Συνελήφθη ο Θέμης Αδαμαντίδης

Βρέθηκε σε παράνομη λέσχη με τυχερά παιχνίδια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συνελήφθη ο Θέμης Αδαμαντίδης

Την Παρασκευή, ο Θέμης Αδαμαντίδης ήταν ένας από αυτούς που συνελήφθησαν καθώς βρέθηκε σε παράνομη λέσχη με τυχερά παιχνίδια, αψηφώντας όλα τα μέτρα του κορωνοϊού.

Η Αστυνομία βρέθηκε στο σημείο, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, μετά από σχετική πληροφορία που είχε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης. Εντός της μονοκατοικίας βρίσκονταν 17 άτομα τα οποία έπαιζαν τα τυχερά παιχνίδια και ο ιδιοκτήτης της παράνομης λέσχης.

Παρά τις συλλήψεις, φαίνεται πως οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να λάβουν μέτρα «προστασίας» αφού περιμετρικά του οικήματος υπήρχαν κάμερες ασφαλείας καθώς και... επιφυλακή προκειμένου να προειδοποιήσει σε περίπτωση εφόδου.

Σε βάρος του Θέμη Αδαμαντίδη -ο οποίος λύγισε on air πριν λίγο καιρό- και των υπόλοιπων 17 σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί ρύθμισης της αγοράς παιγνίων και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του υπεύθυνου του καταστήματος και για παράβαση του Νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση και η ΕΛ.ΑΣ..

Η ανακοίνωση:

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 26-2-2021 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης, (18) άτομα εντός καταστήματος που διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παίγνια.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί ρύθμισης της αγοράς παιγνίων και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του υπεύθυνου του καταστήματος και για παράβαση του Νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου στο κατάστημα, βρέθηκαν :

(17) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό διεξαγωγής του τυχερού παιχνιδιού "φρουτάκια"
(4) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό διεξαγωγής του τυχερού παιχνιδιού "ρουλέτα"
(5) παιγνιομηχανήματα με λογισμικό διεξαγωγής του τυχερού παιχνιδιού "φρουτάκια"
ηλεκτρονικός υπολογιστής " server"
Επιπλέον τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, ήταν εγκατεστημένες (5) κάμερες επιτήρησης χώρων, η εικόνα των οποίων μεταδίδονταν σε οθόνη έτερου ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Κατασχέθηκαν (23) σκληροί δίσκοι των ανωτέρω υπολογιστών και (5) κάμερες επιτήρησης χώρων.

Επιπρόσθετα, σε άπαντες επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων διασποράς του κορωνοϊού.

Συνελήφθη ο Θέμης Αδαμαντίδης

Λίγα λόγια για την ζωή του Θέμη Αδαμαντίδη

Γεννήθηκε στην Καισαριανή, αλλά πέρασε μέρος των παιδικών του χρόνων στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, όπου μετανάστευσε η οικογένειά του το 1964, για να επιστρέψει το 1972.

Τον ίδιο χρόνο και πριν καλά καλά κλείσει τα 15 του χρόνια, ο Θέμης άρχισε να εμφανίζεται σε μαγαζιά της Πλάκας, με πρώτο σταθμό το κέντρο «Οι ρεμπέτες», όπου εμφανιζόταν πλάι σε γνωστούς ρεμπέτες, όπως η Άννα Χρυσάφη και ο Σπύρος Ξανθόπουλος. Αργότερα βρέθηκε στο κέντρο «Μινόρε» στην περιοχή του Καρέα, όπου ερμήνευε αποκλειστικά τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη.

Μετανάστευσε για τρία χρόνια στη Σουηδία (1977-1980), όπου τραγουδούσε για την ομογένεια σε ελληνικό κέντρο διασκέδασης. Ευρισκόμενος για διακοπές στην Ελλάδα πήρε μέρος -αφού τον είχε κρυφά δηλώσει η γιαγιά του- στην εκπομπή ανάδειξης νέων ταλέντων «Να η Ευκαιρία» της ΕΡΤ, όπου τραγούδησε το «Θα με θυμηθείς» (στιχουργός Πυθαγόρας, συνθέτης Γιάννης Σπανός) και απέσπασε το πρώτο βραβείο. Ακολούθησαν σύντομα προτάσεις για δισκογραφικό συμβόλαιο (από Columbia, Lyra και Minos), κάτι που τον οδήγησε σε οριστική επιστροφή στην πατρίδα και υπογραφή συμβολαίου με την Columbia.

Πολύ σύντομα ξαναεμφανίστηκε στο "Να η Ευκαιρία", ως τραγουδιστής πλέον, με το τραγούδι "Ατέλειωτη αγάπη", επενδύοντας ένα μουσικό διάλειμμα του διαγωνιστικού μέρους.

Επαγγελματικά η πρώτη εμφάνιση μετά τον επαναπατρισμό του ήταν στο «μικρό Διογένη» στη Λεωφόρο Συγγρού, ενώ ακολούθησαν συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Γιώργο Ζαμπέτα και τον Σταμάτη Κόκοτα. Παράλληλα κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά (1980) από την Columbia και το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Αγάπησέ με», που έτυχε αμέσως θετικής υποδοχής, φτάνοντας τις 300.000 πωλήσεις.