Γεροντιδάκης κατά Χαϊκάλη: «Τι να πω; Η βλακεία είναι ανίκητη»

Το σχόλιο του για την δήλωση “αρσενικά παλιάς ντροπής”

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γεροντιδάκης κατά Χαϊκάλη: «Τι να πω; Η βλακεία είναι ανίκητη»

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Dot, για τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά γνωστών ηθοποιών. Μεταξύ άλλων, σχολίασε και τη δήλωση του Παύλου Χαϊκάλη “αρσενικά παλιάς ντροπής”.

«Ταυτίζομαι με τα λόγια του Σωτήρη Τσαφούλια. Θα έπρεπε να διδάσκονται στο σχολείο. Θα ήθελα να πω ότι τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν αυτήν τη στιγμή καταγγελίες στην πλάτη τους θα είναι πολύ μικρά στον χώρο του θεάτρου και στον χώρο της υποκριτικής ή στη συνείδηση του κόσμου σε σχέση με αυτούς που βγήκαν και τους κατήγγειλαν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί άνθρωποι του θεάτρου».

Και συνέχισε: «Δεν ξαφνιάστηκα με τις καταγγελίες γιατί ήξερα δυο περιστατικά, αλλά ήμουν πολύ μικρός. Το ένα έχει βγει η Ευδοκία Ρουμελιώτη και το έχει πει δημόσια. Η πρώτη παράσταση που είχα κάνει ήταν με την Ευδοκία. Έχω να πω ένα τεράστιο συγνώμη, γιατί είχα μάθει εντελώς διαφορετικά τον τρόπο και νόμιζα ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που πίστευα ότι λύθηκε κιόλας. Και το δεύτερο έχει βγει η ιστορία, αλλά η κοπέλα δεν είναι πια στον χώρο του θεάτρου».

Το σχόλιο του Γεροντιδάκη για την δήλωση του Χαϊκάλη

«Θα συμφωνήσω με τη γυναίκα που με πήρε από το χέρι και ζήσαμε μαζί έξι χρόνια, την Έλενα Ακρίτα που είπε “αρσενικά παλιάς ντροπής”… Με τον άνθρωπο αυτόν έχουμε συνεργαστεί κιόλας. Τι να πω; Η βλακεία είναι ανίκητη».

Παύλος Χαϊκάλης: Διαψεύδει κατηγορηματικά τις καταγγελίες - «Είμαι αναγκασμένος να απαντήσω σκληρά»

Ο Παύλος Χαϊκάλης δια του συνηγόρου του Μανώλη Τρούλη προχώρησε σε μια νέα δήλωση, μέσω της οποίας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά τις συγκεκριμένες γυναίκες που τον κατηγορούν.

Μέχρι στιγμής, ο ηθοποιός έχει λάβει 4 καταγγελίες εις βάρους του, με τον ίδιο ωστόσο να τις διαψεύδει, αφότου πήρε στα χέρια του τον φάκελο με τις γραπτές αναφορές.

Παύλος Χαϊκάλης νέες δηλώσεις

Μετά τον πολυήμερο διασυρμό μου, την 22 Φεβρουαρίου και ώρα 15:30 μμ., έλαβα επιτέλους από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αντίγραφα των σε βάρος μου «καταγγελιών» και σχετική πρόσκληση για την παροχή εξηγήσεων.

Συγκεκριμένα, παρέλαβα αντίγραφα τεσσάρων (4) εγγράφων, χωρίς ημερομηνία και χωρίς υπογραφή από τους φερόμενους ως καταγγέλλοντες που ακόμα κι αν ήθελε υποτεθεί ότι συνιστούν επιβεβαιωμένες καταγγελίες, το περιεχόμενό τους βρίθει ανακριβειών και ψεμάτων.

Άνθρακες ο θησαυρός για όσους έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα και μ’ εξομοίωσαν άδικα με εκείνους που ελέγχονται για σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Ειδικότερα, η μία εκ των τεσσάρων καταγγελιών αφορά σε άνδρα που ισχυρίζεται ψευδώς ότι πριν από 20 ολόκληρα χρόνια , σε γυρίσματα σειράς και παρουσία πλήθους κόσμου, τον εξύβρισα.

