Χρήστος Πέρρος για Λιγνάδη: «Μου πρότεινε να πάω σπίτι του -τονίζω ότι ήμουν 14 χρονών- για ουίσκι και τσιγάρο»

Αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες της ιστορίας

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Χρήστος Πέρρος για Λιγνάδη: «Μου πρότεινε να πάω σπίτι του -τονίζω ότι ήμουν 14 χρονών- για ουίσκι και τσιγάρο»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha μίλησε ο ηθοποιός Χρήστος Πέρρος, ο οποίος αποκάλυψε πως σε ηλικία 14 ετών ο Δημήτρης Λιγνάδης τον προσέγγισε ερωτικά.

Οι αποκαλύψεις του Χρήστου Πέρρου

Ο ίδιος ανέφερε: «Με προσέγγισε λέγοντας τι κάνω, πως με λένε. Άρχισε να γίνεται πιο διαχυτικός και φιλικός μαζί μου και με πάγωσε. Βρέθηκε το χέρι του στην μέση μου και το άλλο στα μαλλιά μου. Όταν τον απώθησα κι είπα τι είναι αυτά που κάνεις, μου πρότεινε να πάω σπίτι του -τονίζω ότι ήμουν 14 χρονών- για ένα ουίσκι και και τσιγάρο στο σπίτι μου. Το βλέμμα του άστραψε, έγινε πιο φιλικός και τον απώθησα πιο επιθετικά.

Τα χρόνια όμως πέρασαν, εγώ τελείωσα το σχολείο κι εγώ θέλησα να πάρω πληροφορίες για την εισαγωγή μου σε μια δραματική σχολή. Μπαίνοντας στο γραφείο διαπιστώνω ότι ήταν ο ίδιος άντρας που ήταν καθηγητής πλέον.

Παίρνω τις πληροφορίες κι ενώ πάω να φύγω χαιρετώντας τον σκηνοθέτη μου λέει να σου πω θέλεις να συζητήσουμε πως να περάσεις χωρίς εξετάσεις στην δραματική σχολή ερχόμενος σπίτι μου σήμερα το απόγευμα; Του απάντησα ότι αν είναι να πάρω την θέση ενός ταλαντούχου παιδιού επειδή απλά πέρασα ένα απόγευμα σπίτι σας, δεν θα ήθελα.

Ευρισκόμενος σε ένα καφέ στο Θησείο με προσέγγισε ο άντρας που μου άνοιξε την πόρτα στην σχολή. Ήταν η στιγμή που μου πρότεινε να συνεργαστούμε οι τρεις μας και μου υποδεικνύει έναν άντρα που βρισκόταν από πίσω μου. Γυρνώντας το κεφάλι μου διαπιστώνω για τρίτη φορά ότι ήταν ο ίδιος σκηνοθέτης. Ήταν ουσιαστικά ο αλιευτής των υποψήφιων θυμάτων.

Όταν ο πρώτος δεν πετύχαινε τους στόχους και ους σκοπούς, τότε εκείνος δρούσε αλιευτικά. Ψάρευε το εκάστοτε θήραμα.»

Ακολουθήστε την Ιωάννα Πολυχρόνη στο Instagram.

λιγνάδης νέα καταγγελία

Η επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη

Μόλις πριν από λίγα λεπτά, το Εθνικό Θέατρο θέλησε να πάρει και επίσημα θέση για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες βρισκόταν στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Στην ανακοίνωσή του, το Εθνικό Θέατρο τόνισε πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, δε συμμετείχε σε πρόγραμμα με Έλληνες ή Πρόσφυγες ανήλικους στο πλαίσιο της ιδιότητας του στο Εθνικό Θέατρο.

Το Εθνικό Θέατρο είναι συγκλονισμένο από τον ορυμαγδό των τελευταίων καταγγελιών ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Συμπαρίσταται αμέριστα σε όσους έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποιητική, παραβατική συμπεριφορά και καλεί κάθε θύμα να απευθυνθεί ελεύθερα και άφοβα στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Μολονότι, και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, δεν έχει προκύψει οποιαδήποτε διερευνητέα συμπεριφορά κατά το διάστημα της θητείας του κ. Λιγνάδη ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, σχετιζόμενη με τις δραστηριότητες του Εθνικού Θεάτρου, το σύνολο των υπηρεσιών μας βρίσκεται στη διάθεση κάθε αρμόδιας δημόσιας Αρχής για τη διερεύνηση και την αποκάλυψη της αλήθειας.

Αισθανόμαστε ειδικώς την ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Λιγνάδης ουδέποτε είχε οποιαδήποτε διδακτική ή οργανωτική εμπλοκή με εργαστηριακά προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου, προς Έλληνες ή πρόσφυγες ανηλίκους, τα οποία διεξάγονταν ανέκαθεν με εγγυήσεις διαφάνειας ως προς το περιεχόμενο και την ταυτότητα διδασκόντων και διδασκομένων, αλλά και συμμετεχουσών οργανώσεων.

Οποιαδήποτε σύνδεση της επικαιρότητας με το εκπαιδευτικό έργο του Εθνικού Θεάτρου είναι ανακριβής και αποπροσανατολιστική. Κατά τα λοιπά, το Εθνικό Θέατρο αυτονοήτως απέχει από το σχολιασμό οποιασδήποτε δικονομικής εξέλιξης επί εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης.

Θα δώσουμε τη μάχη μαζί με όλη τη θεατρική οικογένεια, την Πολιτεία και το σύνολο του καλλιτεχνικού και εργασιακού δυναμικού μας για να αποσυνδεθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας κάθε επίμεμπτη συμπεριφορά ατόμων από τη λειτουργία και το κύρος των θεσμών της τέχνης και του πολιτισμού, τους οποίους οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να θωρακίσουμε και να ενδυναμώσουμε.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

λιγναδης καταγγελια