Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ελένη Ράντου: «Μερικές φορές ακούω την ερώτηση "ποια είσαι"»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το πρόβλημα υγείας της μητέρας της

Ελένη Ράντου: «Μερικές φορές ακούω την ερώτηση
News 27.02.2021 09:48
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η Ελένη Ράντου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Προσωπικά και μεταξύ άλλων έκανε μία συγκλονιστική εξομολόγηση για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η μητέρα της ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Η αγαπημένη ηθοποιός, η οποία σε λίγο καιρό αναμένεται να ξεκινήσει τη νέα της σειρά στην ΕΡΤ, μίλησε ανοιχτά για την προσωπική της ζωή και δεν έκρυψε πως στα πρώτα της βήματα στην υποκριτική άκουσε πολλά σχόλια εξ' αιτίας της σχέσης της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Η εξομολόγηση της Ελένης Ράντου

Για την μητέρα της είπε: «Δεν ξέρω αν είναι από κεκτημένη ταχύτητα που ακούω το όνομά μου. Κάποιες ώρες, μου τίθεται η ερώτηση ποια είμαι… Εκεί μαθαίνεις να το αντιμετωπίζεις σαν να είναι ένα μωρό δυο-τριών μηνών. Τώρα ανακαλύπτω πώς ένιωθε η κόρη μου ως μωρό μέσα από τη μητέρα μου.

Όταν είσαι στο μάτι του κυκλώνα δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Όταν ολοκληρωθεί αυτό τότε θα σου πω πόσο σε καταβάλει. Αυτή τη στιγμή είμαι εκεί με χιούμορ, με αγάπη, με φροντίδα και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να ερωτηθεί αν ζορίζομαι. Και βέβαια ζορίζομαι αλλά η προτεραιότητα είναι άλλη».

Ελένη Ράντου Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Για τη σχέση της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου: «Όταν τον γνώρισα δεν μπορούσα να τον δω ως σύντροφο. Όταν βρέθηκα δίπλα στον Βασίλη, λόγω της ιστορίας που είχε κι εγώ μόλις ξεκινούσα, έπρεπε να σταθώ στο ύψος μιας πολύ μεγάλης ιστορίας. Υπήρχε ένα περιβάλλον που το επέβαλε. Υπήρχε κι ένα περιβάλλον γυναικών οι οποίες ήταν έξαλλες μαζί μου. Υπήρχε ένα κλίμα από τη δισκογραφική του. Τι είχα ακούσει! Επειδή φορούσα μίνι, ήμουν φτηνιάρα, ελαφριά, ότι μάλλον είμαι κατώτερη...

Στο κομμάτι του θεάτρου ποτέ ο Βασίλης δεν έχει συμμετάσχει οικονομικά γιατί θέλω να είναι δική μου η ευθύνη. Στην πρώτη μου δουλειά, τι ότι τρώω τα λεφτά του Βασίλη γραφότανε, τι ότι έχω σχέση να τον εκμεταλλευτώ. Νομίζω ότι μου χρωστάει πάρα πολλά πίσω η κοινή γνώμη σε αξιοπρέπεια. Δεν επηρέασαν τη σχέση μας. Μου πήρε πάρα πολύ χρόνο αλλά το δούλεψα πολύ γερά ότι το πρόβλημα του άλλου είναι δικό του όχι δικό μου».

Τέλος, σχολίασε και τις καταγγελίες των συναδέλφων της, λέγοντας: «Και ποιος δεν έχει δεχτεί παρενόχληση; Σε όλους τους χώρους. Η κατάχρηση εξουσίας, η παρενόχληση, η παιδοφιλία υπάρχει σε όλη την κοινωνία. Το θέατρο έχει ενοχοποιηθεί σαν ο χώρος που συμβαίνουν μόνο αυτά.

Η τωρινή κατάσταση με έπιασε αδιάβαστη. Ήξερα για συμπεριφορές που είναι ανάρμοστες εργασιακά, ότι υπάρχουν δύσκολοι άνθρωποι. Αυτό τις λεπτομέρειες που διαβάζω δεν τις ήξερα. Προσπαθώ να πάρω απόσταση και βλέπω πώς ένα ολόκληρο σύστημα επιβραβεύει την κατάχρηση εξουσίας.

Το σύστημα έχει δώσει πολλά μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους και τους παραδώσει κλειδιά. Γιατί πρέπει να είσαι ένας αρρωστημένος άνθρωπος και αυτό το πράγμα να το εμπιστεύεται το σύστημα; Άρα σε ενθαρρύνει και σου δίνει θέσεις εξουσίας επειδή σε αναγνωρίζει σαν δικό του παιδί.

Για πρώτη φορά, ακούγοντας τέτοια περιστατικά, η κοινωνία αντέδρασε χωρίς να ενοχοποιήσει το θύμα. Δεν του το καταλογίζει, “α, τα ήθελες κι εσύ, καλά να πάθεις”. Υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία στο σοκ που παθαίνει το θύμα. Ίσως κι αυτός είναι ένας λόγος “γιατί τώρα”».

«Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και στους άντρες που θέλουν να μιλήσουν»

Μέσα από μiα ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Ελένη Ράντου θέλησε να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που έκαναν τις δικές τους καταγγελίες, τονίζοντας πως κανείς δεν πρέπει να φοβάται να πει τι έχει βιώσει.

Η αγαπημένη ηθοποιός συγκίνησε με τα λόγια της και εξήγησε πως κανένας δεν θα έπρεπε να ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές στον χώρο του θεάματος.

«Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και στους άντρες που θέλουν να μιλήσουν. Είμαστε εδώ με σεβασμό και αλληλεγγύη, με εσάς που ανεχτήκατε τέτοιες συμπεριφορές και υποφέρατε τόσο καιρό στη σιωπή. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με όλα αυτά και να δημιουργήσουμε την κοινωνία που χρόνια τώρα οραματιζόμαστε. Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, σεβασμού και παιδείας. Μη φοβάστε! Είμαστε όλοι μαζί!!».

Ελένη Ράντου καταγγελίες

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το σπαρακτικό αντίο της Ελένης Ράντου στην Πηνελόπη Σταυροπούλου - «Ραντεβού στο...»

Ελένη Ράντου: «Η πρόταση γάμου από τον Βασίλη έγινε από οίκτο»

Share