Πασχάλης Τσαρούχας: Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα - Θα καταθέσει για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας

Τι θα αναφέρει;

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Πασχάλης Τσαρούχας: Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα - Θα καταθέσει για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας

Στον εισαγγελέα θα παρευρεθεί σήμερα ο ηθοποιός και πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, ώστε να καταθέσει τα περιστατικά σεξουαλικής βίας που έχουν λάβει στο σωματείο.

Τι πρόκειται να καταθέσει ο Πασχάλης Τσαρούχας

Ο κ. Τσαρούχας αναμένεται να παραδώσει στον Εισαγγελέα κ. Κώστα Σπυρόπουλο ολόκληρο το υλικό που έχει συλλέξει το πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ηθοποιών για περιπτώσεις έκνομων συμπεριφορών από ανθρώπους του θεάτρου σε βάρος συναδέλφων τους ή άλλων προσώπων.

Εκτιμάται ότι οι καταγγελίες που θα παραδοθούν στον εισαγγελικό λειτουργό είναι εκατοντάδες , χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως όλες αφορούν σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής βίας που μπορούν να ελεγχθούν ποινικά κυρίως ως προς τους χρόνους παραγραφής αλλά και ως προς την δυνατότητα συλλογής επιπλέον στοιχείων .

Ανάμεσα στους φακέλους που αναμένεται να παραδοθούν θα είναι και κάποιοι που αφορούν την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που εκκρεμεί η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας την στιγμή που ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας δηλώνει πως ο πελάτης του είναι αθώος.

πασχάλης τσαρούχας στο ΣΕΗ

37χρονος που κατηγορείται για βιασμό: Απολύθηκε από το σίριαλ και ισχυρίζεται - «Υπήρξε ερωτική συναίνεση»

Οι καταγγελίες τις τελευταίες μέρες δεν έχουν τελειωμό με τελευταία αυτή που ο Δημήτρης Άνθης κατηγόρησε 37χρονο ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση.

Η μήνυση του Δημήτρη Άνθη κατατέθηκε στον εισαγγελέα και αφορά περιστατικό που συνέβη το 2006. Ύστερα από αυτό το σίριαλ στο οποίο πρωταγωνιστεί αυτή τη περίοδο ο 37χρονος φερόμενος ως θύτης, τον απέλεισε.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ροδουσάκη, ο εντολέας του δηλώνει αθώος, ενώ παραδέχεται πως γνωρίζει τον άνθρωπο που τον καταγγέλλει και ισχυρίζεται ότι υπήρξε ερωτική συναίνεση μεταξύ δύο ενηλίκων με απόλυτη συναίνεση.

Παράλληλα ο κ. Ροδουσάκης αποκάλυψε πως ο 37χρονος ηθοποιός εργάζονταν μέχρι και χθες, καθώς εξαιτίας της καταγγελίας και της φήμης ότι θα υπήρχε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, απολύθηκε από τη δουλειά του και το σίριαλ στο οποίο εμφανιζόταν αυτήν την εποχή.

Παράλληλα ο δικηγόρος του 37χρονου ηθοποιού ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης κατά του εντολέα του και «δεν υφίσταται λόγος» να υπάρξει.

37χρονος θυτης απολύθηκε