Με χειροπέδες στην Ευελπίδων ο Δημήτρης Λιγνάδης

Αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Με χειροπέδες στην Ευελπίδων ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων με χειροπέδες και συνοδεία αστυνομίας, έφτασε πριν από λίγο ο Δημήτρης Λιγνάδης που συνελήφθη χθες. Οδηγήθηκε στο ανακριτικό κτίριο 10 της πρώην σχολής όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, έφτασε με όχημα της ΕΛΑΣ, φορώντας χειροπέδες, σκούφο και μάσκα για τον κορωνοϊό.

Ο δικηγόρος του έδωσε το πρώτο στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής καθώς τόνισε ότι ο πελάτης του θα αρνηθεί τις κατηγορίες, ωστόσο περιμένει να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου.

Δικηγόρος Δημήτρη Λιγνάδη: «Επιμένει στην άρνηση των κατηγοριών που του αποδίδονται»

Δημήτρης Λιγνάδης επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού μετά την σύλληψη του

Στην άρνηση των κατηγοριών που του αποδίδονται επιμένει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος του Νίκος Γεωργουλέας, μετά τη σύλληψή του, έξω από τη ΓΑΔΑ.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης «αρνείται όλες τις κατηγορίες», είπε ο κ. Γεωργουλέας, προσθέτοντας ότι «έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών». Όπως υπενθύμισε, νωρίτερα πήγε με τον εντολέα του στη ΓΑΔΑ και όταν τους ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε ένταλμα, αποχώρησαν.

«Όταν εκδόθηκε το ένταλμα παρουσιαστήκαμε αμέσως», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «εξ αρχής έχει δηλώσει σε όλη αυτή την ιστορία ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτεί ούτε να διαφύγει».

«Θα λάβουμε την δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και τα υπόλοιπα με την απολογία» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ειλικρινής και έντιμος άνθρωπος.

Δημήτρης Λιγνάδης: Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά την σύλληψη του

Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη πριν από λίγη ώρα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα.

Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».