Ζαφείρης Μελάς: «Είμαι και με τις δύο πλευρές, αν δεν κουνήσεις την ουρά σου…»

Σε έξαλλη κατάσταση η Γερμανού! «Ο κύριος Μελάς είναι πατέρας κόρης»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ζαφείρης Μελάς: «Είμαι και με τις δύο πλευρές, αν δεν κουνήσεις την ουρά σου…»

Για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο της υποκριτικής, μίλησε ο Ζαφείρης Μελάς στην εκπομπή, Καλύτερα δε γίνεται. Ο τραγουδιστής δήλωσε πως είναι και με τις δυο μεριές, εξηγώντας το λόγο της άποψης του.

«Είμαι και με τις δύο τις πλευρές. Μια λαϊκή παροιμία λέει αν δεν κουνήσεις την ουρά σου δεν… Και από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αυτού του είδους οι άνθρωποι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να πιέσουν. Δεν περίμενα από τόσο σπουδαίους ηθοποιούς, πώς γίνεται αυτό το πράγμα;

Σκέψου εμένα σαν πατέρα στην κόρη μου να συμβεί κάτι τέτοιο. Θα έκανα ό,τι μπορεί να κάνει ένας σοβαρός πατέρας. Να τον πάρω από το αφτί και να γίνει αυτό που δεν πρέπει να γίνει. Είναι σίγουρο όμως; Αλλά και γιατί να μην είναι σίγουρο; Αφού βγαίνει και το λέει δημόσια. Γιατί να εκτεθεί; Άρα είναι αλήθεια.

Άκουσα τον Χαϊκάλη που έλεγε ότι ήταν ερωτευμένος με την κοπέλα και προσπαθούσε να την πείσει κι επέμενε. Δεν έκανε κάτι που να φανεί ότι ήταν βιασμός. Είπε η κοπέλα ότι την έπαιρνε τηλέφωνο και έλεγε χυδαία πράγματα. Κλείσε το ρε κορίτσι μου! Τι κάθεσαι και τ’ ακούς;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ζαφείρης Μελάς.

Ζαφείρης Μελάς Καλύτερα δεν γίνεται για παρενοχλήσεις

Έξαλλη η Γερμανού με τον Ζαφείρη Μελά

«Έχω συγχυστεί πάρα πολύ με αυτή τη συνέντευξη. Ο κύριος Μελάς είναι πατέρας κόρης. Δεν κάνει να τα λέτε αυτά κ. Μελά γιατί έχετε κορούλα.

Δηλαδή αν αύριο πάει κάποιος και την πέσει άσχημα στην κορούλα σας, να την ενοχλήσει με τη βία, και μετά του ζητήσετε εσείς τον λόγο και αυτός σας απαντήσει: «Τα ‘θελε η κορούλα σου Ζαφείρη μου, κουνούσε την ουρίτσα της». Πώς θα νιώσετε εσείς; Δεν είναι ωραίο να τα λέμε αυτά τα πράγματα», είπε μετά την συνέντευξη η Ναταλία Γερμανού.

Ποιος είμαι ο Ζαφείρης Μελάς

Ο Ζαφείρης Μελάς γεννήθηκε στην Ξάνθη και μεγάλωσε σε μια φτωχή γειτονιά. Σε ηλικία 14 ετών άρχισε να πηγαίνει σε πανηγύρια μαζί με τους θείους του, οι οποίοι ήταν μουσικοί και οργανοπαίχτες. Το ντεμπούτο ως τραγουδιστής το έκανε το 1966 σε ένα πανηγύρι στο χωριό Πετροκέρασο της Χαλκιδικής. Σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε να δουλεύει επαγγελματικά σε διάφορα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη ερμηνεύοντας κυρίως δημοτικά τραγούδια.

Το 1982 ανακαλύφθηκε από τους ιδιοκτήτες της δισκογραφικής εταιρείας Cosmos Αντώνη Σταμπούλη και Πόλυ Βαϊρεμίδη και έκανε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Ας Αλλάξουμε Το Θέμα» (1983).

Την δεκαετία του 1980 ο Μελάς έκανε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του όπως είναι: «Αναποφάσιστος» (1985) σε στίχους Άκη Μαμελετζή και μουσική Δημήτρη Ρακιτζή, «Απόγευμα θλιμμένο» (1987) σε στίχους Φώτη Μαυρίδη και μουσική Γιάννης Νικολαΐδης, «Εγωίστρια καρδιά» (1987) σε στίχους Α. Φιλίππου και μουσική Γιάννη Νικολαΐδη, «Το πρόσωπό σου μοιάζει» (1989) σε στίχους Βασίλη Γρηγορίου και μουσική Δημήτρη Ρακιτζή και το «Ανύποπτα» (1989) σε στίχους Νίκου Θέου και μουσική Χάρη Κωστόπουλου.

Την δεκαετία του 1990 ο Μελάς συνεργάστηκε με γνωστούς στιχουργούς όπως ο Γιάννης Πάριος, ο Βασίλης Καρράς, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Σταμάτης Γονίδης και ο Σπύρος Γιατράς, και με συνθέτες όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Χάρης Κωστόπουλος και ο Αλέκος Χρυσοβέργης. Σε αυτή την δεκαετία ξεχωρίζουν οι επιτυχίες του: «Αδιαφορώ» (1991) σε στίχους Ζωής Καραϊσκάκη και μουσική Δημήτρη Ρακιτζή, «Ο ίδιος άνθρωπος» (1991) σε στίχους Κωνσταντίνο Μανδάνη και μουσική Δημήτρη Ρακιτζή.