Μελέτης Ηλίας: «Σκηνοθέτη ο οποίος χαίρει εκτίμησης και θαύμαζα με μείωνε και με έβριζε»

«Εμένα η απόφαση που με καθόρισε ήταν ότι σηκώθηκα και έφυγα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μελέτης Ηλίας: «Σκηνοθέτη ο οποίος χαίρει εκτίμησης και θαύμαζα με μείωνε και με έβριζε»

Ο Μελέτης Ηλίας, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Dot, και πήρε θέση σε όλα αυτά τα άσχημα γεγονότα στον καλλιτεχνικό χώρο το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, ο ηθοποιός αποκάλυψε πως και ο ίδιος έχει πέσει θύμα bullying γνωστού σκηνοθέτη.

«Στον χώρο του θεάτρου δουλεύω από το 2000. Και μου έχουν συμβεί δύσκολα περιστατικά, μάλιστα σε ηλικίες που ήταν λίγο πιο περίεργο. Για παράδειγμα, τελειώνεις μια σχολή, πας σε μια δουλειά και βλέπεις έναν σκηνοθέτη ο οποίος χαίρει εκτίμησης όλου του κλάδου και όλου των θεατών.

Θεωρείται κορυφή και αυτός ο σκηνοθέτης διαπιστώνεις πως στη διαδικασία της πρόβας είναι από τους πιο δύσκολους συνεργάτες. Να σε μειώνει, να σε βρίζει, να σε φέρνει σε δύσκολη θέση»

Είναι πολύ περίεργη εκεί η ισορροπία. Εμένα η απόφαση που με καθόρισε ήταν ότι σηκώθηκα και έφυγα. Δεν το άντεξα και μάλιστα αναρωτήθηκα εάν αξίζει τον κόπο να γίνω ηθοποιός εάν είναι να περνάω αυτά», αποκάλυψε.

Λίγα λόγια για τον Μελέτη Ηλία

Αφότου αποφοίτησε από τη δραματική σχολή ξεκίνησε να εργάζεται αποκλειστικά στο θέατρο. Εκεί έλαβε μέρος σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις με πιο χαρακτηριστικές τις συμμετοχές του στο αρχαίο δράμα Αίας τη σεζόν 2005-2006, Η τελευταία μάσκα τη σεζόν 2006-2007, Πέρσες την ίδια περίοδο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, όπως επίσης και οι παραστάσεις Κασσάνδρα, Βασιλιάς Ληρ και Κάρμεν.

Το 2003 επιλέχθηκε από τη σκηνοθέτη Πηγή Δημητρακοπούλου για έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά-εποχής Το Δέκα που βασιζόταν στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση.

Τελικά έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο τη σεζόν 2007-2008 στο ρόλο του Γιώργου Λέφα. Μετά το τέλος της σειράς δεν ακολούθησε κάποια άλλη τηλεοπτική συμμετοχή μέχρι Το σόι σου ωστόσο το 2008 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στη ταινία Το Φάντασμα.

Μελέτης Ηλίας Dot συνέντευξη

Ακολούθησαν κι άλλες συμμετοχές στο θέατρο και συγκεκριμένα στις παραστάσεις Wonderland, Ο θάνατος του Δαντόν, Ερωτόκριτος, Ο επιθεωρητής και Πλούτος από το 2010 μέχρι το 2014. Το 2012 έκανε τη δεύτερη κινηματογραφική του δουλειά στην ταινία μικρού μήκους It's ok my friend! έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το 2014, ύστερα από κάποια casting, επιλέχθηκε για τον ρόλο του Σάββα Τριανταφύλλου στη κωμική σειρά του Alpha Το σόι σου που έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2014.

Η σειρά σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία ενώ η προβολή της συνεχίστηκε μέχρι το Ιούνιο του 2019 ολοκληρώνοντας τον κύκλο της μετά από πέντε σεζόν και 307 επεισόδια, στα οποία τόσο ο ίδιος όσο και η συμπρωταγωνίστρια του Βάσω Λασκαράκη είχαν συνεχή παρουσία.

Τη σεζόν 2014-2015 έπαιξε σε αρκετές παραστάσεις. Πέραν της παρουσίας του στο θέατρο συμμετείχε και σε έργα στον κινηματογράφο. .

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής σειράς Το σόι σου υπέγραψε και πάλι συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά Κρατάς Μυστικό; που προβλήθηκε τη σεζόν 2019-2020, για τον ρόλο του Αριστείδη Μιχαλούδη.

Τη σεζόν 2020-2021 επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά της ΕΡΤ1, «Τα καλύτερά μας χρόνια», με συμπρωταγωνίστρια την Κατερίνα Παπουτσάκη.