Γιάννης Κότσιρας για τις καταγγελίες: «Το ότι συμβαί­νουν αυτά τα πράγματα ήταν ένα κοινό μυστικό»

Όλα όσα δήλωσε ο σπουδαίος τραγουδιστής

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γιάννης Κότσιρας για τις καταγγελίες: «Το ότι συμβαί­νουν αυτά τα πράγματα ήταν ένα κοινό μυστικό»

Ο Γιάννης Κότσιρας παραχώρησε συνέντευξη στο Secret και μέσα σε όλα αναφέρθηκε και στις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής αποκάλυψε πως όλα αυτά που βγαίνουν τώρα στο φως της δημοσιότητας ήταν ένα κοινό μυστικό!

«Το ότι συμβαί­νουν αυτά τα πράγματα, και συνέβαιναν στο πα­ρελθόν σε όλους γενικά τους εργασιακούς χώ­ρους, ήταν ένα κοινό μυστικό, όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο. Εγώ ξέρω και για τον νομι­κό χώρο και για τον χώρο των εργοστασίων και έχω ακούσει τέτοια άσχημα πράγματα σε όλες τις δουλειές».

Ο ίδιος τόνισε πως ήταν σημαντικό το ότι η αρχή έγινε από τον αθλητι­σμό: «Πολλά συγχαρητήρια στη Σοφία Μπεκατώρου, που ξεκίνησε αυτή την ιστορία για να προλάβει καινούργιες καταστάσεις».

Ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε και στον χώρο της μουσικής «Ξέρω για κάποιες κακές συμπεριφορές, αλλά γενικά δεν έχω ακούσει. Να πω, όμως, την αμαρτία μου, δεν είμαι ο καλύτερος γνώστης αυτών των κα­ταστάσεων, καθώς οι σχέσεις μου με τον συνο­λικά καλλιτεχνικό χώρο δεν είναι και έντονες και καλές, γιατί είμαι απέξω από αυτό που λέμε star system. Στον καλλιτεχνικό χώρο και ίσως στην πολιτική, όπου δηλαδή τα ονόματα είναι "λαμπερά", υπάρχουν όλα αυτά και πρέπει να ακουστούν».

Γιάννης Κότσιρας για καταγγελίες

Ο τραγουδιστής έκανε λόγο και για τον κορωνοϊό: «Τι να πω... Είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάτι που δεν έχει ξαναζήσει ο νεότερος παγκό­σμιος πληθυσμός. Υπάρχει μια αμηχανία στον χειρισμό και γίνονται πολλά λάθη από όλες τις κυβερνήσεις, αλλά κυρίως από την ελληνική. Κάνει διαχωρισμούς και λαμβάνει μέτρα που εί­ναι περιστασιακά και χωρίς στρατηγική. Αυτό ενοχλεί τον κόσμο αλλά και αφήνει άνεργους πολίτες κανονικά. Νομίζω ότι θα πρέπει να μά­θουμε να λειτουργούμε με αυτά. Πιστεύω ότι δεν θα λήξει εδώ, είτε με τις μεταλλάξεις είτε με κάποιους καινούργιους ιούς που θα βγουν. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά».

Τέλος, αναφορικά με το καλοκαίρι και το ενδεχόμενο συναυλι­ών ο Γιάννης Κότσιρας δήλωσε: «Στο εξωτερικό είναι πολύ πιο εύκολο να οργανώσουμε εμφανίσεις, για­τί έχουν εθνική στρατηγική σχεδόν σε όλες τις χώρες. Στην Ελλάδα, προγραμματίζουμε και επαφιέμεθα στον προγραμματισμό της κυβέρ­νησης και στο κατά πόσο θα μεριμνήσει σοβαρά για το κομμάτι του πολιτισμού. Εμείς προγραμ­ματίζουμε και έως έναν βαθμό καταφέρνουμε κάποια πράγματα» ενώ έκανε και μια σοκαριστική αποκάλυψη για τον Δημήτρη Μητροπάνο!

Ο Γιάννης Κότσιρας συγκλονίζει με την αποκάλυψη για τον πατέρα του - «Δεν ήθελε ο γιος του να γίνει..»

Ο Γιάννης Κότσιρας βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Τετάρτης στο Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη. Ο σπουδαίος τραγουδιστής προχώρησε σε μια σπάνια και συγκλονιστική αποκάλυψη για τον πατέρα του.

Ο Γιάννης Κότσιρας εξομολογήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ για τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής όσο και για τις σχέσεις που είχε με τον πατέρα του.

Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής είπε:

“Έχω δουλέψει σε συνεργείο αυτοκινήτων, σε εργοστάσιο, σε οικοδομές…. Στο συνεργείο αυτοκινήτων που δούλευα ερχόταν ο Χρήστος Κωνσταντίνου, ο σολιστας. Έψαχνε έναν πιτσιρικά να βγαίνει στην αρχή του προγράμματος στο μαγαζί που δούλευε. Του είπε ο ιδιοκτήτης ότι τραγουδάω. Έκανα οντισιόν και είπα το “αετός χωρίς φτερά”. Και έτσι ξεκίνησα να τραγουδάω»

Λίγο αργότερα, ο Γιάννης Κότσιρας αποκάλυψε και πως αντέδρασε ο πατέρας του όταν του ανακοίνωσε πως θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο του τραγουδιστή καθώς και την σχέση που είχε με τον Δημήτρη Μητροπάνο:

«Με τον πατέρα μου είχαμε τσακωθεί για αυτό το θέμα. Υπήρχε η υποψία ότι θέλω να δουλεύω βράδυ. Δεν ήθελε ο γιος του να γίνει “μουσικάντης”. Τότε του είχα πει “κάποια μέρα θα πληρώνεις για να με ακούσεις”. Ψωνάρα από μικρός.. Κι έτσι έγινε. Μετά από κάποια χρόνια ήρθε στο “Περιβόλι του Ουρανού” που τραγουδούσα και ζήτησα να του στείλουν τον λογαριασμό και πλήρωσε. Την επόμενη μέρα με αυτά τα χρήματα πήγα και του πήρα ένα κοστούμι» είπε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος τραγουδιστής.