Η επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη

«Το Εθνικό Θέατρο είναι συγκλονισμένο»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Η επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη

Μόλις πριν από λίγα λεπτά, το Εθνικό Θέατρο θέλησε να πάρει και επίσημα θέση για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες βρισκόταν στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Στην ανακοίνωσή του, το Εθνικό Θέατρο τόνισε πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, δε συμμετείχε σε πρόγραμμα με Έλληνες ή Πρόσφυγες ανήλικους στο πλαίσιο της ιδιότητας του στο Εθνικό Θέατρο.

Η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Το Εθνικό Θέατρο είναι συγκλονισμένο από τον ορυμαγδό των τελευταίων καταγγελιών ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Συμπαρίσταται αμέριστα σε όσους έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποιητική, παραβατική συμπεριφορά και καλεί κάθε θύμα να απευθυνθεί ελεύθερα και άφοβα στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Μολονότι, και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, δεν έχει προκύψει οποιαδήποτε διερευνητέα συμπεριφορά κατά το διάστημα της θητείας του κ. Λιγνάδη ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, σχετιζόμενη με τις δραστηριότητες του Εθνικού Θεάτρου, το σύνολο των υπηρεσιών μας βρίσκεται στη διάθεση κάθε αρμόδιας δημόσιας Αρχής για τη διερεύνηση και την αποκάλυψη της αλήθειας.

Δημήτρης Λιγνάδης Εθνικό Θέατρο

Αισθανόμαστε ειδικώς την ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Λιγνάδης ουδέποτε είχε οποιαδήποτε διδακτική ή οργανωτική εμπλοκή με εργαστηριακά προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου, προς Έλληνες ή πρόσφυγες ανηλίκους, τα οποία διεξάγονταν ανέκαθεν με εγγυήσεις διαφάνειας ως προς το περιεχόμενο και την ταυτότητα διδασκόντων και διδασκομένων, αλλά και συμμετεχουσών οργανώσεων.

Οποιαδήποτε σύνδεση της επικαιρότητας με το εκπαιδευτικό έργο του Εθνικού Θεάτρου είναι ανακριβής και αποπροσανατολιστική. Κατά τα λοιπά, το Εθνικό Θέατρο αυτονοήτως απέχει από το σχολιασμό οποιασδήποτε δικονομικής εξέλιξης επί εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης.

Θα δώσουμε τη μάχη μαζί με όλη τη θεατρική οικογένεια, την Πολιτεία και το σύνολο του καλλιτεχνικού και εργασιακού δυναμικού μας για να αποσυνδεθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας κάθε επίμεμπτη συμπεριφορά ατόμων από τη λειτουργία και το κύρος των θεσμών της τέχνης και του πολιτισμού, τους οποίους οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να θωρακίσουμε και να ενδυναμώσουμε.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η εισαγγελία κάνει έρευνα για την εμπλοκή ΜΚΟ στην υπόθεση του Λιγνάδη.

Φιλαρέτη Κομνηνού για Λιγνάδη: «Θα καταγραφεί στην ιστορία του θεάτρου ως κοινός παιδεραστής»

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Φιλαρέτη Κομνηνού θέλησε να κάνει μία ανάρτηση και να αναφερθεί στον Δημήτρη Λιγνάδη. Μάλιστα το έκανε με πολύ βαριές κουβέντες αφού ξεκαθάρισε πως θα μείνει στην ιστορία του θεάτρου ως ένας κοινός παιδεραστής.

Η κορυφαία ηθοποιός έχει δείξει πως δεν χαρίζεται και πως οι αναρτήσεις της ορισμένες φορές μπορούν να γίνουν "καρφιά", όπως αυτή που έκανε κατά της Κοραλίας Καράντη για την δήλωση με τον μετανάστη.

Αυτή τη φορά, η Φιλαρέτη Κομνηνού αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη και στη σύλληψή του, με την ίδια να τον ειρωνεύεται για τη στάση που είχε στο θέατρο.

Η ανάρτηση της Φιλαρέτης Κομνηνού για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Έπαιξε ρόλους στο αρχαίο δράμα, γνώριζε τι θα πει Ύβρις: "Όταν κάποιος υπερεκτιμώντας την δύναμη του συμπεριφερόταν με βίαιο και αλαζονικό τρόπο διέπραττε ύβριν, παραβίαζε την ηθική τάξη και προκαλούσε την πτώση του" Υ.Γ Αν φαντάζεται για τον εαυτό του ότι θα καταγραφεί στην ιστορία του θεάτρου ως "καταραμένος καλλιτέχνης" πλανάται πλάνην οικτρά. Ως κοινός παιδεραστής θα καταγραφεί», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.

Φιλαρέτη Κομνηνού ανάρτηση Λιγνάδης