Κώστας Κόκλας: «Δεν παρατηρούνται μόνο στη δική μας δουλειά αυτά τα φαινόμενα»

«Όλοι έχουμε μνήμες από γυναίκες που βίωναν κακοποίηση από τους συζύγους τους»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κώστας Κόκλας: «Δεν παρατηρούνται μόνο στη δική μας δουλειά αυτά τα φαινόμενα»

Ο επιτυχημένος ηθοποιός, Κώστας Κόκλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει για παρενοχλήσεις και βία στο χώρο του θεάτρου.

Όπως σχολίασε, τέτοια φαινόμενα δεν παρατηρούνται μόνο στο χώρο της υποκριτικής, αλλά και στις οικογένειας και όχι μόνο. Ενώ, στο The 2night είχε συγκινήσει με την εξομολόγηση του.

Κώστας Κόκλας για παρενοχλήσεις

Έρχομαι και στο θέμα των ημερών με τις καταγγελίες ηθοποιών για συναδέρφους σας. Σας στεναχωρεί ο πόνος που βγάζουν αυτοί οι άνθρωποι, μιλώντας για τα όσα έχουν βιώσει;

Βέβαια με στεναχωρεί, όχι μόνο τώρα που ήρθε στην επικαιρότητα, αλλά από πάντα. Δεν παρατηρούνται μόνο στη δική μας δουλειά αυτά τα φαινόμενα. Όλοι έχουμε μνήμες από γυναίκες που βίωναν κακοποίηση από τους συζύγους τους, όπως και από άθλιες συμπεριφορές προσώπων με εξουσία. Σκοπός πια είναι να καλυτερεύσει η κοινωνία, να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας και να μην μπερδεύουμε το κρεβάτι μας με τη δουλειά, είπε στο 7 ΜΕΡΕΣ TV.

Η πορεία του Κώστα Κόκλα στο χώρο του θεάτρου

Το 1995 ο Κώστας Κόκλας παίζει στην παράσταση “Ο Αϊ Βασίλης είναι σκέτη λέρα” μαζί με κάστ ηθοποιών που θα συναντήσει λίγο στα “Εγκλήματα”. Το 1997 τον συναντάμε στις παραστάσεις “Τσινετσιτά”, , “Λίγο πιο νωρίς λίγο πιο αργά”, “Τα μωρά τα φέρει ο πελαργός” και “Σεσουάρ για δολοφόνους”, στην οποία μένει μέχρι το 2001. Το 2000 κάνει την παράσταση “Αναμείνατε…στο ακουστικό σας” με τους φίλους του Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Υρώ Μανέ και Ρένια Λουιζίδου.

Κώστας Κόκλας θέατρο βιογραφικό

Άλλες παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε είναι “Μύγα τσε τσε” (2005), “Σαρδέλες με σαρδάμ” και “Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή” (2007), “Λουκαντιέρα” (2010-2015), “Άντρες έτοιμοι για όλα” (2012), “Εκκλησιάζουσες” (2012), “Γάμοι, κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω” (2013), “Πυγμαλίων” και “Ωραία μου κυρία” (2016) και “Η μαντάμ σουσού” 2017.

Ο Κώστας Κόκλας επίσης έχει εμφανιστεί στην παράσταση “Αχαρνής” μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Παύλο Χαϊκάλη και μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.