Μαρία Κωνσταντάκη: Έκανε σχόλιο «καρφί» στον Λιγνάδη και την υπεράσπιση του

«έχεις την εκπροσώπηση που σου ΑΞΙΖΕΙ»

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Μαρία Κωνσταντάκη: Έκανε σχόλιο «καρφί» στον Λιγνάδη και την υπεράσπιση του

Η Μαρία Κωνσταντάκη εκφράστηκε σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και την υπεράσπιση του από τον Αλέξη Κούγια.

Η ανάρτηση της Μαρίας Κωνσταντάκη

«Όλοι έχουν το δικαίωμα της υπεράσπισης του εαυτού τους σε μια δίκαιη δίκη,,, Τις φορές που ΜΠΟΡΕΙΣ (λόγω συνθηκών) να ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ τον εκπρόσωπο υπεράσπισής σου, έχεις την εκπροσώπηση που σου ΑΞΙΖΕΙ», έγραψε η ηθοποιός.

Ο Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του απάντησε σε όσους τον κρίνουν για τις επιλογές του και την γραμμή υπεράσπισης που έχει διαλέξει.

λιγνάδης, μαρία κωνσταντάκη

Βαλλιανάτος κατά Κούγια: «Είναι η πολλοστή ομοφοβική αναφορά του»

Μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Γρηγόρης Βαλλιανάτος θέλησε να πάρει θέση για τις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες μέρες ο Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος σε «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».

Η δήλωση αυτή του ποινικολόγου σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και πολλοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να του απαντήσουν, με την πιο σκληρή κριτική να έρχεται από την δικηγόρο της 40χρονης που έδωσε τη μαρτυρία «κλειδί» για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Η αναφορά του δικηγόρου Αθηνών Αλέξη Κούγια, σε ομοφυλόφιλους επαγγελματίες είναι απαράδεκτη. Είναι η πολλοστή ομοφοβική αναφορά του ίδιου μετά τα εγκαίνια της σειράς ομοφοβικών δηλώσεων πριν 15 χρόνια όταν με αφορμή το παραδικαστικό κύκλωμα είχε δηλώσει, “Ομοφυλόφιλοι δικηγόροι και επίορκοι δικαστές λυμάνονται την Δικαιοσύνη” σε εφημερίδα των Αθηνών.

Είναι αλήθεια πως από τότε έχει επιχειρήσει να διορθώσει ομοφοβικές του δηλώσεις αλλά προφανώς “η χαρά (του ομοφοβικού) δεν τον αφήνει”. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι επάγγελμα, αλλά ανθρώπινη ιδιότητα νομικά αποδεκτή, και ο πελάτης του δεν “κατηγορείται” για ομοφυλοφιλία. Αλλά ούτε για αγορά ή πώληση σεξουαλικών υπηρεσιών κατηγορείται, στην περίπτωση που εννοεί επαγγελματίες τους εργαζόμενους στο σεξ. Ο πελάτης του ερευνάται για “βιασμούς ανηλίκων κατά συρροή”.

Βιασμούς πόσο μάλλον κατ εξακολούθηση, ας ρίξει μια ματιά να δει ποιοι τους κάνουν. Όσο για την αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών, γνωρίζει πολύ καλά πως τα νεαρά αγόρια που συναντούσαν τον πελάτη του δεν έχουν τις προϋποθέσεις του νομού 2734/1999 για να τους ονομάζει έτσι ένας νομικός. Η παλιά εκείνη δήλωση του και οι επιπλοκές της τον είχαν οδηγήσει στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Συντάγματος για μια νύχτα, και στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών…»

βαλλιανάτος κατά του κούγια