Δωροθέα Μερκούρη: «Κόπηκαν οκτώ από τις δέκα σκηνές μου γιατί δεν κοιμήθηκα με τον σκηνοθέτη»

«Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση τρεις φορές»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δωροθέα Μερκούρη: «Κόπηκαν οκτώ από τις δέκα σκηνές μου γιατί δεν κοιμήθηκα με τον σκηνοθέτη»

Η Δορωθέα Μερκούκη έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη για τις τρεις φορές που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο της υποκριτικής σκηνής.

Η ηθοποιός και μοντέλο, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Marie Claire και αναφέρθηκε στα άσχημα περιστατικά που έχει βιώσει στη διάρκεια της καριέρας της.

«Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση τρεις φορές. Τη μια φορά έχασα τελείως τον ρόλο. Την άλλη κόπηκαν οκτώ από τις δέκα σκηνές μου γιατί δεν κοιμήθηκα με τον σκηνοθέτη στη διάρκεια των γυρισμάτων.

Την τρίτη φορά ήμουν μόνη σε ένα δωμάτιο με τον Χάρβει Γουάινσταιν. Ήταν το 2008 στο φεστιβάλ Βενετίας. Μου τον γνώρισαν σε ένα πάρτι και μου έδωσε ραντεβού το επόμενο πρωί στις 9.30. Η γραμματέας του με συνάντησε στο λόμπι και με συνόδευσε πάνω στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου που τη χρησιμοποιούσε ως γραφείο.

Δωροθέα Μερκούρη σεξουαλική παρενόχληση

Ήξερα ότι πήγαινα να συναντήσω τον μεγαλύτερο παραγωγό ταινιών στον κόσμο, αλλά τίποτα πέρα από αυτό. Μάλιστα είχα και τις καλύτερες εντυπώσεις από τη γνωριμία μου με τον αδερφό του Μπομπ Γουάινσταιν όταν είχα κάνει την πρώτη μου ταινία στην Αμερική το 2001 ο οποίος ήταν τέλειος, τζέντλεμαν. Δε μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να μου τύχει κάτι άσχημο, δεν είχα ακούσει τις ιστορίες.

Είχα μόλις επιστέψει στην Ελλάδα κάνοντας τη μετάβαση από το μόντελινγκ στην ηθοποιία, συμμετείχε σε καθημερινή σειρά στην τηλεόραση, πήγαινα πολύ καλά»

Ποια είναι η Δορωθέα Μερκούρη

Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως ηθοποιός το 1999. Εκείνη τη χρονιά έπαιξε στην ταινία μικρού μήκους "Madame Zander" αμερικανικής παραγωγής ενώ την ίδια περίοδο έπαιξε στην ταινία επιστημονικής φαντασίας του Πάνου Κούτρα "Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά".

Δωροθέα Μερκούρη βιογραφικό

Τρία χρόνια μετά, το 2002, πρωταγωνίστησε μαζί με τους Μπαρτ Γιανγκ και Richard Steinmetz στην αμερικανική κωμωδία "And she was".

Το 2003 έπαιξε στην ταινία του Νίκου Περάκη "Η Λίζα και όλοι οι άλλοι" που ήρθε πρώτη ανάμεσα σε 20 ταινίες εκείνη τη χρονιά στην Ελλάδα. Ακολούθησε η ιταλική παραγωγή "Che ne sarà di noi" το 2004. Το 2007 έπαιξε στην ταινία "Fishtales" ενώ το 2011 έλαβε μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές "Without borders" και "Taglinetto".

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 2006 παίζοντας σε ένα επεισόδιο της σειράς "Επτά Θανάσιμες Πεθερές". Από το 2007 μέχαγαπάς".

Το 2010 έλαβε μέρος στην τηλεταινία "Un cane per due" που προβλήθηκε στην ιταλική τηλεόραση. Ακολούθησε η συμμετοχή της στη ρωσική δραματική σειρά εποχής "Anna German". Το 2018 έλαβε μέρος στον έκτο κύκλο του χορευτικού show "Dancing with the stars".