Ο διάλογος του Λιγνάδη με την ανακρίτρια - «Δεν έχω να κρύψω κάτι, δεν γνωρίζω τίποτα»

«Δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτώ ούτε να διαφύγω»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ο διάλογος του Λιγνάδη με την ανακρίτρια - «Δεν έχω να κρύψω κάτι, δεν γνωρίζω τίποτα»

Το πρωί της Δευτέρας μέσα από την εκπομπή Ευτυχείτε, βγήκε στη δημοσιότητα ο διάλογος που είχε ο Δημήτρης Λιγνάδης με την ανακρίτρια, λίγο μετά τη σύλληψή του η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, κρατείται στον έβδομο όροφο της ΓΑΔΑ σε ένα κελί μόνος του και όπως θα διαπιστώσετε από τα λεγόμενά του, αρνείται όλες τις κατηγορίες που υπάρχουν σε βάρος του ενώ τονίζει πως δεν γνώριζε καν ότι είχαν γίνει μηνύσεις.

Ο διάλογος του Δημήτρη Λιγνάδη με την ανακρίτρια

  • Ανακρίτρια: Κύριε Λιγνάδη υπάρχει ένταλμα σε βάρος σας… Κατηγορείστε για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή… Τα καταγγελλόμενα αποτυπώνονται σε δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος σας στην εισαγγελία. Γνωρίζετε επ’ αυτών;
  • Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι κυρία ανακρίτρια, δεν έχω γνώση, δεν ξέρω… πέρα απ’ όσα ακούγονται ως φήμες… δεν γνωρίζω για μηνύσεις…

Δημήτρης Λιγνάδης ανακρίτρια

  • Ανακρίτρια: Υπάρχουν δύο… καταγγέλθηκαν τελεσμένα αδικήματα βιασμού κατά συρροή, το δεύτερο είναι για το 2010. Πρόκειται για… Γνωρίζετε κάτι επ’ αυτών; Επί των καταγγελιών; Είναι βαρύτατες οι κατηγορίες αυτές κύριε Λιγνάδη…
  • Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι, δεν γνωρίζω… Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες… Δεν έχω ιδέα. Δεν έχω ενημερωθεί… Έθεσα εαυτόν αμέσως στη διάθεσή σας, στη διάθεση των αρχών. Για αυτό και παρουσιάστηκα αμέσως μετά την έκδοση εντάλματος, δεν με αναζήτησε η αστυνομία, δεν είχα ή έχω να κρύψω κάτι! Είμαι ειλικρινής απέναντί σας, σε όλη αυτή την ιστορία… δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτώ ούτε να διαφύγω, ούτε κάτι άλλο…

Δραματική σχολή είχε διώξει Λιγνάδη - Φιλιππίδη μετά από καταγγελίες σπουδαστών

Όπως αποκάλυψε η Real, τον Πέτρο Φιλιππίδη, πριν από 7 χρόνια γνωστή δραματική σχολή τον είχε διώξει, μετά από καταγγελίες σπουδαστών στην διεύθυνση, για ανάγωγες συμπεριφορές και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Όσον αφορά τον Δημήτρη Λιγνάδη εκδιώχθηκε από την ίδια σχολή όπου δίδασκε, έπειτα από διαμαρτυρία ότι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων έκανε συζητήσεις «που αφορούσαν σεξουαλικές αναζητήσεις και εμπειρίες».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε εκδηλώσει κακή και απαξιωτική συμπεριφορά εναντίον πολλών σπουδαστών, που έφταναν σε σημείο να διαμαρτυρηθούν εντονότατα στη διεύθυνση της σχολής, η οποία εν τέλει αποφάσισε να του δείξει την πόρτα της εξόδου, γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Μάλιστα, ακούγεται πως σε μια από τις συχνές «εκρήξεις» του γνωστού ηθοποιού, μπροστά σε όλη την τάξη, προσέβαλε έναν μαθητή λέγοντάς του: «Εσύ, αγοράκι μου, Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα γίνεις ποτέ».

Ο σπουδαστής απευθύνθηκε κλαίγοντας στη διεύθυνση της σχολής και εκείνη πήρε την απόφαση να λήξει η συνεργασία τους, αφού ανάλογα παράπονα είχαν διατυπωθεί αρκετές φορές, όπως γράφει η Real. Η αποκάλυψη αυτή ήρθε στη δημοσιότητα μετά την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη.