Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όταν γεννήθηκε το παιδί μου άκουσα απαράδεκτα πράγματα»

«Θα έπρεπε αυτοί που τα ξεστόμισαν, να έχουν φύγει από τα παράθυρα, γιατί ήταν ένας κακοποιητικός λόγος»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όταν γεννήθηκε το παιδί μου άκουσα απαράδεκτα πράγματα»

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για τα σχόλια που άκουσε όταν γεννήθηκε το παιδί του.

Ο γνωστός παρουσιαστής και ηθοποιός μίλησε για τη νέα του εκπομπή του στο youtube που έκανε πρεμιέρα με την Καίτη Γαρμπή αλλά και για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε αρχικά: “Θέλω να ζητήσω να ανοίξουν τα σχολεία. Ο Γιώργος κάνει μάθημα μέσα από το p.c. Kαι μέχρι πριν λίγο καιρό του λέγαμε να μην είναι στα τάμπλετ και τώρα είναι συνέχεια εκεί”!

Ενώ αμέσως μετά πρόσθεσε: “Ο κακοποιητικός λόγος είναι ένας λόγος που δεν πρέπει να εμφανίζεται στην τηλεόραση ποτέ. Η κοινότητα των γκέι είχε δεχθεί ότι αυτό το πράγμα να κατακρίνονται, είναι κανονικό. Όχι δεν είναι κανονικό. Είναι δικαίωμά μου να ζητάω το σεβασμό. Δεν έκρυψα ποτέ τη σεξουαλικότητά μου. Όταν γεννήθηκε το παιδί μου άκουσα απαράδεκτα πράγματα. Θα έπρεπε αυτοί που τα ξεστόμισαν, να έχουν φύγει από τα παράθυρα, γιατί ήταν ένας κακοποιητικός λόγος προς εμένα και το παιδί μου”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και για τον δικηγόρο του Δημήτρη Λιγνάδη: "Δεν μπορεί να μιλάει κανείς για μια κοινότητα ανθρώπων. Ο κ. Λιγνάδης που ανήκει στη ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ δεν ξέρω πόσο υπερήφανος είναι που ο συνήγορός του εκφράζεται έτσι για αυτή την ομάδα. Αυτό το πράγμα, πρέπει να σταματήσει"

Τέλος, μίλησε και για την ανάρτηση που έκανε πριν γίνουν οι καταγγελίες: "Έχω πάψει να φοβάμαι. Την έκανα αυτή την ανάρτηση γιατί το ήξερα. Τον ήξερα αυτόν τον τύπο. Η Τζένη Μπότση σε μια συζήτηση που είχαμε το είπε. Και ήταν εκεί και η Αγγελική Λάμπρη. Και άλλες δυο κυρίες. Τελικά η Τζένη κατάφερε να τον ονοματίσει. Δεν είναι τυχαίο ότι και η Τζένη και η Αγγελική σε δυο γκέι φίλους τους το είπανε. Ξέρανε ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποίηση. Εγώ μένω στο ότι έχει παραγραφεί δε σημαίνει ότι δεν έγινε”.

Φώτης Σεργουλόπουλος σχόλια όταν γεννήθηκε ο γιος του

Φώτης Σεργουλόπουλος: "Είναι έγκλημα να αφήνεις το παιδί σου στο σκοτάδι"!

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρέθηκε στην εκπομπή "Μεσάνυχτα" της Ελεονόρα Μελέτη και μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για την προσωπική του ζωή και τη σχέση του με τον γιο του, "Είναι έγκλημα να αφήνεις το παιδί σου στο σκοτάδι"!

Ο παρουσιαστής μίλησε τόσο και για την ομοφοβία στο στρατό που έζησε, αλλά και για την πρόσφατη απώλεια της αγαπημένης του ανιψιάς!

«Η απώλεια της ανιψιάς μου άλλαξε τα πάντα στην οικογένεια. Είναι δύσκολο να διαχειριστώ την απώλεια της ανιψιάς μου. Είχε διαγνωσθεί με λευχαιμία και τελικά αφού κάναμε και μεταμόσχευση του μυελού των οστών , ο οργανισμός της δεν άντεξε ένα μικρόβιο και πέθανε. Πάντοτε έλεγα πώς μπορεί και αντέχει μια οικογένεια όταν χάνει ένα παιδί. Ήρθε η στιγμή να το ζήσω αυτό το πράγμα και να προσπαθώ να διαχειριστώ αυτή τη μεγάλη απώλεια. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν παιδί του αδερφού μου», δήλωσε φανερά λυπημένος.

