Αλέξης Κούγιας: «Θα διαβάσω τη δικογραφία και θα αποφασίσω αν θα αναλάβω τον Δημήτρη Λιγνάδη»

Οι πρώτες δηλώσεις μετά την επίσκεψή του στην Ευελπίδων

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αλέξης Κούγιας: «Θα διαβάσω τη δικογραφία και θα αποφασίσω αν θα αναλάβω τον Δημήτρη Λιγνάδη»

Ο Αλέξης Κούγιας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης την εισαγγελία πρωτοδικών και μόλις βγήκε από το κτίριο μίλησε στους δημοσιογράφους ξεκαθαρίζοντας πως η δικογραφία που έλαβε είναι πολύ μικρή και πως θα την μελετήσει προκειμένου να αποφασίσει αν τελικά θα αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε σήμερα το πρωί στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα πως ο εντολέας του, του είπε πως είναι αθώος. Λίγο αργότερα, και μετά την επίσκεψή του στην εισαγγελία εξήγησε πως δεδομένων των όσων ακούγονται περίμενε να δει μία γεμάτη δικογραφία.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

«Περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις μαρτύρων, θυμάτων. Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη.

Αλέξης Κούγιας Δημήτρης Λιγνάδης

Θέλω να σου πω ότι με πολύ περίσκεψη απέναντι σε ό,τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα 50 χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση, θέλω να σας πω ότι μόλις διαβάσω τη δικογραφία με δημόσια δήλωσή μου θα τοποθετηθώ εάν θα αναλάβω επίσημα την υπεράσπιση αυτού του μέχρι λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

«Κατέρρευσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η λαμπερή εικόνα του Δημήτρη Λιγνάδη»

Ο Αλέξης Κούγιας βρίσκεται πλέον στο πλευρό του Δημήτρη Λιγνάδη για την υπεράσπιση του στις κατηγορίες για βιασμό κατεξακολούθηση, μετά την παραίτηση του κ. Γεωργουλέα.

Ο δικηγόρος, μίλησε στην εκπομπή Ευτυχείτε, όπου αποκάλυψε πως προέκυψε και ανέλαβε την υπεράσπιση του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

«Ο κ. Λιγνάδης τηλεφώνησε στο γραφείο και ακολούθως τηλεφώνησε και ο αδερφός του και μια συνάδελφος από το Λονδίνο η οποία είναι στενό τους περιβάλλον, ζήτησε να τους συναντήσω και το υποσχέθηκα. Είχαμε μια σπουδαία συζήτηση για πολύ ώρα. Όταν υπερασπίζεσαι έναν άνθρωπο, πρέπει να γνωρίζεις ποιος είναι αυτός», είπε μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Κούγιας, του οποίου απειλούν την οικογένεια.