Σοφία Μπεκατώρου: «Είναι ατυχές να κάνεις τον ήρωα για να αναφέρεις σεξουαλική επίθεση»

Όσα δήλωσε για το κίνημα #metoo

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Σοφία Μπεκατώρου: «Είναι ατυχές να κάνεις τον ήρωα για να αναφέρεις σεξουαλική επίθεση»

Η Σοφία Μπεκατώρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τις καταγγελίες.

Η ολυμπιονίκης, που πρώτη άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» υποστηρίζει πως η Ελλάδα αν και κάνει βήματα είναι ακόμα πίσω σε θέματα φεμινισμού. Να θυμίσουμε πως η δική της απόφαση μπήκε στο «αρχείο».

Οι δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου

«To #MeToo αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα. Είμαι χαρούμενη γιατί πολλοί άνθρωποι μιλούν δημόσια, μιλούν για τις επιθέσεις που υπέστησαν και απευθύνονται στις Αρχές. Όταν κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο, ήταν υπέροχο, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ενώ αυτή η αλλαγή, ελπίζω, ότι θα διαρκέσει και θα προστατεύσει επίσης τις μελλοντικές γενιές. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν είμαστε ηγέτες σε θέματα φεμινισμού ή ισότητας των φύλων.

Έχουμε πολλή πρόοδο που πρέπει να κάνουμε ώστε οι γυναίκες να αναλάβουν σημαντικές θέσεις και να δείξουν τον δρόμο. Είναι ατυχές να κάνεις τον ήρωα για να αναφέρεις σεξουαλική επίθεση. Οι νόμοι μας πρέπει να αλλάξουν και η κοινωνία μας πρέπει να αλλάξει, για να προστατεύσει τα θύματα και όχι τους βιαστές».

σοφία μπεκατώρου

Σοφία Μπεκατώρου: «Μη γίνεις κάθαρμα, γίνε Σπύρος Μπιμπίλας»

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Σοφία Μπεκατώρου θέλησε να εκφράσει την υποστήριξή της στον Σπύρο Μπιμπίλα μετά από τις δηλώσεις που έκανε εις βάρος του ο Δημήτρη Λιγνάδης στην απολογία του.

Η αθλήτρια ήταν αυτή που άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου» με την καταγγελία της για τον παράγοντα και από εκείνη τη στιγμή, παρόλο που η δική της υπόθεση παραγράφηκε, βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων και τα στηρίζει με κάθε πιθανό τρόπο.

Αυτή τη φορά προστέθηκε στη λίστα των ανθρώπων που εξέφρασαν δημόσια την υποστήριξή τους στον Σπύρο Μπιμπίλα, με μία αποστομωτική ανάρτηση.

σοφία μπεκατώρου μαζί με σπύρο μπιμπίλα