«Ο γιος μου είναι 6 ετών και είναι περήφανος για μένα. Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα να έχεις μια προσωπική ζωή ισορροπημένη. Δεν είμαι σε τίποτα διαφορετικός από ό,τι είναι οι άλλοι γονείς. Έχω την αγωνία να είναι καλά το παιδί μου και να το μεγαλώνω σωστά. Μου αρέσει που αποκτώ σε αυτή την ηλικία μια πολύ καλή σχέση μαζί του. Έχει έρθει στο θέατρο να με δει και είναι πάρα πολύ περήφανος για μένα κι εγώ για εκείνον. Έλεγε στον κόσμο: «Αυτός είναι ο μπαμπάς μου. Έχω βρει τη λύση στις δυσκολίες μου. Μπορεί να υπήρχαν δυσκολίες με το παιδί μου αλλά τις ξεπερνάω. Είμαι αυτός που είμαι, είμαι ξεκάθαρος, αυτό είναι το παιδί μου και εδώ είμαστε. Θες να με κάνεις παρέα; Κάνε με. Δεν θέλεις; Σήκω φύγε».

Ο Σεργουλόπουλος συμπλήρωσε, «Το να γράφεις άσχημα ή να σχολιάζεις άσχημα έναν άνθρωπο που δεν τον γνωρίζεις επειδή έχει βρει την ευτυχία, τότε έχεις πρόβλημα. Το ότι κάποιοι έγραψαν ότι το παιδί μου θα υποστεί bullying στο σχολείο, ποιος είσαι εσύ που θα μου το πεις αυτό; Θα κάτσω εγώ να ακούσω το σχόλιο κάθε ανθρώπου ο οποίος είναι μίζερος;

Σε καμία περίπτωση δεν έχω σηκώσει καμία παντιέρα αλλά η στάση της ζωής μου, χαίρομαι που για ορισμένους είναι παράδειγμα. Και εγώ έχω ματώσει στη ζωή μου για να είμαι ξεκάθαρος στην κοινωνία. Λένε ότι τα παιδιά είναι σκληρά. Αν δεν εξηγήσει ο γονιός στο παιδί του πως θα καταλάβει το παιδί; Βρες τον τρόπο να εξηγήσεις στο παιδί σου, διότι τα παιδιά μας ζουν σε μια κοινωνία όπου υπάρχουν πάρα πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι και θα πρέπει να ξέρει πώς να τους αντιμετωπίσει. Είναι έγκλημα να αφήνεις το παιδί σου στο σκοτάδι».

Όσο για τα όσα έζησε στα στρατιωτικά του χρόνια ο ίδιος λέει, «Στο στρατό αντιμετώπισα έντονα καψόνια για τη διαφορετικότητά μου. Εκεί είναι το bullying που θα μπορούσα να πω ότι είχα δεχτεί αλλά τότε δεν το λέγαμε bullying αλλά καψόνι. Θυμάμαι ότι μου έκαναν μια μετάθεση στην Κρήτη, στα Χανιά σε μια πολύ μικρή μονάδα. Και εκει συναντώ έναν φαντάρο όπου τις επόμενες μέρες θα απολυόταν. Με βλέπει και καταλαβαίνει...και αρχίζει ένας πόλεμος. Ερχόταν το βράδυ μεθυσμένος και με ξυπνούσε φωνάζοντας.

Καθόμασταν να φάμε και μου φώναζε δυνατά χρησιμοποιώντας όλα τα κοσμητικά επίθετα στη σειρά. Εγώ ήμουν σε στάση άμυνας πάντα και δεν ήξερα τι να κάνω. Ήμουν φοβισμένος. Ένα μεσημέρι εγώ ήμουν στο φυλάκιο και τον βλέπω από μακριά να έρχεται με το αμάξι και νιώθω φόβο. Λέω έρχεται να μου κάνει κακό. Κατεβαίνω κάτω και πάω να φύγω. Τότε τον ακούω να λέει: «Που πας ρε; Μπες μέσα στο αμάξι θα σε πάω εγώ στο θάλαμο. Και μόλις φτάσαμε μου λέει: «Απολύομαι σήμερα» και σκύβει και με φιλάει. Ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έχω ζήσει ποτέ. Όταν με φίλησε ο φαντάρος που μου έκανε τη ζωή δύσκολη είπα «τέρμα ο φόβος».