Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κατερίνα Τσάβαλου: «Είχα δύο χρόνια κρίσεις πανικού εξαιτίας εργασιακής βίας»

«Σύντομα θα βγουν και άλλες 2-3 υποθέσεις»

Κατερίνα Τσάβαλου: «Είχα δύο χρόνια κρίσεις πανικού εξαιτίας εργασιακής βίας»
News 27.02.2021 11:58
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το πρωί του Σαββάτου, η Κατερίνα Τσάβαλου μίλησε στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο και μεταξύ άλλων εξήγησε πως επί δύο χρόνια είχε κρίσεις πανικού πάνω στη σκηνή μετά από περιστατικά εργασιακής βίας για τα οποία δεν μπορούσε να μιλήσει.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, παίρνοντας το μέρος του Σπύρου Μπιμπίλα μετά τις δηλώσεις του πρώτου. Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε πως ο Μπιμπίλας είναι η ψυχή του ΣΕΗ και πως γι΄αυτόν συσπειρώθηκαν όλοι οι ηθοποιοί μαζί.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Τσάβαλου

«Για τις παρενοχλήσεις και την εργασιακή βία, για τους ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί, όντως τα ξέραμε. Είχα ακούσει την καταγγελία για τον ηθοποιό που ξυλοκοπούνταν στην παράσταση» είπε, υπογραμμίζοντας ότι «είναι η ώρα να βγουν όλα στο φως. Το θέατρο είναι φως».

Για τον Σπύρο Μπιμπίλα και την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη: «Ο Μπιμπίλας είναι ένας άνθρωπος που είναι το ΣΕΗ, η ψυχή του. Είναι πολύ καλός ηθοποιός. Είναι ο άνθρωπος που βοηθά κόσμο, συναδέρφους. Χάρη σε αυτόν λειτουργεί το σωματείο. Για τον Σπύρο Μπιμπίλα συσπειρωθήκαμε, είμαστε μαζί του.

Δύο φορές έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση γενικά στη ζωή μου. Όμως έχω υποστεί εργασιακή βία. Πήγαινα στη δουλειά, δεν με άφηνε παίξει, μου έλεγε την ώρα της παράστασης «πώπω πως παίζεις έτσι, βαριέμαι». Το θέατρο ήταν γεμάτο. Το είχα πει στους δικούς μου, σκέφτηκα να φύγω αλλά ήμουν επαγγελματίας ηθοποιός. Ήμουν 2 χρόνια με κρίσεις πανικού πάνω στη σκηνή επειδή δεν μπορούσα να το εξωτερικεύσω.

Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε τέτοια δεν τους ενδιαφέρει να ζητήσουν συγγνώμη αλλά να μην αποκαλυφθούν και να σώσουν ότι μπορούν να δώσουν», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

«Έχω έρθει αντιμέτωπη με σεξουαλική παρενόχληση, ήταν επικεφαλής και τον ξέρετε»

Στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» μίλησε η Κατερίνα Τσάβαλου, η οποία αναφέρθηκε στις κρίσεις πανικού που πάθαινε πάνω στη σκηνή θεάτρου, εξαιτίας εργασιακού εκφοβισμού, αλλά και για τη σεξουαλική παρενόχληση με την οποία έχει έρθει αντιμέτωπη.

Όσα αποκάλυψε η Κατερίνα Τσάβαλου στα «Μεσάνυχτα»

«Έχω έρθει αντιμέτωπη με σεξουαλική παρενόχληση, όπως και πολλοί. Στα ξεκινήματά μου αλλά και πιο μετά και το θεωρώ αδιανόητο ένας άνθρωπος να χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για αυτό. Τον ξέρετε και το χειρότερο είναι ότι ήμουν σε μία παράσταση, όπου έπαιζα με κρίσεις πανικού όχι από σεξουαλική παρενόχληση, αλλά από πολύ κακή συμπεριφορά πάνω στην σκηνή.

Ήταν ο επικεφαλής και έκανε διάφορους ήχους. Και εκτός σκηνής γίνονταν πράγματα. Έμεινα μέχρι το τέλος της παράστασης σαν επαγγελματίας αλλά πάθαινα κρίσεις πανικού, μούδιαζαν όλα και άσπριζα. Δεν μιλάμε με αυτόν τον άνθρωπο και, για να πάρω και τα χρήματά μου, όπου δημιουργούσε και εκεί προβλήματα, μίλησε ο δικηγόρος μου.

Όποιον μπορώ να διαφυλάξω από αυτόν τον άνθρωπο στον χώρο, θα το κάνω. Αν ξαναγινόταν παράσταση και ήταν απλά μέλος και όχι επικεφαλής, θα πήγαινα».

κατερίνα τσάβαλου μεσάνυχτα παρενόχληση

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κατερίνα Τσάβαλου: Αρρώστησε η κορούλα της! Η ανακοίνωση και η φωτογραφία στα social media!

Κατερίνα Τσάβαλου: Αποκαλύπτει πώς έχασε τα 20 κιλά της εγκυμοσύνης!

Share