Τάσος Χαλκιάς για Λιγνάδη: «Υπήρχαν οι φήμες πάρα πολλά χρόνια»

«Είναι φίλος μου αλλά δεν νομίζω να εξακολουθήσει να είναι»

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Τάσος Χαλκιάς για Λιγνάδη: «Υπήρχαν οι φήμες πάρα πολλά χρόνια»

Ο Τάσος Χαλκιάς μίλησε στο Mega Σαββατοκύριακο και αναφέρθηκε στις κατηγορίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη λέγοντας πως οι φήμες υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια. Την ίδια στιγμή το ΣΕΗ δέχτηκε κι άλλες κατηγορίες για τον εν λόγο ηθοποιό - σκηνοθέτη.

Οι δηλώσεις του Τάσου Χαλκιά για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Ζούμε μια νέα πραγματικότητα στο χώρο του θεάτρου, αλλά το θέατρο παραμένει ατόφιο, καθαρό, τηρώντας τη σκοπιμότητα για την οποία υπάρχει και την αναγκαιότητα που χρειάζεται για τους ανθρώπους, τους σύγχρονους και τους παλιότερους. Το θέατρο είναι αναγκαίο για την ανθρωπότητα», δήλωσε αρχικά.

«Οι άνθρωποι του θεάτρου έχουν τραυματιστεί αλλά έχουμε πάνω από όλα στεναχωρηθεί. Δεν είναι όλες οι καταγγελίες στο ίδιο τσουβάλι», πρόσθεσε.

«Όταν υπάρχουν εγκλήματα δεν σου φταίνε οι συνάδελφοί σου, δεν ξεκινάς την υπεράσπισή σου μαυρίζοντας τους συναδέλφους σου και το Σωματείο σου. Όταν υβρίζεις τον πρόεδρο των Ελλήνων ηθοποιών υβρίζεις τους Έλληνες ηθοποιούς και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Δημήτρης. Τον λέω Δημήτρη γιατί ήταν φίλος μου. Θα ήθελα να εξακολουθήσει να είναι αλλά το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο. Όταν ένας άνθρωπος γνωρίζει την έννοια “ύβρις” δεν πρέπει την απευθύνει έτσι ελαφρά τη καρδία», ανέφερε ο Τάσος Χαλκιάς.

Γνώριζε για τα περιστατικά που συνέβαιναν όλα αυτά τα χρόνια πίσω από κλειστές θεατρικές πόρτες;

«Βεβαίως είχαμε ακούσει φήμες όπως ότι το 2012 είχαμε ακούσει ότι θα γίνει η συντέλεια του κόσμου. Υπάρχουν στιγμές που ξεφεύγουν. Υπάρχουν βρισίδια, τσακωμοί. Από ένα άκουσμα δεν μπορεί να μας βάλει σε θέση να καταγγείλουμε κάποιον. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν ευαισθητοποιηθήκαμε έγκαιρα. Και για τον Λιγνάδη υπήρχαν φήμες πάρα πολλές από πολλά χρόνια. Δεν υπήρξα αυτήκοος μάρτυρας για αυτά», ανέφερε ο Τάσος Χαλκιάς.

Τάσος Χαλκιάς σε Μαρκουλάκη: «Ανταποκρίσου στη πρόταση του Σπύρου Μπιμπίλα και μιλήστε»

Ο Τάσος Χαλκιάς με μια ανάρτηση του στα Social Media, απευθύνθηκε στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και του έκανε έκκληση να μιλήσει με τον Σπύρο Μπιμπίλα, πρόεδρο του ΣΕΗ ώστε να λύσουν την παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί.

Ο Κωνσυταντίνος Μαρκουλάκης με επιστολή του στο ΣΕΗ, έθεσε τα παράπονα του σχετικά με «στοχοποίηση» που του έκαναν για συγκάλυψη σε απεχθή εγκλήματα.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας με την σειρά του κάλεσε τον ηθοποιό να συνομιλήσουν και ο Τάσος Χαλκιάς με μια ανάρτηση του προέτρεψε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη να το κάνει.

«Φίλοι κι αγαπημένοι συνάδελφοι μου, επιθυμώ να σάς απευθυνθώ με αγάπη κι έγνοια!! Για το σπίτι μας, την οικογένεια μας, που δεν είναι άλλη, από το Θ Ε Α Τ Ρ Ο ! ! ! ! ! αλλά και για τη δουλειά μας, το επάγγελμά μας, πού δεν είναι άλλο, από το Ιστορικό Σωματείο μας! ! ! ! ! Ζούμε άσχημες καταστάσεις απίστευτα γεγονότα τον τελευταίο καιρό!!! Και επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε να είμαστε ενωμένοι, σφιχταγκαλιασμένοι!!

Με έναν και μοναδικό σκοπό, “Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρση”. Εμείς, έχουμε πολλές φορές επικοινωνήσει, έχουμε συνεννοηθεί, συμφωνήσει σε πολλά ζητήματά μας, σε πολλές διαφορές μας, πολλές φορές στο παρελθόν! Και πάνω στη Σκηνή αλλά και σε πολλούς προβληματισμούς πού κατά καιρούς τάραξαν τις μεταξύ μας σχέσεις! Ακόμη και παράτυπα ακόμη και ανορθόδοξα με αταίριαστες φιλονικίες πολλές φορές!

Όμως τα βρήκαμε και πήγαμε παρακάτω στο μονοπάτι, αλλά και πιο ψηλά τον πήχη! Γιατί δεν είμαστε άνθρωποι τυπικοί αλλά ουσιαστικοί! Παρορμητικοί “τρελοί” Καλλιτέχνες! Οι τύποι και τα πρωτόκολλα είναι για τους πολιτικούς τούς τραπεζίτες του δικαστές! Εμείς είμαστε Καλλιτέχνες , κρατάμε την ουσία κι ονειρευόμαστε!

Γι’ αυτό Κωνσταντίνε μου αν μου επιτρέπεις, ανταποκρίσου στην πρόσκληση τού Σπύρου! ! πήγαινε κοντά του να συζητήσετε, είναι απολύτως βέβαιο ότι κάτι καλό θα βγει… Πριν καλά καλά βγει η ανακοίνωση τους παραδέχθηκαν τα «φάουλ» πού πιθανόν να περιείχε!?! όμως όχι πρόθεση όχι σκόπιμη στοχοποίηση πιστεύω!

Πήγαινε Κωνσταντίνε σε παρακαλώ, το επιβάλει ή στιγμή και ή σοβαρότητα της! Μάριε μου αγαπημένε παρότρυνε τον κι εσύ! Ας απλώσουμε τα χέρια, είναι ή στιγμή, ή ιστορική στιγμή μας!»