Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Δημήτρης Λιγνάδης: Παίρνουν απόσταση οι μάρτυρες υπεράσπισης - «Δεν γνωρίζουμε τίποτα»

Τον «αδειάζουν» καθαρά

Δημήτρης Λιγνάδης: Παίρνουν απόσταση οι μάρτυρες υπεράσπισης - «Δεν γνωρίζουμε τίποτα»
News 25.02.2021 21:45
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη φαίνεται να παίρνουν αποστάσεις από τον ηθοποιό, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν γνωρίζουν κάτι, λίγο μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του.

Ο Ιωάννης Παναγόπουλος και ο Αγησίλαος Μικελάτος, οι μάρτυρες του ηθοποιού και σκηνοθέτη είπαν χαρακτηριστικά: «Δεν γνωρίζουμε τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης και αγνοούμε τους λόγους, για τους οποίους τα στοιχεία μας ανακοινώθηκαν δημοσίως στον Τύπο από την υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη».

Αναλυτικά η δήλωσή τους:

«Μετά από δηλώσεις του συνηγόρου υπερασπίσεως του κ. Λιγνάδη στα ΜΜΕ, στις οποίες αναφερθήκαμε ως “μάρτυρες υπερασπίσεώς” του, χωρίς ουδέποτε να έχουμε ερωτηθεί ή να έχει ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη μας, δηλώνουμε τα παρακάτω:

- Άμεσα, θα επικοινωνήσουμε με την κυρία Ανακριτή, ούτως ώστε, εάν κριθεί απαραίτητο από τις Δικαστικές Αρχές, να καταθέσουμε.
- Δεν γνωρίζουμε τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης και αγνοούμε τους λόγους, για τους οποίους τα στοιχεία μας ανακοινώθηκαν δημοσίως στον Τύπο από την υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη.

Επαναλαμβάνουμε, ότι κανένας δεν ζήτησε (και δεν έλαβε) τη σύμφωνη γνώμη μας, προκειμένου τα ονόματά μας να ανακοινωθούν στα ΜΜΕ ως “μάρτυρες υπερασπίσεως” του κ. Λιγνάδη, γεγονός το οποίο μας μας έχει προκαλέσει σοβαρή προσωπική, επαγγελματική και ψυχολογική βλάβη.

- Ο δεύτερος από εμάς, πράγματι ευρίσκετο στην Ιθάκη τον μήνα Αύγουστο του 2015, φιλοξενούμενος της κ. Ελ. Κούρκουλα, όχι όμως κατά την ημερομηνία 8 ή/και 9 Αυγούστου, αλλά από τις 10 Αυγούστου και μετά και παρέμεινε μόνο έως τις 13 ή/και 14 Αυγούστου. Δεν μπορεί, μετά ταύτα, να γνωρίζει οτιδήποτε, για το πριν την 10η Αυγούστου 2015 χρονικό διάστημα.

- Ήμαστε, αμφότεροι, αταλάντευτοι στην καταδίκη κάθε είδους σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας, από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε, και παρακαλούμε το όνομά μας να μην χρησιμοποιείται σε καμία υπόθεση τρίτων προσώπων. Ήδη, η επί 2ήμερο διακίνηση των ονομάτων μας στον Τύπο, εξαιτίας της εν αγνοία μας δημοσιοποίησης των στοιχείων μας στα ΜΜΕ από τον συνήγορο του κ. Λιγνάδη, έχει δημιουργήσει προβλήματα και ταλαιπωρία σε εμάς και τους οικείους μας».

Με εκτίμηση

Ιωάννης Παναγόπουλος Αγησίλαος Μικελάτος.

Δημήτρης Λιγνάδη μάρτυρες υπεράσπισης

Αλέξης Κούγιας: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την απολογία του Λιγνάδη - «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αθωωθεί»

Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο γνωστός ποινικολόγος μετά την κατάθεση του εντολέα του στην 19η ανακρίτρια δήλωσε πως έχουν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητα του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Αλέξης Κούγιας: πρώτες δηλώσεις του μετά την απολογία του Λιγνάδη

Ο Αλέξης Κούγια είπε χαρακτηριστικά: “Αυτή τη στιγμή καταθέτει η κυρία Κούρκουλα. Η κατάθεσή της έχει σχέση με τον άλλοθι του κυρίου Λιγνάδη για την πράξη του Αυγούστου του 2015. Με τα στοιχεία που έχουμε προσκομίσει καταγκρεμίζει την οποιαδήποτε αμφιβολία για αυτές τις πράξεις.

Για την πράξη του 2010 υπάρχουν εισιτήρια, διαμονές σε ξενοδοχεία στην Αίγυπτο που αποδεικνύουν ότι είναι ψέμα αυτό που υποστηρίζει το φερόμενο ως θύμα. Με την επιστροφή του από την Αίγυπτο αναχώρησε αμέσως για πρόβες που αποδεικνύεται από παραμονές σε ξενοδοχεία στην Επίδαυρο… Όσον αφορά την πράξη του 2015 από φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί σε ανύποπτο χρόνο από κινητά τηλέφωνα, από μαρτυρίες, ακόμα και συμμετοχή σε πανηγύρια καταρρίπτεται η κατηγορία. Κατέθετε 4,5 ώρες…

Κανείς δε μπορεί να μπει στη σκέψη των δικαστών αλλά θα είναι άδικο μετά από όλο αυτό και με το απολογητικό υπόμνημα που αιτιολογεί και καταγκρεμίζει τις κατηγορίες… Το θέμα είναι να αντέξει η ανακριτής την πίεση που υπάρχει” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αλέξης Κούγιας για Δημήτρη Λιγνάδη: «Αυτά που έχουν συμβεί δεν γίνονται ούτε σε αντιδημοκρατικές χώρες»

Αλέξης Κούγιας για Λιγνάδη: «Ο δυστυχής εντολέας μου καταστράφηκε ως άνθρωπος αλλά θα αθωωθεί»

Share