Αλέξης Κούγιας: «Είμαστε αγανακτισμένοι με τον κύριο Λιγνάδη»

Δεν συμφωνούν με το βούλευμα

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Αλέξης Κούγιας: «Είμαστε αγανακτισμένοι με τον κύριο Λιγνάδη»

Στο Mega μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος προφυλακίστηκε και πλέον βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

“Και εγώ και ο κύριος Λιγνάδης είμαστε αγανακτισμένοι από το περιεχόμενο του βουλεύματος, γιατί συνεχίστηκε και στο στάδιο του συμβουλίου η ίδια διαδικασία της κονιορτοποίησεως του τεκμηρίου αθωότητας και της αποδοχής καταγγελιών, οι οποίες δεν θα είχαν καμία αποτελεσματικότητα εναντίον του κύριου Λιγνάδη.

Στο βούλευμα μιλούν οι δικαστές που το έβγαλαν, αλλά ο κατηγορούμενος είναι το κεντρικό πρόσωπο σε μια δίκη. Δεν είναι δυνατόν το βούλευμα να λέει ότι ακόμα και αν πήγαινε στην προανάκριση και έδινε τα στοιχεία, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα ήταν, όταν τα στοιχεία τα δώσαμε 3 ώρες μετά;

Τα στοιχεία που παραθέσαμε δεν κρίθηκαν, αφού τα δώσαμε 3 ώρες μετά το βούλευμα. Η ένσταση ακυρότητας αφορά τη διαδικασία και ήταν γιατί του άσκησαν δίωξη χωρίς να τον καλέσουν να πει την άποψή του. Δεν μπορούσαν να κριθούν τα στοιχεία που δώσαμε. Η διαδικασία της ακυρότητας έπρεπε να κριθεί πριν από την απολογία του κατηγορουμένου που δώσαμε τα στοιχεία γιατί εάν δεχόταν το συμβούλιο την ένσταση ακυρότητας αυτομάτως θα έμενε ελεύθερος, αυτομάτως θα έπρεπε να γίνει η διαδικασία από την αρχή.

Για μια περίπτωση δεν επιτρέπει ο κώδικας να γίνει αυτή η διαδικασία και αφορά όταν κάποιος συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω. Μιλάμε για πράξεις του 2010 και του 2015. Είναι το πιο παράνομο που έχω δει ποτέ στη ζωή μου”.

αλέξης κούγια για δημήτρη λιγνάδη

Αλέξης Κούγιας: «Ο Σπύρος Μπιμπίλας δεν κατάφερε παρά την ηλικία του να κάνει τη διαδρομή του Λιγνάδη»

Το πρωί του Σαββάτου ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Λιγνμάδης για τον Σπύρο Μπιμπίλα καθώς και στη δική του δήλωση για τους "επαγγελματίες ομοφυλόφιλους" που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε απογοητευμένος με τη δικογραφία που έλαβε ενώ εξέφρασε και την ξεκάθαρη δυσαρέσκειά του με την απόφαση της δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντας ντροπιαστική την απόφαση για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ήθελα ένα σχόλιο από εσάς για τον χαρακτηρισμό που μας έκανε εντύπωση, ότι είναι μέτριος ηθοποιός ο Σπύρος Μπιμπίλας. Δεν αναγνωρίσαμε και τα κίνητρα γι’ αυτόν τον χαρακτηρισμό», είπε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Ο Αλέξης Κούγιας της απάντησε: «Δεν είναι δικός μου χαρακτηρισμός, είναι του κ. Λιγνάδη. Είμαι εγώ κριτικός τέχνης και θεάτρου; Έχω καμία δυνατότητα να κρίνω το ταλέντο του κ. Μπιμπίλα; Είναι η θέση του κ. Λιγνάδη. Τι με ενδιαφέρει εμένα;

Όπως μας το απέδωσε ο κ. Λιγνάδης, ένας μέτριος ηθοποιός -γιατί δυστυχώς υπάρχει ο φθόνος και η ζήλεια- που δεν κατάφερε παρά την ηλικία του να κάνει τη διαδρομή του κ. Λιγνάδη, όντας πρόεδρος του ΣΕΗ, μαζί με κάποιους που μισούν τον κ. Λιγνάδη και για ιδεολογικούς λόγους και για την εξέλιξή του και για τη θεσμική θέση που είχε, έκαναν αυτή την ιστορία αρχικά. Ακολούθως πάμε αλλού».

«Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που έγιναν δύο μηνύσεις από δύο ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό, δεν ήρθαν οι ίδιοι εδώ στην Ελλάδα. Ο ένας μιλούσε για μια πράξη πριν 25 χρόνια, και ο άλλος για μια πράξη του 2010. Γι’ αυτές τις μηνύσεις είναι υποχρεωτικό να γίνει μια προανάκριση, να ελεγχθεί η βασιμότητα των μηνύσεων. (…)

Αυτό είναι μία επιλογή που υποκρύπτει υπόγειες διαδρομής, κατασκευή. Η στόχευση Λιγνάδη, η αποδοχή από τη δικαιοσύνη, χωρίς να μπορώ να έχω στοιχεία να δω τι έχει συμβεί. Κρύβεται αυτό το ακραίο πολιτικό θρίλερ που είδαμε με τη συμμετοχή του κ. Λιγνάδη, την κ. Μενδώνη και την κυβέρνηση; Και απέναντι μερίδα της αντιπολιτεύσεως; (…)

Δεν έχουμε παιδιά που κάνουν τις καταγγελίες. Ο ένας είναι 40 χρονών, ο δεύτερος και είναι 30 πλέον χρονών και ο τρίτος είναι ένας Αιγύπτιος που είναι 21 ετών. Όταν λοιπόν έχουμε αυτή την υποδομή και η δικαιοσύνη δεν έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει την προσωπικότητα κάποιου που καταγγέλλει.

Η δικαιοσύνη λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο και σέβεται το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου. Εδώ το καταρράκωσαν όλοι, από τον εισαγγελέα, την ανακρίτρια κτλ. Είναι ντροπή για τη δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.