Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Κρίστοφ Μέτσελντερ κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Η αστυνομία βρήκε στο κινητό του 297 φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Κρίστοφ Μέτσελντερ κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Για κατοχή και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας κατηγορείται ο πρώην ποδοσφαiριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κρίστοφ Μέτσελντερ.

Ο ποδοσφαιριστής πρόκειται να οδηγηθεί σε δίκη, όπως γνωστοποίησε το δικαστήριο του Ντίσελντορφ. Το πλήρες κατηγορητήριο που ανακοινώθηκε την Δευτέρα, βασίζεται στην «ομολογία, μαρτυρίες τρίτων και φωτογραφικό υλικό».

Ο 40χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος πέρα από τη φανέλα των Μαδριλένων, αγωνίστηκε στην πατρίδα του, τη Γερμανία, με τις Ντόρτμουντ και Σάλκε είχε μπει στο μάτι των Αρχών από το 2019, όταν είχε στείλει φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας μέσω WhatsApp.

Σύμφωνα με την Bild και την Der Spiegel, τη σχετική καταγγελία είχε κάνει η σύντροφος του κι η αστυνομία, έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησε στο σπίτι του, προχώρησε στην κατάσχεση του φορητού υπολογιστή και του κινητού τηλεφώνου του.

Από αυτά προέκυψαν κι άλλα στοιχεία, καθώς η αστυνομία βρήκε εκεί 297 φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στη Γερμανία, ο Μέτσελντερ φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι είναι δικές του. Στο μεταξύ, μια νέα καταγγελία για βιασμό από γνωστό ηθοποιό βγήκε στο φως!

 Ο Κρίστοφ Μέτσελντερ κατηγορείται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Η δικαστική υπόθεση του Κρίστοφ Μέτσελντερ

Ο Μετσέλντερ διερευνάται επί του παρόντος για πιθανή διακίνηση παιδικής πορνογραφίας,[2][3] γεγονός που τον οδήγησε να παραιτηθεί από τη θέση του πρόεδρου της TuS Haltern am See τον Σεπτέμβριο του 2019.[4]

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2020, το περιφερειακό δικαστήριο του Ντίσελντορφ ανακοίνωσε ότι ο εισαγγελέας είχε καταθέσει επίσημη κατηγορία εναντίον του Μετσέλντερ. Ο εισαγγελέας δεν εξέφρασε συγκεκριμένες υποψίες. Το περιφερειακό δικαστήριο δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι μία γυναίκα μάρτυρας έλαβε 10 εικόνες, μια άλλη γυναίκα μάρτυρας έλαβε 16 εικόνες και 2 βίντεο παιδικής πορνογραφίας και μια τρίτη γυναίκα μάρτυρας έλαβε 1 εικόνα παιδικής πορνογραφίας - όλες διανεμήθηκαν με χρήση του λογαριασμού WhatsApp του Μετσέλντερ.

Η ανακοίνωση ανέφερε, επίσης, ότι στο κατασχεθέν κινητό τηλέφωνο του Μετσέλντερ βρέθηκαν σχεδόν 300 αρχεία πολυμέσων με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας. Ο ίδιος ο Μετσέλντερ είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς μέσω των δικηγόρων του. Στις 14 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε ότι η απόφαση του δικαστηρίου του Ντίσελντορφ «εμμέσως ανέφερε» ότι ο Μετσέλντερ είχε ομολογήσει.