Δημήτρης Λιγνάδης: Η πρώτη επίσκεψη του αδερφού του στη φυλακή

Αυτό είναι το βιβλίο που θα του πάει

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δημήτρης Λιγνάδης: Η πρώτη επίσκεψη του αδερφού του στη φυλακή

Ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και μεταξύ άλλων εξήγησε πως μέσα στην εβδομάδα θα προσπαθήσει να πάει στην Τρίπολη για να επισκεφθεί τον σκηνοθέτη στην φυλακή.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στις φυλακές της Τρίπολης την περασμένη Παρασκευή και μπήκε σε καραντίνα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ κορωνοϊού που έκανε.

Ο αδερφός του, Γιάννης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του, εξήγησε πως όταν τον επισκεφθεί θα του πάει ένα βιβλίο αλλά και κάποια προσωπικά αντικείμενα.

Οι δηλώσεις του αδερφού του Δημήτρη Λιγνάδη

Έχετε μιλήσει με τον αδελφό σας;

«Όχι, δεν έχουμε μιλήσει ακόμα. Ελπίζω σύντομα να τον συναντήσω, από κοντά και να έχω την ευκαιρία να τον δω και να μιλήσουμε».

Σκοπεύετε να τον επισκεφτείτε άμεσα;

Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα. Δεν το κατάφερα ακόμη λόγω συνθηκών covid, όμως ελπίζω σε μια δυο μέρες να μπορέσω να τον επισκεφτώ. Είναι αυτονόητο πως είμαι όπως και όλη η οικογένεια στο πλευρό του.

Δημήτρης Λιγνάδης αδερφός

Τι σκοπεύετε να του πάρετε μαζί σας στη φυλακή;

Σίγουρα κάποια είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, κάποια είδη προσωπικής χρήσης και κάποιο βιβλίο. Νομίζω θα του πάω τελικά την Ιστορία του Θουκιδίκη σε μετάφραση Βενιζέλου. Θα του πήγαινα ποιήματα από τον αγαπημένο του ποιητή Καβάφη αλλά τελικά επέλεξα να του πάω αυτό το βιβλίο.

Πώς είναι η κατάσταση για εσάς από εδώ και πέρα;

Συνεχίζεται η υπόθεση σε νομικό επίπεδο από τον κ. Αλέξη Κούγια, δεν είναι ώρα να πούμε κάτι παραπάνω τώρα. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως θα είμαι κοντά του, στο πλευρό του.

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα καταγγελία από τον Ανδρέα Φυλακτού

Ο Ανδρέας Φυλάκτου, προχώρησε το πρωί της Δευτέρας, στον ALPHA Κύπρου και την Χριστιάνα Αριστοτέλους, σε μία νέα καταγγελία προς το πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη, τονίζοντας πως την καταγγελία αυτή την έκανε και στο Ειδικό Κλιμάκιο του Αρχηγείου Αστυνομίας της Κύπρου.

Ο ίδιος, λίγο μετά την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη εξήγησε πως ο άνθρωπος που λειτουργούσε ως "διαμεσολαβητής" τον έστειλε στο σπίτι του σκηνοθέτη και εκεί εκείνος του ζήτησε να βγάλει τα ρούχα του και να κάνει ορισμένα πράγματα γυμνός.

«Ο διαμεσολαβητής, προσπάθησε να με στείλει για πρόβες στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά αρνήθηκα.

"Ξέρεις θα είναι γυμνός ο ρόλος και πρέπει να σε δω γυμνό. Και αφού σε δω γυμνό να σου βάλω κάποιες συνθήκες τις όποιες πρέπει να διεκπαιρεώσεις όντας γυμνός".

Στη δική μου την περίπτωση το αντέκρουσα και σηκώθηκα και έφυγα. Όταν το μοιράστηκα αυτό το περιστατικό με συναδέλφους υπήρξε περίπτωση που ο συνάδελφος δεν το αντέκρουσε, όπως εγώ και να σηκωθεί να φύγει και κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Από το ίδιο άτομο. Η μια περίπτωση έγινε στην Ελλάδα και η άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο.

Ανδρέας Φυλακτού Λιγνάδης

Έστειλε συνάδελφο και κατέληξε στο να κακοποιείται, είναι ο ίδιος που προσπάθησε να στείλει εμένα σε άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή είναι από τα άτομα που ακούστηκαν στην Ελλάδα, εγώ όμως αρνήθηκα. Το θέμα όμως είναι όταν προσπάθησε να στείλει εμένα εγώ αρνήθηκα, πολύ πιθανόν το ίδιο να συνέβη σε άλλους συναδέλφους που να μην αρνήθηκαν. Στον άνθρωπο που προσπάθησαν να με στείλουν στο δωμάτιο του για πρόβες είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης και μετά την άρνηση μου άλλαξαν πολλά στον εργασιακό μου χώρο.

Όταν κάνεις κάποια δειλά βήματα να εκφραστείς και αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης του συγκεκριμένου ατόμου από πιο πάνω, τότε που να απευθυνθεί; Ήθελα (να μιλήσω) αλλά από την στιγμή που για το συγκεκριμένο άτομο υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υπήρχαν καταγγελίες για το πως απέκτησε την εξουσία που απέκτησε, που να πάω εγώ ένας μιτσής που μόλις μπήκε στον χώρο; Να καταγγείλω τι;

Σε ποιον που να μην φοβάμαι ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που καλύπτουν, που γνωρίζουν για αυτόν τον άνθρωπο και δεν τον καλύπτουν. Και πιθανόν ακόμη και σήμερα για το συγκεκριμένο άτομο, με πιθανή κάλυψη ξανά, να έχει επαφή με ανήλικα άτομα που θέλουν να μπουν στον χώρο του θεάτρου», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Φυλακτού.