Μαρία Κανελλοπούλου: «Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει υποστεί παρενόχληση»

«Θα ήταν πολύ καλύτερα αν όλοι είχαμε μιλήσει πολύ νωρίτερα»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μαρία Κανελλοπούλου: «Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει υποστεί παρενόχληση»

Η Μαρία Κανελλοπούλου βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης καλεσμένη στην εκπομπή The 2night Show και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών με τις παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάτρου, με την ίδια να εξηγεί πως όλες οι γυναίκες έχουν βιώσει παρενόχληση με κάποιον τρόπο.

Η ηθοποιός εξήγησε πως θα βοηθούσε αν τα θύματα είχαν μιλήσει λίγο νωρίτερα μιας και τώρα οι καταγγελίες έχουν μαζευτεί όλες μαζί.

Οι δηλώσεις της Μαρίας Κανελλοπούλου στο The 2night Show

«Έχω πάρα πολλά να πω αλλά θέλω να κάτσει ο κουρνιαχτός. Είναι πράγματα που συμβαίνουν σε όλη την κοινωνία όχι μόνο στο θέατρο αλλά επειδή η δουλειά μας είναι στο φως αυτό το κάνει τρομακτικό… Το φως που πέφτει τώρα, γίνεται με έναν τρόπο που όλα τα αδικήματα τσουβαλιάζονται και γίνονται όλα ένα… Μας παραδόθηκαν μερικά πράγματα ως σοφά και ότι ο φωτισμένους, ο ταλαντούχος μπορεί να κάνει ότι θέλει. Θα ήταν πολύ καλύτερα αν όλοι είχαμε μιλήσει πολύ νωρίτερα».

Μαρία Κανελλοπούλου The 2night show

Στη συνέχεια, απαντώντας στην ερώτηση για το αν έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, είπε: «Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει υποστεί παρενόχληση από τα πιο απλά πράγματα μέχρι τα πιο σοβαρά…».

Τέλος, για την απώλεια της φίλης της είπε: «Η Νατάσα Μανίσαλη ήταν μεγάλη απώλεια, ήταν η επιτομή της ζωντάνιας που νόμιζα ότι ποτέ δε θα την αγγίξει τίποτα… Ήμασταν φίλες πάρα πολλά χρόνια. Ήταν ένας εκρηκτικός άνθρωπος που έφτιαχνε εκρηκτικές σχέσεις… Η Νατάσα δεν πήρε αυτά που της αναλογούσαν γιατί ήταν ένα δύσκολο παιδί, έτσι λεγόταν τότε…».

Στη χθεσινή εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, καλεσμένος ήταν και ο Τάσος Ξιαρχό ο οποίος μίλησε για τον βιασμό που βίωσε στα 6 του.

Καφέ της Χαράς: Αυτή είναι η σκηνή σεξουαλικής παρενόχλησης που έκοψε ο ΑΝΤ1

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες μέσα από αναρτήσεις της Άννας Χατζησοφιά, ο ΑΝΤ1 έκοψε μια σκηνή ανάμεσα στην Βάλια και τον Ιάσονα, στο Καφέ της Χαράς, η οποία ήταν σεξουαλικής παρενόχλησης. Το κανάλι προέβη στην κίνηση αυτή, λόγω του καταιγισμού καταγγελιών στο χώρο της υποκριτικής.

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η σεναριογράφος της σειράς, κατήγγειλε για λογοκρισία τον σταθμό του Αμαρουσίου.

Η ίδια, δεν είχε ενημερωθεί για την αλλαγή αυτή με αποτέλεσμα να ξεσπάσει με μια ανάρτηση στο Facebook, γράφοντας «Τι έγινε παιδιά εκεί στον ΑΝΤ1. Γιατί “ξαφρίστηκαν” χθες οι σκηνές Βάλιας – Ιάσονα; Για να μην σοκαριστεί το κοινό από την ωμότητα της σεξουαλικής παρενόχλησης; Στις μέρες μας, που γίνεται ο κακός χαμούλης; Haris Romas Nikos Psarras Efie Rassia #metoο».

Καφέ της Χαράς κομμένη σκηνή σεξουαλικής παρενόχλησης

Έπειτα από αυτή την ανάρτηση, ο ΑΝΤ1 επικοινώνησε με την Άννα Χατζησοφιά, και εξήγησε το λόγο που κόπηκε η σκηνή.
«Τώρα με πήραν από το κανάλι ΑΝΤ1 και μου είπαν ότι ήταν άγριες οι σκηνές σκηνοθετικά για τις 9μμ, που βλέπουν παιδιά και απαγορεύει το ΕΣΡ τέτοια προσέγγιση. Επίσης ότι είχαν συνεννοηθεί με την παραγωγή και τον σκηνοθέτη Takis Michael και το ξαναμόνταραν εκείνοι. Δεν ξέρω γιατί εγώ και ο Haris Romas δεν είχαμε ενημερωθεί από το σκηνοθετικό» έγραψε η γνωστή σεναριογράφος.
Καφέ της Χαράς Χατζησοφιά ΑΝΤ1
Βάσει σεναρίου, η Βάλια έχει δεχτεί παρενόχληση από τον σύντροφο της μητέρας της, ούσα αναγκασμένη να έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με την προκλητική του συμπεριφορά. Οι σκηνές γυρίστηκαν κανονικά, δεν έφτασαν, όμως, ποτέ στην οθόνη.

Μπορεί οι τηλεθεατές να μην την είδαν ολόκληρη, ωστόσο στο web tv του σταθμού ανέβηκε κανονικά. Μάλιστα, στο Youtube το βίvτεο με την κομμένη σκηνή έχει ξεπεράσει τις 72.000 προβολές.

Όπως γράφτηκε στα social media, η εν λόγω σκηνή δεν θα έπρεπε να κοπεί καθώς είναι αληθινή και επίκαιρη, παρόλο που τα γυρίσματα έγιναν πολύ πιο πριν από τις καταγγελίες που έγιναν.