Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Βάνα Μπάρμπα: Ζήτησε δημόσια συγγνώμη - «Δέχτηκα κριτική...»

«Δεν πήρα θέση σχετικά με τα θύματα ανεξάρτητου φύλου που κακοποιήθηκαν»

Βάνα Μπάρμπα: Ζήτησε δημόσια συγγνώμη - «Δέχτηκα κριτική...»
News 03.03.2021 08:23
Από Ελένη Ζουγανέλη

Δημόσια συγγνώμη θέλησε να ζητήσει η Βάνα Μπάρμπα μέσα από το προφίλ που διατηρεί στο Facebook, με αφορμή δηλώσεις που είχε κάνει μετά τις πρώτες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάτρου.

Η ταλαντούχα ηθοποιός στις αρχές του Φλεβάρη είχε βρεθεί καλεσμένη στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται και μετά τη συνέντευξη της, δέχτηκε σκληρή κριτική.

«Είναι πολύ δυσάρεστη αυτή η κατάσταση, η θετική πλευρά είναι ότι ο κόσμος μιλάει. Τα κορίτσια δεν έχουν φόβο. Το αρνητικό της κατάστασης είναι ότι λοιδορούνται άνθρωποι μέσα στο χώρο που δεν ξέρουμε κατά πόσο φταίνε. Με ενοχλεί ότι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει ένα μεγάλο τηλεδικαστήριο από τον κόσμο και ίσως αύριο να είμαστε και εμείς θύματα.

Δεν αμφισβητώ κορίτσια που βγήκαν, αλλά μήπως αυτό το κίνημα παίρνει μπάλα και άλλους ανθρώπους που ίσως το φταίξιμο να μην είναι τόσο τεράστιο όσο λένε. Έχεις μεγάλο βάρος αυτό. Εγώ ρωτάω; Ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια; Εγώ ρωτώ κατά πόσο υπάρχει; Αυτή είναι δουλειά των ελληνικών δικαστηρίων.

Αν αποφανθεί ότι η ευθύνη τους είναι τεράστια και έχουν τραυματίσει ανθρώπους ψυχικά, δεν το συζητήσω σωματικά, να τους αφαιρεθεί η άδεια, να μην ανέβουν ξανά στο σανίδι και να τους ξεφτιλίσουμε», είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων.

Η δημόσια συγγνώμη της Βάνας Μπάρμπα μέσω του Facebook

Το βράδυ της Τρίτης 2/3, η Βάνα Μπάρμπα, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους ένα κείμενο, όπου ζητούσε συγγνώμη από τα θύματα παρενόχλησης και όχι μόνο, συγγνώμη για τη στάση που κράτησε τότε.

«Δέχτηκα κριτική.. Για θέμα που απασχολεί το χώρο του θεάτρου.. ότι δεν πήρα θέση σχετικά με τα θύματα ανεξάρτητου φύλου που κακοποιήθηκαν ..Στην ουσία δεν τους στήριξα ως όφειλα πρώτα εξετάζω ποιος το λέει.. αν με αφορά η γνώμη του και έπειτα κάνω αυτοκριτική μου…

Τελικά η κυρία που το είπε είχε.. δίκιο φώναζα για την δικαίωση μέσα από τη δικαιοσύνη.. Όμως παρέλειψα να πω στα θύματα ότι είμαστε η όλοι μαζί τους καταρχάς. Και δεύτερον να παροτρύνουμε κι άλλους να μιλήσουν.. ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ.. Είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει τώρα..

Για να αλλάξει αυτή η κατάχρηση εξουσίας.. Και συγγνώμη αν δεν το φώναξα επαρκώς. .Εγώ.. Αλλά οι φωνές των άλλων.. Ίσως ήταν πιο δυνατές Ευχαριστώ.. Μαριλένα, έγραψε.

Βάνα Μπάρμπα σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Ακολουθήστε την Ελένη Ζουγανέλη στο Instagram

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βάνα Μπάρμπα: Οι πρώτες της δηλώσεις για την επιμέλεια ενός 15χρονου παιδιού από το Πακιστάν

Βάνα Μπάρμπα: «Ήμουν ένα αντικείμενο διαπόμπευσης χωρίς να μπορώ να αμυνθώ»

Share