Νίκος Ορφανός: «Δέχτηκα υβριστική επίθεση! Χρησιμοποίησε χυδαίες εκφράσεις»

«Άρχισε να με βρίζει ακριβώς πίσω από την πόρτα του θεάτρου, και μας κοίταγε ο κόσμος»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Νίκος Ορφανός: «Δέχτηκα υβριστική επίθεση! Χρησιμοποίησε χυδαίες εκφράσεις»

Ο Νίκος Ορφανός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Αυτός και ο Άλλος, όπου αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει στο χώρο του θεάτρου, τόσο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, όσο για βία.

«Το είδα με κάποια “ανακούφιση”. Έσπασε ένα απόστημα το οποίο συσσωρευόταν για πολλά χρόνια, για δεκαετίες. Κάποια τα γνώριζα, κάποια τα είχα ακούσει αλλά δεν είχα δώσει σημασία. Επειδή είναι ένας χώρος που κυκλοφορούν πολύ εύκολα φήμες, δεν δίνω πολύ εύκολα σημασία στις φήμες.

Και γενικώς επειδή είμαι στον δικό μου κόσμο δεν ασχολούμαι πολύ με τα παρασκήνια. Εμένα δεν μου είχε τύχει ούτε να είμαι μάρτυρας, ούτε να έχω υποστεί κάτι τέτοιο, με τέτοιο συστηματικό τρόπο όπως είναι οι καταγγελίες. Ήταν κάτι το οποίο δεν υπήρχε περίπτωση να μη συμβεί.

Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα καταγράφονται, τα πάντα είναι πια δημόσια και πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν παίζει κανέναν ρόλο το πόσο ταλέντο είναι κάποιος», δήλωσε αρχικά στην εκπομπή.

Η αποκάλυψη για την υβριστική επίθεση που είχε δεχθεί από σκηνοθέτη σε μια θεατρική παράσταση

Νίκος Ορφανός Αυτός και ο Άλλος ΕΡΤ συνέντευξη

«Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων, το έχω συναντήσει αυτό και στην πολιτική και στην τέχνη, που όταν πηγαίνεις με θετική διάθεση ή όταν αισθάνονται ότι έχουν δίπλα τους χαρούμενους ανθρώπους δεν τους αρέσει και θέλουν να τους στραπατσάρουν. Ένας τέτοιος ήταν αυτός ο σκηνοθέτης.

Δεν έχω να το καταγγείλω γιατί το χειρίστηκα, το αντιπαρήλθα. Ήταν μια στιγμή σε μια περιοδεία καλοκαιρινή που μου μίλησε με πάρα πολύ άσχημο τρόπο, γιατί είχα μπλέξει στην κίνηση και επειδή μας έβαζε να πηγαίνουμε δύο ώρες πριν από την καθορισμένη ώρα από την παράσταση, για να κάνουμε κάθε φορά ένα κομμάτι πρόβας. Κανονικά πάμε μία ώρα πριν από την παράσταση.

Εκείνη τη μέρα εγώ πήγα με μισή ώρα καθυστέρηση με αποτέλεσμα να χάσω αυτήν την πρόβα και με περίμενε πριν και μανία. Άρχισε να με βρίζει ακριβώς πίσω από την πόρτα του θεάτρου, ενώ βλέπουμε τον κόσμο που στέκεται στην ουρά για να βγάλει εισιτήρια και μας κοίταγαν.

Αυτό έγινε ενώ είχαμε κάνει ήδη 30 παραστάσεις. Και ενώ στην αρχή έλεγε τα καλύτερα, στη συνέχεια αυτό άλλαξε, προφανώς ήθελε να γίνω αυλικός του, κολλητός του, δεν ξέρω. Χρησιμοποίησε χυδαίες εκφράσεις, ότι δεν είμαι επαγγελματίας, να μην ξαναπατήσω το πόδι μου εκεί.

Εγώ καθόμουν απλώς και τον κοίταγα. Δεν το περίμενα τόσο πολύ αλλά εκείνη τη στιγμή συναισθάνθηκα τη σπουδαιότητα της στιγμής και είπα μέσα μου ότι αν απαντήσω στην ίδια ένταση, θα ξεφτιλιστούμε και δεν θα γίνει παράσταση και δεν άξιζε αυτό στον θίασο».

Ακολουθήστε την Ελένη Ζουγανέλη στο Instagram

Λίγα λόγια για τον ταλαντούχο Νίκο Ορφανό

Ο Νίκος Ορφανός είναι Έλληνας ηθοποιός και πρώην βουλευτής. Γεννήθηκε το 1969 στον Πειραιά. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Αθηνών και στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημίσεις, ενώ έχει δώσει τη φωνή του στην ταινίες κινουμένων σχεδίων Η νέα Γκουφοταινία και Πέρα από το φράχτη.

Εντάχθηκε στο Ποτάμι από την ίδρυσή του και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής Β' Πειραιά[2]. Έβαλε ξανά υποψηφιότητα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, ωστόσο δεν κατάφερε να επανεκλεγεί.

Τον Ιούνιο του 2016 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Ποτάμι. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηνών με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 έθεσε υποψηφιότητα στη Β' Πειραιά με το Κίνημα Αλλαγής.