Όμως, κανείς από τους συντελεστές των γυρισμάτων δεν θυμάται ένα τέτοιο περιστατικό ούτε καν τον ίδιο τον καταγγέλλοντα, ο οποίος είναι άγνωστος σε μένα. Για την συγκεκριμένη περίπτωση επικαλούμαι τις μαρτυρίες δεκάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στα γυρίσματα των συγκεκριμένων επεισοδίων.

Ως προς τις δύο καταγγελίες από ενήλικες γυναίκες που ισχυρίζονται ότι προ πολλών ετών τις παρενόχλησα σεξουαλικά δια τηλεφώνου δηλώνω κατηγορηματικά ότι τα όσα γλαφυρά διαχέονται δια του τύπου τις τελευταίες ημέρες για το περιεχόμενο των επικοινωνιών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μάλιστα, για την μία περίπτωση αναγνώρισα δημόσια ότι ορμώμενος από πραγματικά συναισθήματα προς το πρόσωπο της καταγγέλλουσας εκφράστηκα αυθόρμητα και ζήτησα δημόσια συγνώμη αν υπερέβην τα υποκειμενικά όρια της ηθικά ανεκτής συμπεριφοράς της συγκεκριμένης. Η ίδια δε η καταγγέλλουσα με ξεκάθαρο τρόπο επιβεβαιώνει ότι αμέσως μόλις έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε αμοιβαία διάθεση διέκοψα οποιαδήποτε επικοινωνία.

Τέλος, ως προς την μία καταγγελία ενήλικης γυναίκας – επί σειρά ετών επιστήθια φίλη – που μετά από 36 ολόκληρα χρόνια ισχυρίζεται ότι δήθεν αποπειράθηκα να την εκμεταλλευθώ σεξουαλικά, όταν και οι δύο είμασταν στην ηλικία των 25, η αλήθεια είναι ότι σοβαρές προσωπικές διαφορές μας οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Είναι προφανές ότι για λόγους εκδίκησης διαστρεβλώνει πλήρως τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μακρινό 1985. Αρκεί να αναφέρω ότι την επίμαχη περίοδο ήταν επιστήθια φίλη και της μετέπειτα συζύγου μου και μητέρας του γιού μας. Συνεπώς, αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν η φίλη της καταγγέλλουσας και μετέπειτα σύζυγός μου να με παντρευτεί μετά από μία τέτοια πράξη και να αποκτήσει παιδί μαζί μου.

Χαϊκάλης σε Μητσοτάκη

Η πέμπτη περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας και αναφέρεται στην περίοδο αμέσως μετά τη στρατιωτική μου θητεία, δηλαδή πριν από περίπου 40 χρόνια, είναι παντελώς ψευδής καθώς δεν γνωρίζω καν την συγκεκριμένη καταγγέλλουσα. Για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχω καμία ενημέρωση από το ΣΕΗ.

Επαναλαμβάνω ότι σέβομαι απόλυτα και στηρίζω με όλη μου την ψυχή την κοινωνική ενεργοποίηση των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και επιζητώ όπως και σύσσωμη η κοινωνία την παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν βλάψει πραγματικά με τη συμπεριφορά τους.

Δυστυχώς καλούμαι να υπερασπιστώ το αυτονόητο: ο καταγγελλόμενος δεν μπορεί να θεωρείται εκ προοιμίου ένοχος. Ως εκ τούτου είμαι αναγκασμένος να απαντήσω σκληρά με όλους τους νόμιμους τρόπους σε όσους και όσες χρησιμοποιούν ψέματα για να με πλήξουν ανασύροντας και διαστρεβλώνοντας ιστορίες από το παρελθόν που με περίσσια υποκρισία με εξομοιώνουν με πρόσωπα που ελέγχονται για σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα»