Κορυδαλλό.
  • Στα τέλη Απριλίου του 2012 ο ίδιος και η αδερφή του συνελήφθησαν ξανά για ανακριβή απόδοση φόρων (Φ.Π.Α.) προς το Δημόσιο, με συνολικές οφειλές που υπερβαίνουν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Τότε του επιβλήθηκε η ποινή κράτησης των 14 μηνών για να αποφυλακιστεί τον Ιούνιο του 2013.
  • Στα μέσα Ιουλίου του 2013 ειδοποιήθηκε από το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής για την έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης εις βάρος του για χρέη 1.561.431,26 ευρώ. Παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα και συνελήφθη.
  • Στα τέλη Νοεμβρίου του 2013 είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, αφού είχε ενημερωθεί ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Τότε συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 712.117,76 ευρώ και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε την Ελένη Ζουγανέλη στο Instagram