Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η σκληρή απάντηση της Ένωσης Δικαστών στον Αλέξη Κούγια

«Τέτοιες συμπεριφορές θα μας βρίσκουν απέναντι»

Η σκληρή απάντηση της Ένωσης Δικαστών στον Αλέξη Κούγια
News 02.03.2021 21:49
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στην αντεπίθεση προς τον Αλέξη Κούγια βγήκε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά την επίθεση που έκανε ο πρώτος εναντίον των λειτουργών, που χειρίζονται την υπόθεση Λιγνάδη, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της προς τους απαξιωτικούς χαρακτηριστιμούς του.

Στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας τονίζεται ότι οι δικαστικοί λειτουργοί «επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα» και αποφασίζουν με βάση το «νόμο και τη συνείδηση» τους.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι πειθαρχικές αναφορές σε βάρος «δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι».

Η απάντηση της Ένωσης Δικαστών στον Αλέξη Κούγια

«Οι χθεσινές δηλώσεις συνηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση που απασχολεί τη δημοσιότητα, με τις οποίες καταφέρθηκε δημοσίως με αβάσιμους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών, της ανακρίτριας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής.

Κούγιας Ένωση Δικαστών

Πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι. Ενέργειες σαν αυτές διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού των λειτουργών της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να απομονώνονται πρωτίστως από τους ίδιους τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Τέλος θεωρούμε ανεδαφική και λανθασμένη την προσέγγιση που γίνεται από δικηγόρους να αμφισβητούν το δικαστικό σθένος που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι με κριτήριο το δικαστήριο στο οποίο υπηρετούν. Οι δικαστικοί λειτουργοί ξέρουν να επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα και αποφασίζουν κατά το νόμο και τη συνείδηση τους», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων».

Αλεξης Κούγιας: Η πρώτη αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου μετά την ανακοίνωση του

Μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας χθες στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θα καταθέσει μηνύσεις σε όλους όσοι εμφανίζονται ως βιασθέντες από τον Δημήτρη Λιγνάδη και σε όλους όσοι έθιξαν την τιμή και την υπόληψη του ίδιου.

Ενώ, στην εν λόγω ανακοίνωση έκανε αναφορά στον Γιώργο Καπουτζίδη και «φωτογράφισε» την Κατερίνα Καινούργιου, κάτι το οποίο ωστόσο στη συνέχεια ανακάλεσε.

Το πρωί της Τρίτης, η εκπομπή Ευτυχείτε είχε την πρώτη αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:

«Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι δεν έμειναν και δεν θα μείνουν απαθείς σε συμπεριφορές που θίγουν το δικηγορικό λειτούργημα και παραβιάζουν την δεοντολογία» ήταν η ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αλέξης Κούγιας: Η νέα σκληρή ανακοίνωση και η αναφορά σε Καινούργιου, OPEN και Σαββίδη

Κατερίνα Καινούργιου: Στήριξε δημόσια τον Γιώργο Καπουτζίδη μετά τις δηλώσεις του Κούγια

Share