Μαρτυρίες γειτόνων του Λιγνάδη: «Υπήρχανε στιγμές που ερχόντουσαν και 2-3 μαζί σαν γκρουπάκια»

«Δεν μπορούσες να κάνεις πολλά, δεν σου άφηνε περιθώρια. Ήτανε πολύ έξυπνος»

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Μαρτυρίες γειτόνων του Λιγνάδη: «Υπήρχανε στιγμές που ερχόντουσαν και 2-3 μαζί σαν γκρουπάκια»

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων του Δημήτρη Λιγνάδη στο Live News. Oι γείτονες του πλέον καταθέτουν όσα έβλεπαν, άκουγαν και τους φαίνονταν ύποπτα. Την ΄ίδια στιγμή, την υπεράσπιση του σκηνοθέτη ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

«Δεν γίνεται να μπαίνουν 2 τη νύχτα παιδιά. Δεν γίνεται. Όλα μικρά. 14-15. Πολλές φορές χτυπούσαν το κουδούνι και έλεγαν πάω για τον κύριο Λιγνάδη.»

Όπως αποκαλύπτει στο LIVE NEWS ένοικος της πολυκατοικίας είχε επιχειρήσει να τον ρωτήσει για τις συχνές επισκέψεις που δεχόταν από μικρά παιδιά. Τότε όμως, ο ίδιος είχε αποφύγει εντέχνως τη συζήτηση.

«Με το λίγο θάρρος που είχα και του είχα πει κάποτε «Δημήτρη μου, πολλούς πιτσιρικάδες ανεβάζεις, πρόσεχε τι είναι αυτοί. Μπορεί να σου κάνουν κανένα κακό». Γύρισε και μου είπε «Αποκλείεται! Αποκλείεται κυρία (…), ξέρω ποια παιδιά βάζω και άλλωστε είναι για να τα βοηθώ και τα κάνω μαθήματα». Και γύρισα και του είπα «Αγόρι μου, αν κάνεις έτσι εθελοντική εργασία τα συγχαρητήριά μου».

Δεν μπορούσες να κάνεις πολλά, δεν σου άφηνε περιθώρια. Ήτανε πολύ έξυπνος.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας του Δ. Λιγνάδη έβλεπαν συχνά μικρά αγόρια να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ακούγονταν και φωνές. Το δικαιολογούσε ότι παρέδιδε μαθήματα θεάτρου.

«Φασαρία, φωνές. Πολλές φορές παραπονιόντουσαν οι ένοικοι αλλά έλεγαν ότι κάνουν πρόβα.»

Εντέχνως είχε αποφύγει να δώσει εξηγήσεις ακόμη κι όταν γείτονες τον βρήκαν μαχαιρωμένο στο πεζοδρόμιο, έξω από το παλιό του σπίτι στην Κυψέλη. Οι γείτονες παραπονιούνταν συχνά για την έντονη φασαρία και τις φωνές που άκουγαν από το ρετιρέ του ογδόου ορόφου στο Μεταξουργείο.

«Ένα βράδυ καλοκαίρι γινόταν πολύ μεγάλη φασαρία. Χόρευαν νεαροί, κοπέλες γινόταν ένας πανικός. Βγήκα 3 το πρωί, φώναξα, αλλά τίποτα.»

Ένα απίστευτο περιστατικό περιγράφει γειτόνισσα στο LIVE NEWS, όταν η ίδια έστησε ολόκληρη επιχείρηση για να τον απεγκλωβίσει από το μπαλκόνι του.

«Ο φιλοξενούμενος τον κλείδωσε στο πίσω μπαλκόνι, πήρε το πορτοφόλι του τι του πήρε και εξαφανίστηκε. Και φεύγοντας έκλεισε και την πόρτα. Έμεινε ο Δημήτρης κλειδωμένος στην πίσω βεράντα. Κατέβηκα με σεντόνι στη βεράντα του για να του ανοίξω. Από την ταράτσα έδεσα σεντόνι και κατέβηκα στη δικιά του, στην μπροστινή βεράντα, από μπροστά, για να του ανοίξω την πόρτα.»

Ακολουθήστε την Ιωάννα Πολυχρόνη στο Instagram.

Υπόθεση Λιγνάδη: Παρέμβαση της εισαγγελίας για την εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων πολλά προσφυγόπουλα φέρονται ότι αρνήθηκαν να πάνε ξανά εκεί.

Ο διάλογος του Λιγνάδη με την ανακρίτρια - «Δεν έχω να κρύψω κάτι, δεν γνωρίζω τίποτα»

Το πρωί της Δευτέρας μέσα από την εκπομπή Ευτυχείτε, βγήκε στη δημοσιότητα ο διάλογος που είχε ο Δημήτρης Λιγνάδης με την ανακρίτρια, λίγο μετά τη σύλληψή του η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, κρατείται στον έβδομο όροφο της ΓΑΔΑ σε ένα κελί μόνος του και όπως θα διαπιστώσετε από τα λεγόμενά του, αρνείται όλες τις κατηγορίες που υπάρχουν σε βάρος του ενώ τονίζει πως δεν γνώριζε καν ότι είχαν γίνει μηνύσεις.

  • Ανακρίτρια: Κύριε Λιγνάδη υπάρχει ένταλμα σε βάρος σας… Κατηγορείστε για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή… Τα καταγγελλόμενα αποτυπώνονται σε δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος σας στην εισαγγελία. Γνωρίζετε επ’ αυτών;
  • Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι κυρία ανακρίτρια, δεν έχω γνώση, δεν ξέρω… πέρα απ’ όσα ακούγονται ως φήμες… δεν γνωρίζω για μηνύσεις…
  • Ανακρίτρια: Υπάρχουν δύο… καταγγέλθηκαν τελεσμένα αδικήματα βιασμού κατά συρροή, το δεύτερο είναι για το 2010. Πρόκειται για… Γνωρίζετε κάτι επ’ αυτών; Επί των καταγγελιών; Είναι βαρύτατες οι κατηγορίες αυτές κύριε Λιγνάδη…
  • Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι, δεν γνωρίζω… Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες… Δεν έχω ιδέα. Δεν έχω ενημερωθεί… Έθεσα εαυτόν αμέσως στη διάθεσή σας, στη διάθεση των αρχών. Για αυτό και παρουσιάστηκα αμέσως μετά την έκδοση εντάλματος, δεν με αναζήτησε η αστυνομία, δεν είχα ή έχω να κρύψω κάτι! Είμαι ειλικρινής απέναντί σας, σε όλη αυτή την ιστορία… δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτώ ούτε να διαφύγω, ούτε κάτι άλλο…