Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Στον εισαγγελέα σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης

Αντιμέτωπος με την κατηγορία του «βιασμού κατά συρροή».

Στον εισαγγελέα σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης
News 21.02.2021 08:20
Από Ελένη Ζουγανέλη

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα, Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ, αντιμέτωπος με την κατηγορία του «βιασμού κατά συρροή».

Επειτα από την κατάθεση στον Εισαγγελέα, θα παρουσιαστεί ενώπιον της ανακρίτριας, η οποία συμφώνησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης εναντίον του.

Μέσα σε πέντε ημέρες θα πρέπει να απολογηθεί και τότε θα αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι. Δεδομένου ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει για βιασμό κατά συρροή είναι κακούργημα, είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί η προφυλάκισή του.

«Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό (η κατηγορία). Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο δικηγόρος του, Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας.

Δημήτρης Λιγνάδης εισαγγελέας

Δημήτρης Λιγνάδης: «Βρίσκομαι στη δίνη ενός λαϊκού δικαστηρίου»

Στις κατηγορίες, που τον βαραίνουν εσχάτως, απαντά ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, κάνοντας πολλάκις λόγο για λαϊκά δικαστήρια, ενώ εγγυήθηκε να πει περισσότερα τις επόμενες μέρες.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης απαντά στην Υπουργό Πολιτισμού που τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο», ενώ δηλώνει πως είναι ολομόναχος σε αυτή την υπόθεση.

-Σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού σας χαρακτήρισε επικίνδυνο άνθρωπο και δήλωσε μάλιστα ότι την εξαπατήσατε με βαθιά υποκριτική τέχνη, προσπαθώντας να την πείσετε ότι δεν είχατε καμία σχέση για όλα αυτά που σας κατηγορούν. Θα θέλαμε την δική σας απάντηση κύριε Λιγνάδη.

«Εάν πραγματικά η Υπουργός Πολιτισμού έκανε αυτήν τη διατύπωση για εμένα ,έχω να απαντήσω πως την επικινδυνότητα ενός ανθρώπου στη ζωή του, πολλω δε μάλλον στην δουλειά του ,δηλαδή στη δουλειά που μου είχε ανατεθεί νομίζω πως πρέπει να την κρίνουνε τα ανάλογα θεσμικά όργανα. Μια επικινδυνότητα ούτε προδικάζεται, ούτε προκρίνεται. Την αποφασίζουν το εάν κάποιος είναι επικίνδυνος άνθρωπος ή όχι,το αποφασίζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα. Περιορίζομαι σε αυτό.Τώρα στο θέμα της εξαπάτησης δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να γίνει κάποια τέτοια εξαπάτηση.Μου είπατε εσείς ότι υπήρξαν κάποιες κατηγορίες.

Μέχρι στιγμής που μιλάμε δεν έχω στα χέρια μου καμία κατηγορία. Έχω όλο αυτό τον κυκλώνα από φήμες, λεγόμενα που λέγονται και που μου προσάπτονται σχεδόν από μια ολόκληρη χώρα στα media και στον τύπο… αυτό έχω να πω και βρίσκομαι στη δίνη ενός ας το πούμε ενός λαϊκού δικαστηρίου χωρίς ακόμα να έχω κάτι χειροπιαστό στα χέρια μου και παλεύω με αυτό. Δεν νομίζω πως εξαπάτησα κανέναν και επίσης εντάξει η δουλειά μου αυτόν τον ενάμισι χρόνο στο Εθνικό ας κριθεί από την ιστορία. Αυτό θα ήθελα να πω».

Δημήτρης Λιγνάδης καταγγελίες

-Πως σκέφτεστε πλέον να αντιμετωπίσετε τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εις βάρος σας για συγκεκριμένα βαριά αδικήματα. Έχουν βάσει οι καταγγελίες; Ποια είναι η δική σας αλήθεια;

«Θα κινηθώ ανάλογα με αυτό που θα πάρω στα χέρια μου. Να ξέρω τι έχω απέναντι μου και θα προσπαθήσω πάντοτε μέσα σε θεσμικά πλαίσια ,με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια και με όση ψυχραιμία μπορώ να διαθέσω.»

-Έχετε τελικά εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη;

«Φυσικά όλοι μας πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη. Φυσικά. Εννοείται όταν λέω λαϊκό δικαστήριο εννοώ ότι ακούω και εγώ πράγματα, διαβάζω πράγματα με ενημερώνουνε για πράγματα που δεν το πίστευα ποτέ ότι θα τα ακούσω και αυτό φτιάχνει ένα κλίμα, ξέρετε και ένα κλίμα τεράστιο απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ουσιαστικά μόνος του. Εγώ δεν έχω μια στρατιά από πίσω μου».

-Αυτό το λαϊκό δικαστήριο που λέτε είναι και αυτό που σας στεναχωρεί περισσότερο αυτή τη στιγμή;

«Ακούστε δεν θέλω ούτε να κρίνω κανέναν αυτή τη στιγμή. Αλλά όπως δεν θέλω να κρίνω κανέναν έτσι και εγώ δεν πρέπει να κρίνομαι .Καταλάβατε ο καθένας ας κρίνεται από τα αρμόδια όργανα και τους αρμόδιους φορείς .Δεν θέλω να πω ούτε τα συναισθήματα μου, ούτε να αδικήσω κανέναν, ούτε να κάνω καμία ανάλυση,καμία κριτική. Τίποτα…Τίποτα… Ας περιοριστούμε σε αυτές τις απαντήσεις μου και δεσμεύομαι στο πολύ εγγύς μέλλον θα βγω να πω περισσότερα».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η δημόσια συγγνώμη του Star για τον τίτλο στο θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη

Φοίβος Δεληβοριάς: «Ο Βασίλης Κ. και ο Νίκος Σ. θα αποδειχθούν πολύ σημαντικότερα πρόσωπα για το Θέατρο απ’τον...»

Share