Βασίλης Ρίσβας για καταγγελίες: «Παραγωγές και κανάλια δεν θα θέλουν να συνεργαστούν με αυτούς τους ανθρώπους»

«Έχοντας ζήσει με κάποιους ατελείωτες πρόβες, παραστάσεις με επιτυχίες, ένιωσα μέσα μου να διαλύομαι»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βασίλης Ρίσβας για καταγγελίες: «Παραγωγές και κανάλια δεν θα θέλουν να συνεργαστούν με αυτούς τους ανθρώπους»

Ο ηθοποιός Βασίλης Ρίσβας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Λοιπόν μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν δει το της δημοσιότητας στο χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής, κατά γνωστών ηθοποιών.

Όσα δήλωσε ο Βασίλης Ρίσβας για τις καταγγελίες

Η λήθη θα δώσει τη θέση της πάλι στις ίδιες καταστά­σεις στο πέρα­σμα του χρόνου, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα;

Είναι ένα ενδεχόμενο αυτό, ειδικά σε χώρους που ενεργειακά είναι πάρα πολύ έντονοι, που είναι όλα στο κόκκινο, ειδικά όταν πας να παράξεις καλλιτεχνικό έργο. Αυτό δεν δικαιολογεί όσα έχουν ακουστεί, σε καμία περίπτωση.

Πώς θεωρείτε ότι θα αντιδράσει το κοινό, πώς θα το αντιμετωπίσει;

Όσο είναι πρόσφατο, κι όσο θα παραμένουν στην επικαιρότητα, θα υπάρξει κοινό που δεν θα πάει, αλλά θα υπάρξει και κοινό που θα πάει κι από περιέργεια, μέχρι να επέλθει και μια ισορροπία, να φανερωθεί η αλήθεια, ν' αναλάβει η δικαιοσύνη.

Καταστράφηκαν καριέρες, το πόσο θα μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να αρχίσουν πάλι να χτίζουν σιγά-σιγά, πιστεύω ότι θα το κάνουν, γιατί για όλους αυτούς που ακούστηκαν πράγματα, είναι άνθρωποι που το θέατρο είναι η ζωή τους.

Βασίλης Ρίσβας για καταγγελίες

Θα συνεργαζό­σουν ξανά με κάποιους από τους ανθρώπους αυτούς;

Δεν είναι έτσι κι αλλιώς δική μας απόφαση, καθώς σπανιότατα έχουμε πει συγκεκριμένα ονόματα σε παραγωγές. Οι παραγωγές και τα κανάλια δεν θα θέλουν να συνεργαστούν πια με αυτούς τους ανθρώπους, δεν ξέρω πόσα χρόνια θα κρατήσει αυτό, πόσοι θα αλλάξουν δουλειά και θα κάνουν κάτι άλλο, γιατί πρέπει να επιβιώσουν.

Είναι εύκολο να καταδικάζει κάποιον έχοντας βήμα μέσα από μια εκπομπή. Όλοι αισθανόμαστε προδομένος και μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε: "Ήμουν εκεί, πώς δεν το κατάλαβα;". Έχοντας ζήσει τόσο έντονα με κάποιους ανθρώπους, ατελείωτες πρόβες, παραστάσεις με επιτυχίες, φυσικά ένιωσα μέσα μου να διαλύομαι.

Ποιος είναι ο Βασίλης Ρίσβας

Ο Βασίλης Ρίσβας είναι Έλληνας σεναριογράφος και ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1963 στην Νίκαια του Πειραιά. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη (στην οποία σήμερα διδάσκει υποκριτική) και της σχολής Γραφικών Τεχνών ΑΚΤΟ.

Σπούδασε τραγούδι. Παρακολούθησε σεμινάρια Κίνησης και Αρχαίου Δράματος. Από το 1992 μέχρι σήμερα συμμετείχε και συνεχίζει να συμμετάσχει σε παραστάσεις του Εθνικού και του ελεύθερου θεάτρου.

Από το 1996 γράφει σενάρια για τηλεοπτικές παραγωγές:

Στο τηλεοπτικό κοινό έγινε γνωστός από τον ρόλο του Λάζαρου στην σειρά Μαύρα Μεσάνυχτα που συνέγραψε μαζί με την σύζυγό του επίσης σεναριογράφο Δήμητρα Σακαλή.

Βασίλης Ρίσβας βιογραφικό

Έχει κάνει αρκετές δουλειές όπως το γνωστό σε όλους μας Πενήντα Πενήντα, 10η ΕΝΤΟΛΗ το Ταμάμ μέχρι και το Ου Φονεύσεις.

Έχει γράψει και θεατρικά έργα.