Βαλλιανάτος κατά Κούγια: «Είναι η πολλοστή ομοφοβική αναφορά του»

Ξέσπασε για τις δηλώσεις του για τους «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Βαλλιανάτος κατά Κούγια: «Είναι η πολλοστή ομοφοβική αναφορά του»

Μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Γρηγόρης Βαλλιανάτος θέλησε να πάρει θέση για τις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες μέρες ο Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος σε «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».

Η δήλωση αυτή του ποινικολόγου σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και πολλοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να του απαντήσουν, με την πιο σκληρή κριτική να έρχεται από την δικηγόρο της 40χρονης που έδωσε τη μαρτυρία «κλειδί» για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου για τον Αλέξη Κούγια

«Η αναφορά του δικηγόρου Αθηνών Αλέξη Κούγια, σε ομοφυλόφιλους επαγγελματίες είναι απαράδεκτη. Είναι η πολλοστή ομοφοβική αναφορά του ίδιου μετά τα εγκαίνια της σειράς ομοφοβικών δηλώσεων πριν 15 χρόνια όταν με αφορμή το παραδικαστικό κύκλωμα είχε δηλώσει, “Ομοφυλόφιλοι δικηγόροι και επίορκοι δικαστές λυμάνονται την Δικαιοσύνη” σε εφημερίδα των Αθηνών.

Είναι αλήθεια πως από τότε έχει επιχειρήσει να διορθώσει ομοφοβικές του δηλώσεις αλλά προφανώς “η χαρά (του ομοφοβικού) δεν τον αφήνει”. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι επάγγελμα, αλλά ανθρώπινη ιδιότητα νομικά αποδεκτή, και ο πελάτης του δεν “κατηγορείται” για ομοφυλοφιλία. Αλλά ούτε για αγορά ή πώληση σεξουαλικών υπηρεσιών κατηγορείται, στην περίπτωση που εννοεί επαγγελματίες τους εργαζόμενους στο σεξ. Ο πελάτης του ερευνάται για “βιασμούς ανηλίκων κατά συρροή”.

Βιασμούς πόσο μάλλον κατ εξακολούθηση, ας ρίξει μια ματιά να δει ποιοι τους κάνουν. Όσο για την αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών, γνωρίζει πολύ καλά πως τα νεαρά αγόρια που συναντούσαν τον πελάτη του δεν έχουν τις προϋποθέσεις του νομού 2734/1999 για να τους ονομάζει έτσι ένας νομικός. Η παλιά εκείνη δήλωση του και οι επιπλοκές της τον είχαν οδηγήσει στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Συντάγματος για μια νύχτα, και στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών…»

Γρηγόρης Βαλλιανάτος Κούγιας

«Κύριε Κούγια μαζευτείτε, υπάρχουν ''επαγγελματίες'' ηλίθιοι σαν εσάς!»

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση Λιγνάδη στις οποίες αναφέρει τους μάρτυρες ως «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους.

Ο Βασίλης Ζούλιας σχολίασε τις δηλώσεις του με ένα βίντεο στο οποίο τον αποκαλεί «επαγγελματία ηλίθιο»

“Κύριε Κούγια μαζευτείτε κάπως. Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι, υπάρχουν επαγγελματίες ηλίθιοι σαν κι εσάς. Και εσείς κύριε Χατζηνικολάου, που ακούσατε τον κύριο Κούγια να ξεστομίζει κάτι τέτοιο μπροστά σας και έχετε ακούσει τόσα στην καριέρα σας που έχετε πει κάτι, εκεί δεν είχατε να πείτε τίποτα;

Δεν μπορούσατε να το σταματήσετε; Δεν μπορούσατε να ρωτήσετε; Μεγάλη απογόητευση. Ο πάτος που ζούμε έχει πάτο τελικά; Αυτό αναρωτιέμαι. Πόσο ακόμη; Πόσο;”, ανέφερε ο Βασίλης Ζούλιας.

ζούλιας κατά του κούγια