Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: «Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον εισαγγελέα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: «Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας»

Ο Αλέξης Κούγιας, λίγο μετά την άφιξη του στον εισαγγελέα, παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις για την υπόθεση του πελάτη του, Δημήτρη Λιγνάδη, αναφέροντας μέσα σε όλα πως κατέθεσαν ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας.

Λίγα λεπτά πριν τις 12, τόσο ο Δημήτρης Λιγνάδης όσο και ο συνήγορος του, Αλέξης Κούγιας, έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να ζητήσουν μια νέα προθεσμία για να προετοιμάσουν την γραμμή υπεράσπισης του ηθοποιού.

Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη δηλώσεις

Ο γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος ανέφερε πως εις βάρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη είναι μόνο 2 καταγγελίες, από δυο άντρες αιγυπτιακής καταγωγής.

«Εμφανιστήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη στην κα ανακριτή και ζητήσαμε τα εξής. Πρωτίστως υποβάλλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το υλικό στην κατάθεση όσων έκαναν μηνύσεις, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου.

Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου θα πρέπει να αποσαφηνιστούν πλήρως (…)

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται» είπε επίσης μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια παρακάτω

Αλέξης Κούγιας για Δημήτρη Λιγνάδη: «Ο πελάτης μου είναι αθώος»

Το βράδυ της Τρίτης, ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου και φυσικά αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο γνωστός δικηγόρος και ποινικολόγος που ανέλαβε την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, αποκάλυψε τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο Αλέξης Κούγιας είπε χαρακτηριστικά: «Μίλησα για επαγγελματίες ομοφυλόφιλους, όταν διαβάζω μια υπόθεση που λέει για μάρτυρες που ψαρεύουν θύματα σε πλατείες. Όσο αφορά τους δύο παθόντες είναι δύο μάρτυρες που δηλώνουν ότι αυτή είναι η καθημερινότητα τους, δεν κάνουν κάτι άλλο από το να πηγαίνουν σε σπίτια και να κάνουν έρωτα. Ο Λιγνάδης τα αρνείται, όταν γίνεται μια καταγγελία το αμέσως επόμενο είναι να γίνει προανάκριση.

Πρέπει να κάνουν ακρόαση στο θύμα και να δώσει εξηγήσεις αφού πάρει στα χέρια την δικογραφία. Στην υπόθεση Λιγνάδη δεν έγινε αυτό, σε δύο ημέρες χωρίς να εξετάσουν καθόλου, χωρίς καν να τον ενημερώσουν χωρίς να του ζητήσουν να δώσει εξηγήσεις και να πάρει αντίγραφα του άσκησαν δίωξη… Για να εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως πρέπει εκείνη την στιγμή ο δράστης να βρίσκεται κατά την διάρκεια της πράξεως του…

Έπρεπε να γίνει αμέσως προσφυγή στο ένταλμα σύλληψης αυτόματα ο κύριος Λιγνάδης θα ήταν ελεύθερος να εξετάσει την υπόθεση του… Δεν σας σοκάρει το γεγονός ότι η δικογραφία είναι 5 φύλλα… ο πελάτης μου είναι αθώος».